DaWo
Fanka BB :)
Dziewuszki u mnie słońce więc jest energia do działania [emoji3]
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Chyba tak się stało, bo faktycznie tylko brzuch i biust urosły. Skóra na biuście niestety nie wytrzymała i mimo smarowania zrobiły się rozstępy ;( Co można stosować na obecne już rozstępy? Póki co są sino - czerwone, więc może jest jakiś ratunek?Olo 32 tobie to chyba dodatkowe kg poszły tylko w brzuch bo masz taką piłeczkę a wszystko inne szczuplutkie
Super, że wszystko dobrze! Śliczna dzidzia!Melduję się po wizycie Haneczka ma się dobrze, waży 1166g (28 tydzień) i z tego co mówił gin to raczej nie będzie duża. Ułożona główką do dołu, gdzie do tej pory to pupa była w dole Gin sprawdzał też wydolność łożyska i wszystko jest ok
Ale popisałyście, ho ho!!!
Jak czytam o Waszym zdrowiu, to przyznam, że Bogu dziękuję, że u mnie wszystko w porządku, nie muszę leżeć a i moje 16 kg na plusie mnie nie martwi!! Autorem definicji "stan błogosławiony" musiał być facet!!!
@waraai Na hemoroidy polecam Procto Glyvenol czopki.
Jakie piękne jesteście i małe w ciąży, Dziewczyny
Ja jestem okrągła z każdej strony
Co do liczby potomstwa - podziwiam wielodzietne rodziny, dla mnie druga ciąża jest poczuciem kompletności mojej komórki społecznej. Pracuję w szkole, która mieści się w dzielnicy, gdzie mieszka sporo klientów opieki socjalnej i krew mnie zalewa, jak widzę, że 500+ idzie na przelew (alko) lub nowy tatuaż mamusi, która w wieku 27 lat ma już 4-5 dzieci, z różnych ojców, żadnego zatrudnienia a czasu na wychowanie maluchów wcale! A znam rodziny, gdzie jest po 3 dzieciaków i wszystko gra, huczy i buczy, matki chcą albo muszą być aktywne zawodowo a ojcowie nie boją sie odkurzacza czy szybkowaru
@Marta&Hania - Śliczna Hanula!!!
@Martusiamiska - na puchnięcie - urodzić... zdjąć biżu, nogi w górę i nie ograniczać picia wody. Ja zauważyłam wczoraj, że mi się stopy poszerzyły, w sensie spuchły Teraz wyglądają lepiej - 4 rano
Ale się przyznam, że umyłam okna w kuchni, sypialni i salonie, zdjęłam, wyprałam i powiesiłam - na mokro - firanki i zasłonki, odkurzyłam niemal cały dom, umyłam mopem kuchnię i łazienkę, machnęłam dwudaniowy obiad i poprasowałam ubranka dla Ali z Krainy Brzucha... Mąż zapytał, czy planuję coś dokupić... No, torebkę buty, perfumy - dla siebie planuję
Z tych rzeczy nie kupiłam teraz ŻADNEJ Trochę od koleżanki, niektóre po Hani, na start wszystko z odzieży jest
Udanej środy wszystkim!!!
Ja w pierwszej ciąży smarowalam się oliwkami,rozstępy wyszły po porodzie nie było tego dużo ale jednak-na brzuchu i biuście. Nie stosowalam później jakiś specjalnych kremów tylko zwykle balsamy starałam się smarować codziennie,chodziłam raz na jakiś czas na solarium,na plażę i rozstępy przestały być widoczne. Teraz wyszły mi 2 na brzuchu,kupiłam ten olej kokosowy zobaczymy czy się sprawdzi. Fajne opinie ma też balsam-oliwka w rossmanna na rozstępy.
olo32- ale piłeczka - od tyłu to kompletnie nie widać że jestes w ciązy chyba :-)
A mnie ktoś zwinął sprzed nosa taki fajowo kosz mojżesza ;-((( Normalnie schodza jak bułeczki a jeszcze dużo ludzi nie chce wysyłać - na mój koszt nawet - pakowac się nie chce :-(
27 tygodni - 8 kg na plusie.
3 kg!! toż to niedowaga. Mamo ale nierównomiernie te wagi i wyglady ciąż się rozkładają.U mnie niecałe 8kg na plusie od najniższej ciążowej wagi, od wagi sprzed ciąży na plusie 3kg.
No ja liczyłam, że w związku z tym, że nigdy żadnych rozstępów nie miałam, mama w ciąży też nie (tak w ramach ciekawostek ona w całej ciąży ze mną przytyła 4kg ), to i ja się uchowam. A tu za duży cyc i skóra się zbuntowała.. Smarować i tak będę, może coś pomoże3 kg!! toż to niedowaga. Mamo ale nierównomiernie te wagi i wyglady ciąż się rozkładają.
A podobno te szczupłe dziewczyny moga więcej w ciąży przytyć :-)
Nestety na rozstępy juz powstałe podobno się nie zaradzi. Może poprawiając elastyczność skóry można ich uniknąć ale tez to chyba sa predyspozycje. Znam dziewczyny nie smarujace sie niczym i nie mające nic a w ani po ciąży.
Na rozstępy już powstałe i ewentualne zapobieganie... Mustela albo Elancyl. Ja używam Palmersa, nie mam żadnego rozstępu ani na biuście ani na brzuchu. Mam też to z Rossmanna ale dziwna konsystencję ma według mnie. Palmers ma też dobre opinie, nie jest drogi, taka spora butla koło 30-40 zł. Z kolei Elancyl... Koło 120 zł. A i mi położna mówiła żeby cyckow nie smarować przed porodem bo laktacje pobudzimy. No nie wiem czy to takie ważne ale ona jest fanatyczka karmienia naturalnego więc chyba coś w tym musi być.