reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Hej dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki co do prania ☺ bo to ze ubranka prac to wiem nawet nowe itd ale powiedzie mi czy np pieluszki tetrowe i te flanelowe tez pierzecie? I co np z kocykami posciela itd? Dzieki za odpowiedz.

Z mila checia bym podzielila sie ta szyjka chodz po troche dla wszystkich potrzebujacych ☺

Ja to sie strasznie uspokoilam po tych badaniach.

A dziewczyny jeszcze takie moze nie dyskretne pytanie jak u Was jest ze wspolzyciem. Bo ja po tym pierwszym poronieniu to bylam tak spanikowana o ciaze ze od dni plodnych w sierpniu nic a nic. A jak to u Was wyglada no nie pytam tych co maja problem z szyjkami bo wtedy jest zakaz ale tak pomyslalm ze jak mam tak dluga szyjke to mozna chyba tylko obawy jakies sa.

reklama
@Olo32 A propos mięty i szarości i szumisiów [emoji14]
Jak będziesz kupować Avent elektryczny to kupuj w internecie bo jest spora różnica w cenie :)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• DSC_0067.JPG
    DSC_0067.JPG
    42,3 KB · Wyświetleń: 90
@Klaudia_i_nikodem haha ale super! Widzę podobny gust :) Ja zanim tego szumisia dostałam już myślałam o takich kolorach, a prezent jeszcze mnie w wyborze upewnił. Ogólnie to pracuję w firmie Mint Media, więc wszystko się mega zgadza :p
Co do laktatora, to znajomy pracuje w Philipsie i spróbuję jakiś rabat wynegocjować :p Tylko muszę podjąć decyzję, czy elektryczny czy ręczny ;)

@asia333podlasie u mnie wszystko jest ok, tylko libido leży gdzieś na podłodze i się kurzy i zwyczajnie albo mi się seksu nie chce, albo nie mam siły. Plus biorę globulki hexagyn i stan po nich też nie zachęca do współżycia (dosyć długo się rozpuszczają i zostawiają ślady, więc jakoś tak mało przyjemnie).

@Klaudia_i_nikodem haha ale super! Widzę podobny gust :) Ja zanim tego szumisia dostałam już myślałam o takich kolorach, a prezent jeszcze mnie w wyborze upewnił. Ogólnie to pracuję w firmie Mint Media, więc wszystko się mega zgadza [emoji14]
Co do laktatora, to znajomy pracuje w Philipsie i spróbuję jakiś rabat wynegocjować [emoji14] Tylko muszę podjąć decyzję, czy elektryczny czy ręczny ;)

@asia333podlasie u mnie wszystko jest ok, tylko libido leży gdzieś na podłodze i się kurzy i zwyczajnie albo mi się seksu nie chce, albo nie mam siły. Plus biorę globulki hexagyn i stan po nich też nie zachęca do współżycia (dosyć długo się rozpuszczają i zostawiają ślady, więc jakoś tak mało przyjemnie).
Najlepsze połączenie i jakie uniwersalne, i dla chłopaka i dla dziewczynki :) hehe, faktycznie nazwa firmy zobowiązuje! Widzisz ja pracuje w niemieckiej firmie budowlanej a z niemieckiego to potrafię tylko się przedstawić :D

Hej dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki co do prania ☺ bo to ze ubranka prac to wiem nawet nowe itd ale powiedzie mi czy np pieluszki tetrowe i te flanelowe tez pierzecie? I co np z kocykami posciela itd? Dzieki za odpowiedz.
Pieluszki jak najbardzie - wszystkie bo to przy ciałku, buzi, pupce itd. Musi być mocno wyprane, wyprasowane ( pieluszki na b. wysokiem temp.!), mięciutkie itd. kocyków nie prałam chyba, ale pościel jak najbardziej ( nie wsady tylko poszwy).

