reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Właśnie czytałam dziś opinie na temat różnych pieluszek i rozmawiałam o tym z mężem. Do szpitala chce kupić pampersa 2x mniejsze paczki chyba po 30szt i rozmiar 2-5kg ale później w domu chciałabym wypróbować pieluszki dady i babydream. Córka od początku uzywala dady i były dla nas najlepsze. Co do chusteczek jeszcze się zastanawiam,do szpitala mam jedna paczkę Johnsona,przy córce na próbę mieliśmy huggies,babydream,nivea,pampers,dada i jednak dada naturalne bezzapachowe wypadły najlepiej. Nivea tez nie były zle ale mi przeszkadzał zapach i one wszystkie były za mokre i zostawialy taki poślizg na palcach.

Mam też dylemat co do kosmetyków...Córka używała od początku całego niebieskiego zestawu nivea,okazało się,ze jest on dopiero powyżej 1 miesiąca życia ale nivea w białym opakowaniu jest hipoalergiczna od 1 dnia zycia i myślę czy nie skusić się na całą serię mimo,ze mam już kupiony Johnson's 3w1. Dużo pozytywnych opinii ma tez hipp,ziajka albo lipomag. Im więcej czytam w Internecie tym jestem glupsza,w poprzedniej ciąży dostaliśmy promocyjny bon do rossmanna na zestaw nivea,kupiliśmy wszystko co mieli i nie było problemu bo nie czytałam głupot w necie. Chyba mam za dużo wolnego czasu i za duzo myślę o całej wyprawce bo już nawet zastanawiam się nad kupionymi rzeczami,czy aby czegoś nie jest za mało albo może kupię to samo ale z innej firmy.

Dziewczyny bambino i sudokrem. A co do pieluch to pampers na lato bo są najlepsze, a wiecie jak latem gorąco i ta mała dupka odparzy się raz dwa, myślę że na pieluchach w pierwszym roku nie ma co oszczędzać bo może to się odwrócić, a kosmetyki te zwykłe nie uczulają. Miałam okazję johnsonem małego załatwić więc teraz bambino.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiecie co, ja pracuję w Tesco (teraz jestem na L4) i jak widziałam te gwiazdy co sobie tampony OB lub podpaski te najdroższe a do dziecka pieluchy Tesco-tesco ze zwykłej ceraty i trochę waty to mnie cholera brała [emoji51][emoji36]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Łóżeczko jeszcze nie ubrane do końca ale to tylko przymiarka bo wszystko jeszcze nieprane :)
Patrze ze mamy taki sam gust ☺ tylko ze u mnie chlopak ☺ ile zaplacilas za lampiony?
Kurcze jakie fajne lozeczko teraz ciezko takie nowe znalezc uzuwane widzialam niebieskie ale bez szuflady wiec lipa . Kiedy teraz wizytujesz?

reklama
Dziewczyny macie już poprane i poprasowane ubranka dla maluchów?
Ja kupiłam z ciekawości ten płyn do prania klebuszek z biedronki bo czytałam pozytywne opinie w Internecie na jego temat,wypralam dziś w nim matę edukacyjną,materiał z lezaczka i materiał z kołyski powiem wam,ze fajnie pachnie takim cukierkowym bobasem i chyba nie będę już kupowała żadnych płynów typu lovela do ubranek tylko wypiore wszystko właśnie w tym klebuszku.

Ja jeszcze nie mam w domu ubranek ani komody. Ale to dopiero 28 tygodni więc się nie wyrywam. Po co ma się kurzyć albo robić sobie dodatkową robotę drugi raz.
Ja kupię płyn biały jeleń bo wysoki stoi w rankingu nieszkodzenia chemią dzieciom. Polecony.
DaWo - mama mieszka z Tobą? To musi być z jednej strony wygódka. Ja - dopiero niedawno- zaczłam odpuszczać prasowanie pewnych elementów np. getry, majtki, skarpetki... ale to jedyne rzeczy jakich nie prasuję :-) No i koszul mężowi bo codziennie ma inna do pracy i bym zwariowała - poza tym nikt tak dobrze nie prasuje koszul jak ON ;-)
A za nowe żelazko na dzień kobiet bym się nie obraziła :-)
Milaklaudia- ale masz słodki kącik dla maluszka :-) Przykryjesz czymś żeby sie dwa miesiące nie kurzyło?
Marta&Hania - ja się przymierzam do wielorazowych ale muszę zagłębić temat po 8 latach na pewno jest coś nowego. A na początek pampers1, potem przejdę na dadę. Chusteczek nie rozkminiałam jeszcze. Tu masz podpowiedzi- jeśli zależy Ci na dobrym składzie:
Link do: Sroka o....: Analiza: Chusteczki nawilżane A-C
Link do: Sroka o....: Analiza: Chusteczki nawilżane D-L
Link do: Sroka o....: Analiza: Chusteczki nawilżane M - V
Myszkax33 - mnie bardzo odpowiadal Hipp przy noworodku/niemowlaku. Teraz mam już płyn Nacomi bo używam ich masła do ciała w ciąży i do biustu balsamu i są b. naturalne i fajne. I dobra cena w aptekach doz :-) Link do: kosmetyki naturalne dla dzieci nacomi

Po kiepskiej nocy ( jakieś lęzki i stresy mnie dopadają) melduje się od rana.
Powiedzcie mi mamy które mają starsze pociechy - pozwalacie/pytacie starsze o jakieś wybory łóżeczek/pościeli/wózków i innych rzeczy dla maleństwa?
Ja pokazywałam moim kosze mojzesza i ich tandetny gust mną wstrząsnął i teraz musza się już zachwycać moimi wyborami - ha ha ha

Do góry