reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Witam .. Ufff od samego rana nadrabiam.. nie bylo mnie z 2 dni, bo miałam średni dostep do neta a tu tylko na tyn jednym wątku do nadrobienia ponad 20 str juz myslalam, ze nie przebrne, bo nadrabialam z przerwami na śniadanie, szykowanie obiadu, zakupy itp :p

Ale fajne dywaniki, a juz tez mis Ewy to mega :-) jak Ci babcia taki wydzierga to pozazdrościć :-)
Ja mam u siebie w pokoju, czyli tez tu gdzie mała bedzie przebywać taki nie duzy chodniczek na środku, przylegajacy do naroznika. Z długim włosiem ale jest na tyle maly, ze chyba jakos bardzo niebezpieczny (jesli chodzi o kurz itp)nie powinien byc.

Ja od jakiegos czasu miewam bole w okolicy spojenia, czasem az ciężko chodzic. Ogólnie niezle, nawet bym powiedziala ze nad wyraz dobrze jak na ciążę, nawet zaparcia i zgaga ostatnio odpuscily (tfu tfuu zeby nie "wywolac wilka z lasu") :-)
Za to mala sie ostatnio ladnie wygina, az zadziwiająco. Teoretycznie od 30tc aktywnosc ma byc mniej odczuwalna, bo dziecko większe i ma ciasno, a ja u siebie zauwazam raczej przeciwnośc tego. Ale nie narzekam, wolę ją czuc niż sie zamartwiac, że sie nie rusza.

U mnie na plusie w granicy 4kg, ale ostatnio mam zachciewajki takie którym ulegam.. a juz tyle nie jadlam np slodyczy, a dzis dzień rozpoczelam od grzeska czekoladowego, bo nie umialam sobie odmówić..

Ja na plusie 5 kg, ostatnio nadrabiam straty, niestety.

Denerwuje się, bo brzuch od wczoraj twardy i bolesny. Pewnie za dużo wstawania, ale jak nie wstawać, jak nikogo do pomocy nie mamy, a mąż przecież musi pracować :(

Ja przytyłam juz +10 ale rzucę jak urodze :p posprzątalam mieszkanie ale po imprezie było tyle do posprzątania ze masakra juz mam dość i do tego wyszłam na spacer z córka to jak wrócilismy to mala usla i śpi :p ja też odpoczywam w końcu trzeba trochę bo mały daje mi po palić :p

Ja byłam z mężem posprzątać w piwnicy. Ciuszki Kuby większe popakowałam w kartony, opisałam każdy.
Potem przeglądałam jakieś inne rzeczy. Odnalazłam wiele ciekawych przedmiotów :)

reklama
Cześć dziewczyny

Dziś już dobry dzień, ale wczoraj przez ten kaszel na spotkanie poszłam na fervexie i w pampersie…:szok: Najważniejsze , że miałam komfort, bo jak to mówią, co „psik to sik” był :-) :)Na marginesie stwierdzam, że pieluszki dla dzieci są bardziej chłonne niż dla dorosłych! No ale dzisiaj szczęśliwie jestem już w gaciach dla „młodych zdrowych ludzi”:rolleyes:

Odebrałam od krawcowej moje nowe poduchy i narzutę- jeszcze się szyje narzutka na łóżeczko dziecka i będzie cudnie wszystko. Nawet mąż mówi, ze widać nowy etap w naszym życiu – sypialnia z nowym dzieckiem to w nowej odsłonie!

Sylwia przepiękny dywan! Cudo! Prawie 7 stówek, widziałam… no ale jak jest miłość :wink:

Kasik – no to moje dziecko też jakby bardziej ruchliwe. Czuję je wszędzie, a dziś w nocy dostałam chyba z ręki prosto w splot słoneczny, bo nadal czuję lekki mrowiący ból w tym miejscu… koszmar.

Do góry