reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

tak, pozwala sie odciąć od bodźców zewnętrznych, poza tym dotykanie głowy czymś (tutaj materiał - kaptur) moze działac kojąco na bóle napięciowe, a często i migrenowe (niektórzy migrenowcy czują pewną ulgę podczas polewania głowy ciepłą lub zimną wodą)
Ja też nakładam zazwyczaj koc albo kołdrę na głowę...

reklama
a wiesz, że na amazonie są takie "kaski" (czapki?) z wkładów żelowych do zamrożenia? Ja korzystam z samych wkładów żelowych mrożonych, ale serio rozważam ten "kask"
Liczę na to, że po ciąży minie ... 🤣🤣
Ale często leżę z jakąś paczka mięsa albo sera z zamrażarki na glowie. Może to była opcja.

tak, pozwala sie odciąć od bodźców zewnętrznych, poza tym dotykanie głowy czymś (tutaj materiał - kaptur) moze działac kojąco na bóle napięciowe, a często i migrenowe (niektórzy migrenowcy czują pewną ulgę podczas polewania głowy ciepłą lub zimną wodą)
A słyszałaś o tym że botoks na czoło leczy też migreny? Taki skutek uboczny;)
Widzialam ostatnio na insta jednej lekarki, która obserwuje.

Liczę na to, że po ciąży minie ... 🤣🤣
Ale często leżę z jakąś paczka mięsa albo sera z zamrażarki na glowie. Może to była opcja.
mi te wkłady mocno pomagają, bo mi daje ulgę uciskanie. Jak wezmę leki, to mi te wkłady żelowe z zamrażarki ułatwiają zaśnięcie, układam się tak, żeby je dociskać do "miejsca bólu". Generalnie uciskanie pomaga, ale później przez kilka dni mam aż siniaki na skórze głowy. Ale pomaga, a siniaków na skórze głowy nie widać, więc... 😅

reklama
A słyszałaś o tym że botoks na czoło leczy też migreny? Taki skutek uboczny;)
Widzialam ostatnio na insta jednej lekarki, która obserwuje.
tak nie do końca, bo botoks migrenowy się nie podaje w tym miejscu co na zmarszczki :D i nie jest tak łatwo znaleźć kogoś, kto wie jak to zrobić. Ale generalnie toksyna botulinowa to jest dość znany przeciwdziałacz migrenom, pod pewnymi warunkami już jest nawet refundowana w migrenie przewlekłej :)

Do góry