reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Hej dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki co do prania ☺ bo to ze ubranka prac to wiem nawet nowe itd ale powiedzie mi czy np pieluszki tetrowe i te flanelowe tez pierzecie? I co np z kocykami posciela itd? Dzieki za odpowiedz.

Z mila checia bym podzielila sie ta szyjka chodz po troche dla wszystkich potrzebujacych ☺

Ja to sie strasznie uspokoilam po tych badaniach.

A dziewczyny jeszcze takie moze nie dyskretne pytanie jak u Was jest ze wspolzyciem. Bo ja po tym pierwszym poronieniu to bylam tak spanikowana o ciaze ze od dni plodnych w sierpniu nic a nic. A jak to u Was wyglada no nie pytam tych co maja problem z szyjkami bo wtedy jest zakaz ale tak pomyslalm ze jak mam tak dluga szyjke to mozna chyba tylko obawy jakies sa.

reklama
@Olo32 A propos mięty i szarości i szumisiów [emoji14]
Jak będziesz kupować Avent elektryczny to kupuj w internecie bo jest spora różnica w cenie :)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• DSC_0067.JPG
    DSC_0067.JPG
    42,3 KB · Wyświetleń: 85
@Klaudia_i_nikodem haha ale super! Widzę podobny gust :) Ja zanim tego szumisia dostałam już myślałam o takich kolorach, a prezent jeszcze mnie w wyborze upewnił. Ogólnie to pracuję w firmie Mint Media, więc wszystko się mega zgadza :p
Co do laktatora, to znajomy pracuje w Philipsie i spróbuję jakiś rabat wynegocjować :p Tylko muszę podjąć decyzję, czy elektryczny czy ręczny ;)

@asia333podlasie u mnie wszystko jest ok, tylko libido leży gdzieś na podłodze i się kurzy i zwyczajnie albo mi się seksu nie chce, albo nie mam siły. Plus biorę globulki hexagyn i stan po nich też nie zachęca do współżycia (dosyć długo się rozpuszczają i zostawiają ślady, więc jakoś tak mało przyjemnie).

@Klaudia_i_nikodem haha ale super! Widzę podobny gust :) Ja zanim tego szumisia dostałam już myślałam o takich kolorach, a prezent jeszcze mnie w wyborze upewnił. Ogólnie to pracuję w firmie Mint Media, więc wszystko się mega zgadza [emoji14]
Co do laktatora, to znajomy pracuje w Philipsie i spróbuję jakiś rabat wynegocjować [emoji14] Tylko muszę podjąć decyzję, czy elektryczny czy ręczny ;)

@asia333podlasie u mnie wszystko jest ok, tylko libido leży gdzieś na podłodze i się kurzy i zwyczajnie albo mi się seksu nie chce, albo nie mam siły. Plus biorę globulki hexagyn i stan po nich też nie zachęca do współżycia (dosyć długo się rozpuszczają i zostawiają ślady, więc jakoś tak mało przyjemnie).
Najlepsze połączenie i jakie uniwersalne, i dla chłopaka i dla dziewczynki :) hehe, faktycznie nazwa firmy zobowiązuje! Widzisz ja pracuje w niemieckiej firmie budowlanej a z niemieckiego to potrafię tylko się przedstawić :D

Hej dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki co do prania ☺ bo to ze ubranka prac to wiem nawet nowe itd ale powiedzie mi czy np pieluszki tetrowe i te flanelowe tez pierzecie? I co np z kocykami posciela itd? Dzieki za odpowiedz.
Pieluszki jak najbardzie - wszystkie bo to przy ciałku, buzi, pupce itd. Musi być mocno wyprane, wyprasowane ( pieluszki na b. wysokiem temp.!), mięciutkie itd. kocyków nie prałam chyba, ale pościel jak najbardziej ( nie wsady tylko poszwy).

