reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Witam .. Ufff od samego rana nadrabiam.. nie bylo mnie z 2 dni, bo miałam średni dostep do neta a tu tylko na tyn jednym wątku do nadrobienia ponad 20 str juz myslalam, ze nie przebrne, bo nadrabialam z przerwami na śniadanie, szykowanie obiadu, zakupy itp :p

Ale fajne dywaniki, a juz tez mis Ewy to mega :-) jak Ci babcia taki wydzierga to pozazdrościć :-)
Ja mam u siebie w pokoju, czyli tez tu gdzie mała bedzie przebywać taki nie duzy chodniczek na środku, przylegajacy do naroznika. Z długim włosiem ale jest na tyle maly, ze chyba jakos bardzo niebezpieczny (jesli chodzi o kurz itp)nie powinien byc.

Ja od jakiegos czasu miewam bole w okolicy spojenia, czasem az ciężko chodzic. Ogólnie niezle, nawet bym powiedziala ze nad wyraz dobrze jak na ciążę, nawet zaparcia i zgaga ostatnio odpuscily (tfu tfuu zeby nie "wywolac wilka z lasu") :-)
Za to mala sie ostatnio ladnie wygina, az zadziwiająco. Teoretycznie od 30tc aktywnosc ma byc mniej odczuwalna, bo dziecko większe i ma ciasno, a ja u siebie zauwazam raczej przeciwnośc tego. Ale nie narzekam, wolę ją czuc niż sie zamartwiac, że sie nie rusza.

U mnie na plusie w granicy 4kg, ale ostatnio mam zachciewajki takie którym ulegam.. a juz tyle nie jadlam np slodyczy, a dzis dzień rozpoczelam od grzeska czekoladowego, bo nie umialam sobie odmówić..

Ja na plusie 5 kg, ostatnio nadrabiam straty, niestety.

Denerwuje się, bo brzuch od wczoraj twardy i bolesny. Pewnie za dużo wstawania, ale jak nie wstawać, jak nikogo do pomocy nie mamy, a mąż przecież musi pracować :(

Ja przytyłam juz +10 ale rzucę jak urodze :p posprzątalam mieszkanie ale po imprezie było tyle do posprzątania ze masakra juz mam dość i do tego wyszłam na spacer z córka to jak wrócilismy to mala usla i śpi :p ja też odpoczywam w końcu trzeba trochę bo mały daje mi po palić :p

Ja byłam z mężem posprzątać w piwnicy. Ciuszki Kuby większe popakowałam w kartony, opisałam każdy.
Potem przeglądałam jakieś inne rzeczy. Odnalazłam wiele ciekawych przedmiotów :)

reklama
Cześć dziewczyny

Dziś już dobry dzień, ale wczoraj przez ten kaszel na spotkanie poszłam na fervexie i w pampersie…:szok: Najważniejsze , że miałam komfort, bo jak to mówią, co „psik to sik” był :-) :)Na marginesie stwierdzam, że pieluszki dla dzieci są bardziej chłonne niż dla dorosłych! No ale dzisiaj szczęśliwie jestem już w gaciach dla „młodych zdrowych ludzi”:rolleyes:

Odebrałam od krawcowej moje nowe poduchy i narzutę- jeszcze się szyje narzutka na łóżeczko dziecka i będzie cudnie wszystko. Nawet mąż mówi, ze widać nowy etap w naszym życiu – sypialnia z nowym dzieckiem to w nowej odsłonie!

Sylwia przepiękny dywan! Cudo! Prawie 7 stówek, widziałam… no ale jak jest miłość :wink:

Kasik – no to moje dziecko też jakby bardziej ruchliwe. Czuję je wszędzie, a dziś w nocy dostałam chyba z ręki prosto w splot słoneczny, bo nadal czuję lekki mrowiący ból w tym miejscu… koszmar.

Do góry