reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

reklama
Nie wiem co dziś za dzień, ale kompletnie nie mam weny do pracy, jestem ciągle głodna. Najchętniej wlecialby Netflix, kocyk i jakieś chipsiki🥹🥹🥹
A mnie dziś napier ...la głowa i jestem drugi dzien zdechła i byle jaka, ospała i pozbawieniona życia- gdyby to bylo chocby 8 dni po już niuchałabym po tym CIONSZA 😁😆😄 A jestem pewnie dziś 8 dni przed🤣😂

Tak jak @AScarlett napisała.
Ciąża bliźniacza jest powikłaniem inseminacji. Przy 3 pęcherzykach mój lekarz zostawia decyzję pacjentce, powyżej 3 daje dupka i zakazuje współżycia. Im więcej pęcherzyków tym większe ryzyko powikłań jak przy hiperstymulacji. Sztuka przy takiej stymulacji polega na takim dobraniu leków, by był 1-2 pęcherzyki dominujące.
Wiadomo, że przy długich staraniach chciałybyśmy 10 pęcherzyków, żeby „zwiększyć szanse”, ale niestety nie tędy droga 🤷🏼‍♀️
Nie ma co się załamywać, dobrze dobrali Ci leki, więc teraz tylko pozytywne myślenie i trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie procedury 😊
To moj pierwszy raz na stymulacji, także same rozumiecie :) będę wiedzieć na przyszłość. Dzięki!

Hmm, dziwna ta aplikacja 😅
W zależności od tego jak zbliżę fotkę, wynik inny 😅

Załączniki

• IMG_1542.jpeg
    IMG_1542.jpeg
    39,3 KB · Wyświetleń: 84
aaa powrót włośniczkowyyyy...aha, aha....noo, no...
A co to jest? :D

Najprościej tłumacząc powrót włośniczkowy można ocenić przez uciśnięcie przez 5 sekund paznokcia - krew odpływa z kapilar, tkanki pod paznokciem robią się blade i po uwolnieniu ucisku mierzy się czas, jaki mija do napełnienia kapilar krwią, a tym samym powrotu do pierwotnego zabarwienia. To taki prosty pomiar służący do oceny krążenia obwodowego. :)

reklama
Do góry