reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja przy córce miałam avent i teraz też kupuję,laktator ręczny również avent. Ja mam zamiar ściągać mleko i karmić z butelki. Z córką był problem bo ona tylko spała przy piersi A nie jadła później jak zglodniala to chciała ssać za szybko były nerwy,płacz i lekarz doradzila butelkę-wiedziałam ile córka zjadła i byłam spokojna zresztą co było dużym plusem nie latalam po mieście z cycem na widoku ;)

reklama
Koniczynka ile tyg u Ciebie dokladnie. Duzy dzieciaczek u Ciebie ☺
Co do terminu to niby z pierwszych genetycznych jest najbardziej wiarygodny te z 12 tyg. U mnie tez po wczorajszych termin o 10 dni sie skrucil ale dr mowila zeby patrzec na tamten z 12 tyg.

Milego dnia dziewczynki ☺

Hej dziewczyny ja juz po wizycie dzieciak spory bo 1700 gr szyjka długa wiec ok tylko termin znowu inny bo z usg wyszedł 23 kwiecień ale lakarz mówił ze dalej termin na maj i jak będzie tak rósł to cc :(
Nie jest powiedziane, że będzie cały czas tak rósł :) niektóre dzieciaki dopiero na końcu rosną za bardzo. Moja koleżanka miesiąc do tyłu jest z ciąża i dziewczynka też za ciężka jak na ten etap rozwoju to gin zabroniła jeść wszelkich cukrów, nawet zakaz na owoce [emoji14]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Pewnie temu ze jeszcze nie miala obciazenia glukoza a podobno dzieci co tak szybko rosna to przez to ze mama ma cukrzyce temu jej zabronili jesc jak zrobi glukoze to moze miec ogolnie diete cukrzycowa ☺

Dzień dobry:)
No właśnie zastanawiam sie nad laktatorem...ostatnio mialam elektryczny super sprawa bo pomimo ze moje dziecko anty butelka było ja sciagalam i mialam zawsze w zamrażalce w razie W. Ale wtedy mialam pożyczony i teraz muszę sprawdzić cenowo jak wyglada różnica miedzy ręcznym a elektrycznym. Przydały sie u Mnie jeszcze buteleczki do laktatora i woreczki na mleko. Bo pamietam ze w trzeciej dobie byl nawał pokarm i Mlody nie nadążal pić a piersi zaczynaly sie szybko robić twarde. Uważajcie na to i kontrolujcie.

Koniczyna, gratulacje udanen wizyty!!! Moja Ginka tez mowi ze patrzy sie tylko na termin z pierwszego Usg później to juz dzieci rosna w swoim indywidualnym tempie.

Koniczyna - Wow... duży bobas [emoji6] który masz tydzień dokładnie?

Marta - dzięki za rady odnośnie laktatora... kurczę ja nie planuje kupować przed porodem...

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też nie planowałam przy pierwszej ciazy używania laktatora, wrocilismy do domu i Maly od początku pił i wydawało mi sie wszystko oki i nagle czujesz ze robią sie piersi jak kamienie. Z boku czujesz kamienie i wtedy szybko ściąganie. I na szczęście mialam laktator i szybka akcja nauki co i jak bo pomimo ze niby wiadomo co i jak to uchwycić odpowiednio nie bylo to wiadome w pierwszysh pieciu minutach. Mąż nawet pomógł. :D

reklama
W moim przypadku przy pierwszej ciąży laktator się w ogóle nie sprawdził , po pierwsze za bardzo nie potrafiłam nim ściągać, a nawet jak udało mi się ściągnąć jakąś 100 to MARYSIA nie akceptowała butli... i tyle było mojego odciągania pokarmu...w nagłych przypadkach (zastoje) najlepiej sprawdzały się ręce :D Teraz muszę od początku małą przyzwyczaić do butli, bo po porodzie będzie przede mną ostatnia sesja i obrona :D

Do góry