Malutka466
Fanka BB :)
Cieszę się, że książka się spodobała.Chciałam podziękować Malutkiej za polecenie książki "Instrukcja obsługi Bobasa". Mojego męża bardzo ona rozbawiła - szczególnie te rysunki i żargon techniczny - cudo . Obiecał mi, że przeczyta całą. Ja w tym czasie zajęłam się lekturą książki " W Paryżu dzieci nie grymaszą" w sumie bardzo mi się spodobała. Doszłam do wniosku, że polski system wychowania bardzo dużo czerpie zarówno z amerykańskiego jak i francuskiego. Wszystko zależy oczywiście od indywidualnego domu. Chciałabym żeby moje dziecko było jak francuskie - takie grzeczne
Wczoraj rozmawiałam z moją koleżanką, która rok temu urodziła córkę. Fajnie posłuchać dobrych rad. Jak np. takiej żeby wcześniej pomrozić trochę jedzenia, bo jak ich Mała miała ciągle kolki to oni rzadko mieli czas i siły na zakupy. Moja teściowa będąc na święta zaproponowała, że może przylecieć w maju i nam pomóc. Ja myślałam, że będę taka twarda i zaradna, że na pewno z mężem damy sobie radę więc jej podziękowałam i z góry odmówiłam. Po rozmowie z tą koleżanką zmieniłam zdanie, ona też opisała ile osób pomagało jej przy córce przez kilka miesięcy. Zdałam sobie raptownie sprawę iloma kwestiami/problemami musi się zająć początkująca mama, a przy okazji znaleźć czas na spanie. Wczoraj zadzwoniłam do mojej teściowej z zapytaniem, czy propozycja nadal aktualna. Miałam wrażenie, że bardzo się ucieszyła. Myślę, że to jest wpisane w "koło życia". Babcia pomaga mamie zająć się dzieckiem. A za 20-30 lat mama zajmuje się dzieckiem swojego dziecka. Urocze
Odnoście tego, żeby pomrozić jedzenie, to zgadzam się w 100%! Na bellybestfriend jest taka lista rzeczy, które warto zrobić przed porodem i z ciekawszych:
- Wymyśl skuteczną metodę na powiadomienie partnera o rozpoczęciu akcji porodowej
- Zatankuj samochód
- Umieść w aucie, w którym będziesz jechać do porodu duży ręcznik na wypadek gdy odejdą Ci wody przed lub w drodze do szpitala
- Ugotuj i zamroź jedzenie na czas po porodzie – przyda Ci się zapas dobrej jakości (domowego) jedzenia w pierwszych tygodniach po porodzie
-