reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

A jakie badania trzeba mieć do inseminacji?
Cytologia, chlamydia, posiew, badanie przeciwciał różyczki. Do tego od obojga grupa krwi i badania, które dołączam na zdjęciu. Około 1000 zł wychodzi za komplet tych badań. U kobiet większość jest ważna 6 msc, a u mężczyzn 12 msc.

Załączniki

• 7CC39253-AA3C-4CC1-88F4-40FF53D4CB35.jpeg
    7CC39253-AA3C-4CC1-88F4-40FF53D4CB35.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 60
reklama
Ja jutro lecę na progesteron 22 dc jakiś przedział konkretny? Czy każde labo ma inne? Dziwne skoki temperatury dwa dni wcześniej 37.1 później 37 i dziś 37.7 🤔 11 zbliża się dużymi krokami a ja wiem ze i tak nic nie zapowiada ⏸ kresek. 😒 ale ta ciekawość..

Myślę, że to dobry plan. Zwłaszcza, że jest zgodny z Waszymi przekonaniami i uczuciami 🙂
Z tego co tak patrzyłam koszt inseminacji to jakieś 900 zł plus pewnie monitoring i stymulacja. Chyba do przeżycia. Czasem tyle na suple się wydaje w ciągu 2-3 miesięcy.
I brawo za odwagę, że zaczelas mówić o swoich przeżyciach 🥰
Jestem aktualnie na bieżąco wiec przesylam ile mnie to kosztowalo:
980 za inseminacje + 290 opłata jednorazowa za nadzór systemem + ovitrelle 150 + monitoring 3×220 = 2 080. Trzeba doliczyć jeszcze koszt stymulacji. Wiec raczej całość beż względu na lokalizację zambue się w przedziale 2-2,5 tys.

wiecie co mnie jeszcze hamuje przed pójściem gdzieś dalej z tymi plamieniami. Że może wcale to nie jest żadna rpzyczyna tego, że nie zachodzę.
Oczywiście może tak być. Jeśli poczujesz, że chcesz i masz siłę dalej drążyć diagnostykę to działaj. Trudno jest doradzić, ale cokolwiek zdecydujesz to trzymam za Ciebie kciuki :)

Cytologia, chlamydia, posiew, badanie przeciwciał różyczki. Do tego od obojga grupa krwi i badania, które dołączam na zdjęciu. Około 1000 zł wychodzi za komplet tych badań. U kobiet większość jest ważna 6 msc, a u mężczyzn 12 msc.
Załączam listę z cenami jakie u mnie były w klinice. Ja większość robilam z pakietu medycznego. Poza mialam tylko AMH.

Załączniki

• 20230504_214420.jpg
    20230504_214420.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 65
reklama
Do góry