reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Patrze ze mamy taki sam gust ☺ tylko ze u mnie chlopak ☺ ile zaplacilas za lampiony?
Kurcze jakie fajne lozeczko teraz ciezko takie nowe znalezc uzuwane widzialam niebieskie ale bez szuflady wiec lipa . Kiedy teraz wizytujesz?
Łóżeczko po siostrzenicy w ogóle nie zniszczone ale widzialam takie na allegro. Teraz wizytę mamy 20 marca, już doczekać się nie mogę. A Wy kiedy Asia? Lampiony w pepco za niecałe 20 zł. Wyglądały marnie w pudełeczku a po rozłożeniu taki efekt :D

Martussa82 niestety lampiony na baterie dwie grube. Tata patrzył jak to wykombinować i zamienić na zwykłą wtyczkę :) Może się udaa :)
Dawo spora Twoja dziewczynka :) super :) gratulacje już pewnie bobas prawdziwy :)
KlaudiaNikodem znowu szpital... Ty to chyba już kazdy kąt znasz w tym szpitalu i wszystkich lekarzy. Współczuję Ci naprawdę.... wiecznie coś ehhhh..
Karlik to tylko była przymiarka pościeli do łóżeczka nic jeszcze z tego nie jest wyprane, będę prała wszystko później żeby było świeżutkie. I żeby można już było suszyc na dworze, na swiezym powietrzu - byłoby fajnie :)

reklama
Cześć i czołem, dziewczęta! :)

Wyszłam właśnie od gin.
Moje niewielkie dziewczę waży 1400g. ;)
Wg OM mam 28tc+1 i panna zawsze szła rozwojowo idealnie do wieku ciąży. Teraz nabrała masy, długości i wg USG ma 29tygodni i poród o tydzień szybciej.
Ja natomiast w ciągu trzech tygodni przytyłam 600g, czyli - Młoda przytyła więcej od matki. ;P

Ad serca.
Tymczasem nie ma przeciwskazań do SN. Zapis, jak zapis - mam wg słów lekarza wadę, która przekłamuje w EKG obraz zawałowy. Nie to, żebym wczoraj sama prawie na ten zawał nie zeszła z nerwów. ;)
Leczę się od lat, miałam jedną nieudaną ablację, ale od pocz. ciąży nie biorę leków - paradoksalnie mimo widocznej wady ciąża świetnie wpływa na moje serce i jestem zdrowsza, niż byłam. ;D

Tak czy inaczej - panna rozwija się poprawnie, ja ciągle się trzymam, jest gut. ;)

Jedynie boję się o swój tyłek, bo mi gin żelazo jeszcze zwiększyła. :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Dziewczęta!
@Klaudia_i_nikodem kawał chłopaka! Trzymaj się dzielnie i szybkiego wyjścia ze szpitala, bo wszystkie pamiętamy jak tam karmią ;)

@waraai super, że nie ma przeciwwskazań do SN, bo opisu brzmiało to groźnie.

@Karlik dzięki za podrzucenie kolejnych linków do wpisów Sroki. Dziś leniwy dzień w domu i mam plan trochę poczytać :)

Ja melduję dobre wyniki wczorajszych badań krwi i moczu. Hematokryt cały czas spada, hemoglobina już też na dolnej granicy, ale poza tym wszystko ok. No, trochę pH moczu mi się podniosło, bo zawsze było 5,0, a teraz 6,5.

Miłego wtorku :)

Cześć Dziewczęta!
@Klaudia_i_nikodem kawał chłopaka! Trzymaj się dzielnie i szybkiego wyjścia ze szpitala, bo wszystkie pamiętamy jak tam karmią ;)

@waraai super, że nie ma przeciwwskazań do SN, bo opisu brzmiało to groźnie.

@Karlik dzięki za podrzucenie kolejnych linków do wpisów Sroki. Dziś leniwy dzień w domu i mam plan trochę poczytać :)

Ja melduję dobre wyniki wczorajszych badań krwi i moczu. Hematokryt cały czas spada, hemoglobina już też na dolnej granicy, ale poza tym wszystko ok. No, trochę pH moczu mi się podniosło, bo zawsze było 5,0, a teraz 6,5.

Miłego wtorku :)
@Olo32 okaz zdrowia z Ciebie! Stworzona do rodzenia dzieci! :)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Milka a gdzie kupilas baldachim tez spadkowy? Ja chcem tez taki caly bialy zeby do kazdej poscieli pasowal.
Niestety nie pomogę Ci bo baldachim też dostałam po siostrzenicy także wszystko zamawiane ok. 4 lat temu :) przez allegro oczywiście. No to tylko dwa dni później masz wizytę, znów będziemy mogły się idealnie porównać :)

Waraai to najwazniejsze, ze nie jest źle a w sumie lepiej :) i że bedziesz mogła rodzić naturalnie :)

Do góry