reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ja przy córce miałam avent i teraz też kupuję,laktator ręczny również avent. Ja mam zamiar ściągać mleko i karmić z butelki. Z córką był problem bo ona tylko spała przy piersi A nie jadła później jak zglodniala to chciała ssać za szybko były nerwy,płacz i lekarz doradzila butelkę-wiedziałam ile córka zjadła i byłam spokojna zresztą co było dużym plusem nie latalam po mieście z cycem na widoku ;)

reklama
Koniczynka ile tyg u Ciebie dokladnie. Duzy dzieciaczek u Ciebie ☺
Co do terminu to niby z pierwszych genetycznych jest najbardziej wiarygodny te z 12 tyg. U mnie tez po wczorajszych termin o 10 dni sie skrucil ale dr mowila zeby patrzec na tamten z 12 tyg.

Milego dnia dziewczynki ☺

Hej dziewczyny ja juz po wizycie dzieciak spory bo 1700 gr szyjka długa wiec ok tylko termin znowu inny bo z usg wyszedł 23 kwiecień ale lakarz mówił ze dalej termin na maj i jak będzie tak rósł to cc :(
Nie jest powiedziane, że będzie cały czas tak rósł :) niektóre dzieciaki dopiero na końcu rosną za bardzo. Moja koleżanka miesiąc do tyłu jest z ciąża i dziewczynka też za ciężka jak na ten etap rozwoju to gin zabroniła jeść wszelkich cukrów, nawet zakaz na owoce [emoji14]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Pewnie temu ze jeszcze nie miala obciazenia glukoza a podobno dzieci co tak szybko rosna to przez to ze mama ma cukrzyce temu jej zabronili jesc jak zrobi glukoze to moze miec ogolnie diete cukrzycowa ☺

Dzień dobry:)
No właśnie zastanawiam sie nad laktatorem...ostatnio mialam elektryczny super sprawa bo pomimo ze moje dziecko anty butelka było ja sciagalam i mialam zawsze w zamrażalce w razie W. Ale wtedy mialam pożyczony i teraz muszę sprawdzić cenowo jak wyglada różnica miedzy ręcznym a elektrycznym. Przydały sie u Mnie jeszcze buteleczki do laktatora i woreczki na mleko. Bo pamietam ze w trzeciej dobie byl nawał pokarm i Mlody nie nadążal pić a piersi zaczynaly sie szybko robić twarde. Uważajcie na to i kontrolujcie.

Koniczyna, gratulacje udanen wizyty!!! Moja Ginka tez mowi ze patrzy sie tylko na termin z pierwszego Usg później to juz dzieci rosna w swoim indywidualnym tempie.

Koniczyna - Wow... duży bobas [emoji6] który masz tydzień dokładnie?

Marta - dzięki za rady odnośnie laktatora... kurczę ja nie planuje kupować przed porodem...

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też nie planowałam przy pierwszej ciazy używania laktatora, wrocilismy do domu i Maly od początku pił i wydawało mi sie wszystko oki i nagle czujesz ze robią sie piersi jak kamienie. Z boku czujesz kamienie i wtedy szybko ściąganie. I na szczęście mialam laktator i szybka akcja nauki co i jak bo pomimo ze niby wiadomo co i jak to uchwycić odpowiednio nie bylo to wiadome w pierwszysh pieciu minutach. Mąż nawet pomógł. :D

reklama
W moim przypadku przy pierwszej ciąży laktator się w ogóle nie sprawdził , po pierwsze za bardzo nie potrafiłam nim ściągać, a nawet jak udało mi się ściągnąć jakąś 100 to MARYSIA nie akceptowała butli... i tyle było mojego odciągania pokarmu...w nagłych przypadkach (zastoje) najlepiej sprawdzały się ręce :D Teraz muszę od początku małą przyzwyczaić do butli, bo po porodzie będzie przede mną ostatnia sesja i obrona :D

Do góry