reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

tak, pozwala sie odciąć od bodźców zewnętrznych, poza tym dotykanie głowy czymś (tutaj materiał - kaptur) moze działac kojąco na bóle napięciowe, a często i migrenowe (niektórzy migrenowcy czują pewną ulgę podczas polewania głowy ciepłą lub zimną wodą)
Ja też nakładam zazwyczaj koc albo kołdrę na głowę...

reklama
a wiesz, że na amazonie są takie "kaski" (czapki?) z wkładów żelowych do zamrożenia? Ja korzystam z samych wkładów żelowych mrożonych, ale serio rozważam ten "kask"
Liczę na to, że po ciąży minie ... 🤣🤣
Ale często leżę z jakąś paczka mięsa albo sera z zamrażarki na glowie. Może to była opcja.

tak, pozwala sie odciąć od bodźców zewnętrznych, poza tym dotykanie głowy czymś (tutaj materiał - kaptur) moze działac kojąco na bóle napięciowe, a często i migrenowe (niektórzy migrenowcy czują pewną ulgę podczas polewania głowy ciepłą lub zimną wodą)
A słyszałaś o tym że botoks na czoło leczy też migreny? Taki skutek uboczny;)
Widzialam ostatnio na insta jednej lekarki, która obserwuje.

Liczę na to, że po ciąży minie ... 🤣🤣
Ale często leżę z jakąś paczka mięsa albo sera z zamrażarki na glowie. Może to była opcja.
mi te wkłady mocno pomagają, bo mi daje ulgę uciskanie. Jak wezmę leki, to mi te wkłady żelowe z zamrażarki ułatwiają zaśnięcie, układam się tak, żeby je dociskać do "miejsca bólu". Generalnie uciskanie pomaga, ale później przez kilka dni mam aż siniaki na skórze głowy. Ale pomaga, a siniaków na skórze głowy nie widać, więc... 😅

reklama
A słyszałaś o tym że botoks na czoło leczy też migreny? Taki skutek uboczny;)
Widzialam ostatnio na insta jednej lekarki, która obserwuje.
tak nie do końca, bo botoks migrenowy się nie podaje w tym miejscu co na zmarszczki :D i nie jest tak łatwo znaleźć kogoś, kto wie jak to zrobić. Ale generalnie toksyna botulinowa to jest dość znany przeciwdziałacz migrenom, pod pewnymi warunkami już jest nawet refundowana w migrenie przewlekłej :)

Do góry