[QUOTE="asia333podlasie, post: 14899567, member: 169410"A dziewczyny jeszcze takie moze nie dyskretne pytanie jak u Was jest ze wspolzyciem. Bo ja po tym pierwszym poronieniu to bylam tak spanikowana o ciaze ze od dni plodnych w sierpniu nic a nic. A jak to u Was wyglada no nie pytam tych co maja problem z szyjkami bo wtedy jest zakaz ale tak pomyslalm ze jak mam tak dluga szyjke to mozna chyba tylko obawy jakies sa.[/QUOTE]
Ja w pierwszej ciąży chyba raz współżyłam, bo na początku 2 miesiące plamienia, potem od 33 juz szyjka. Drugą poroniłam i w trzeciej trochę sie bałam ale było więcej do 18TC potem pessar i zero :-( teraz było ok do 25 tc ale nie że jakoś wielce, raczej spokojnie - nawet raz na dwa tygodnie czy trzy czasem :-) no a teraz zero
Spróbuj a jak się bedziesz bardzo bała to zawsze można wziąć na wstrzymanie ;-)
U mnie był kłopot po pierwszym porodzie z powrotem do współżycia - i to nie mój! Ja byłam gotowa choćby zaraz, ale mój mąż potrzebował kilku miesięcy na odwagę.

marta:-) - powiem słowami mojej lekarki - a co ginekolog może wiedzieć o suplementacji ? niewiele :-) Tak moja lekarz rehabilitacji skomentowała opinię ortopedy - :ja go nie winię, on tego na studiach nie miał :-)"
Olo32- dla dzieciaka to faktycznie wystarzające witaminki, ale ja biorę dla siebie - na stałe, jeszcze przed ciążą, bo pomimo wielkiej dbałości o dietę wiem, że nie jestem w stanie dostarczyć z warzyw wszystkiego - bo teraz warzywa najzwyczajniej niektórych substancji nie posiadają bo jest bardzo wyjałowiona gleba - o ile w ogóle sa z gleby :-)
Ale miałas fajny dzień..... Ja jeszcze z miesiąc popracuję, bo bym sie zanudziła w tym łóżku bez pracy :-)

Patrzę że mój suwaczek sugeruje że maluch ma teraz 500-700 gram a on tydzień temu miał 900g :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Najlepsze połączenie i jakie uniwersalne, i dla chłopaka i dla dziewczynki :) hehe, faktycznie nazwa firmy zobowiązuje! Widzisz ja pracuje w niemieckiej firmie budowlanej a z niemieckiego to potrafię tylko się przedstawić :D

No właśnie pasuje i dla dziewczynek i chłopców :) teraz przeszukuję internety w poszukiwaniu kocyków i czytam, jakie najlepiej na lato i już trochę małpiego rozumu dostaję ;)

A niemieckiego uczyłam się 9 lat i za wiele już powiedzieć nie umiem ;P

Olo32- dla dzieciaka to faktycznie wystarzające witaminki, ale ja biorę dla siebie - na stałe, jeszcze przed ciążą, bo pomimo wielkiej dbałości o dietę wiem, że nie jestem w stanie dostarczyć z warzyw wszystkiego - bo teraz warzywa najzwyczajniej niektórych substancji nie posiadają bo jest bardzo wyjałowiona gleba - o ile w ogóle sa z gleby :-)
Ale miałas fajny dzień..... Ja jeszcze z miesiąc popracuję, bo bym sie zanudziła w tym łóżku bez pracy :-)

Patrzę że mój suwaczek sugeruje że maluch ma teraz 500-700 gram a on tydzień temu miał 900g :-)

A to ja dla siebie brałam dokładnie to samo przed ciążą :) plus jeszcze witaminę K. Ja bym też jeszcze chętnie popracowała, bo brakuje mi i kontaktu z ludźmi z robo i z klientami.. Ech :( Ale plecy zdecydowały inaczej i nie mogę się z nimi spierać niestety ;)

A suwaczki czasem pokazują dziwne rzeczy jednak ;) U mnie młoda ważyła 510g na USG ponad miesiąc temu ;) W poniedziałek mam usg i się dowiem, jak teraz moja Mary się miewa. Już się nie mogę doczekać :)

Do góry