reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Laski jaki materac do łóżeczka planujecie kupić/ już kupiłyście?

Co sądzicie o tym:
Link do: VYSSA SOMNAT Materac do łóżka dla dziecka, biały - biały - IKEA

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja generalnie jestem z branży więc się wypowiem, że lepszy lateks niz gryka-kokos (tam sie legnie niewyobrazalna ilość roztoczy i robactwa dla których skład to idealna pozywka - oczywiście nie do zobaczenia gołym okiem) ale na lateks niektórzy maja uczulenie więc lepsza zimna pianka.

reklama
U mnie na szkole położna mówiła, że pianka kokos jest najlepsza. Ja kupiłam lateks kokos bo naczytalam się w internecie o zaletach materacy lateksowych. Chyba głównie w gryce legna się te dziadostwa...

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już chyba upatrzyłam łóżeczko i materac chyba właśnie z pianką lateksową kupię. Ale ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęłam ;)

@Karlik jesteś z branży to może napisz coś więcej, bo myślę, że wszystkim dziewczynom jakieś informacje się przydadzą :D

Aaa ok. Zwracam honor :) ja jak kupowałam to właśnie albo pianka albo lateks, nie widziałam takich. :)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
;) ja się właśnie do tego łóżeczka przymierzam. Na początku będzie miało funkcję przewijakową ii przechowalniową. Położymy na nim przewijak, a młoda i tak będzie z nami w sypialni w koszu mojżesza spała :)

reklama
Ortopedycznie rzecz biorąc materacy dziecięcych trochę inaczej się ich szuka niz dla dorosłych.
Dzieci sa lekkie i do wieku prawie nastoletniego nie muszą mieć żadnych bajerów, pianek wiskoelastycznych, dopasowujących sie do kształtu ciała itd.
Dziecku w łóżeczku najlepiej doprać materac piankowy z pianki zimnej ( waterfoam) nie musi byc jakaś wyjątkowo wysoka gęstość pianki. Uważajcie tylko by nie mylić pianki z gąbką, bo spotkałam na rynku materace o wysokości 5 cm, które sa do bani.(lepszy twardszy niż za miękki)
Materace gryczano kokosowe itp. sa jak pisałam siedliskiem wszelkich żyjątek jakie tylko można sobie wyobrazić. To, że położne i inni je polecaja mnie nie dziwi - bo oni są szkoleni z innych dziedzin zazwyczaj :-) (nota bene ginekolodzy czasem też polecaja ciężarnym niesamowite witaminki, które dla wtajemniczonych sa nic nie warte ;-)).
Lateks jest ok, a w połączeniu z pianką jeszcze lepszy. Lateks da podparcie, a pianka komfort :-)
Z tym, że sa badania, że lateks potrafi uczulić.
Ale pewnie i na piankę są ludzie uczuleni, a na gryke i kokos tym bardziej.
Nie przesadzajmy a dostosujmy zakup do własnego uznania i możliwości finansowych.
Moje dzieci spały na Perdormire bambino w łóżeczku 60x120 oraz 70x140 a teraz młodsza ma niewymiarowe 120x160 cm i też taki materac ale jak mi się zdarza na nim przysnąć w ciąży to bolą mnie plecy - jest twardy.

a teraz przymierzam się do kosza i tam już nie będzie materaca z najwyzszej półki i młody też sobie świetnie poradzi - musi ;-))))

Do góry