[QUOTE="asia333podlasie, post: 14899567, member: 169410"A dziewczyny jeszcze takie moze nie dyskretne pytanie jak u Was jest ze wspolzyciem. Bo ja po tym pierwszym poronieniu to bylam tak spanikowana o ciaze ze od dni plodnych w sierpniu nic a nic. A jak to u Was wyglada no nie pytam tych co maja problem z szyjkami bo wtedy jest zakaz ale tak pomyslalm ze jak mam tak dluga szyjke to mozna chyba tylko obawy jakies sa.[/QUOTE]
Ja w pierwszej ciąży chyba raz współżyłam, bo na początku 2 miesiące plamienia, potem od 33 juz szyjka. Drugą poroniłam i w trzeciej trochę sie bałam ale było więcej do 18TC potem pessar i zero :-( teraz było ok do 25 tc ale nie że jakoś wielce, raczej spokojnie - nawet raz na dwa tygodnie czy trzy czasem :-) no a teraz zero
Spróbuj a jak się bedziesz bardzo bała to zawsze można wziąć na wstrzymanie ;-)
U mnie był kłopot po pierwszym porodzie z powrotem do współżycia - i to nie mój! Ja byłam gotowa choćby zaraz, ale mój mąż potrzebował kilku miesięcy na odwagę.

marta:-) - powiem słowami mojej lekarki - a co ginekolog może wiedzieć o suplementacji ? niewiele :-) Tak moja lekarz rehabilitacji skomentowała opinię ortopedy - :ja go nie winię, on tego na studiach nie miał :-)"
Olo32- dla dzieciaka to faktycznie wystarzające witaminki, ale ja biorę dla siebie - na stałe, jeszcze przed ciążą, bo pomimo wielkiej dbałości o dietę wiem, że nie jestem w stanie dostarczyć z warzyw wszystkiego - bo teraz warzywa najzwyczajniej niektórych substancji nie posiadają bo jest bardzo wyjałowiona gleba - o ile w ogóle sa z gleby :-)
Ale miałas fajny dzień..... Ja jeszcze z miesiąc popracuję, bo bym sie zanudziła w tym łóżku bez pracy :-)

Patrzę że mój suwaczek sugeruje że maluch ma teraz 500-700 gram a on tydzień temu miał 900g :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Najlepsze połączenie i jakie uniwersalne, i dla chłopaka i dla dziewczynki :) hehe, faktycznie nazwa firmy zobowiązuje! Widzisz ja pracuje w niemieckiej firmie budowlanej a z niemieckiego to potrafię tylko się przedstawić :D

No właśnie pasuje i dla dziewczynek i chłopców :) teraz przeszukuję internety w poszukiwaniu kocyków i czytam, jakie najlepiej na lato i już trochę małpiego rozumu dostaję ;)

A niemieckiego uczyłam się 9 lat i za wiele już powiedzieć nie umiem ;P

Olo32- dla dzieciaka to faktycznie wystarzające witaminki, ale ja biorę dla siebie - na stałe, jeszcze przed ciążą, bo pomimo wielkiej dbałości o dietę wiem, że nie jestem w stanie dostarczyć z warzyw wszystkiego - bo teraz warzywa najzwyczajniej niektórych substancji nie posiadają bo jest bardzo wyjałowiona gleba - o ile w ogóle sa z gleby :-)
Ale miałas fajny dzień..... Ja jeszcze z miesiąc popracuję, bo bym sie zanudziła w tym łóżku bez pracy :-)

Patrzę że mój suwaczek sugeruje że maluch ma teraz 500-700 gram a on tydzień temu miał 900g :-)

A to ja dla siebie brałam dokładnie to samo przed ciążą :) plus jeszcze witaminę K. Ja bym też jeszcze chętnie popracowała, bo brakuje mi i kontaktu z ludźmi z robo i z klientami.. Ech :( Ale plecy zdecydowały inaczej i nie mogę się z nimi spierać niestety ;)

A suwaczki czasem pokazują dziwne rzeczy jednak ;) U mnie młoda ważyła 510g na USG ponad miesiąc temu ;) W poniedziałek mam usg i się dowiem, jak teraz moja Mary się miewa. Już się nie mogę doczekać :)

Do góry