reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

reklama
Nie wiem co dziś za dzień, ale kompletnie nie mam weny do pracy, jestem ciągle głodna. Najchętniej wlecialby Netflix, kocyk i jakieś chipsiki🥹🥹🥹
A mnie dziś napier ...la głowa i jestem drugi dzien zdechła i byle jaka, ospała i pozbawieniona życia- gdyby to bylo chocby 8 dni po już niuchałabym po tym CIONSZA 😁😆😄 A jestem pewnie dziś 8 dni przed🤣😂

Tak jak @AScarlett napisała.
Ciąża bliźniacza jest powikłaniem inseminacji. Przy 3 pęcherzykach mój lekarz zostawia decyzję pacjentce, powyżej 3 daje dupka i zakazuje współżycia. Im więcej pęcherzyków tym większe ryzyko powikłań jak przy hiperstymulacji. Sztuka przy takiej stymulacji polega na takim dobraniu leków, by był 1-2 pęcherzyki dominujące.
Wiadomo, że przy długich staraniach chciałybyśmy 10 pęcherzyków, żeby „zwiększyć szanse”, ale niestety nie tędy droga 🤷🏼‍♀️
Nie ma co się załamywać, dobrze dobrali Ci leki, więc teraz tylko pozytywne myślenie i trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie procedury 😊
To moj pierwszy raz na stymulacji, także same rozumiecie :) będę wiedzieć na przyszłość. Dzięki!

Hmm, dziwna ta aplikacja 😅
W zależności od tego jak zbliżę fotkę, wynik inny 😅

Załączniki

• IMG_1542.jpeg
    IMG_1542.jpeg
    39,3 KB · Wyświetleń: 80
aaa powrót włośniczkowyyyy...aha, aha....noo, no...
A co to jest? :D

Najprościej tłumacząc powrót włośniczkowy można ocenić przez uciśnięcie przez 5 sekund paznokcia - krew odpływa z kapilar, tkanki pod paznokciem robią się blade i po uwolnieniu ucisku mierzy się czas, jaki mija do napełnienia kapilar krwią, a tym samym powrotu do pierwotnego zabarwienia. To taki prosty pomiar służący do oceny krążenia obwodowego. :)

reklama
Do góry