reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

A jakie badania trzeba mieć do inseminacji?
Cytologia, chlamydia, posiew, badanie przeciwciał różyczki. Do tego od obojga grupa krwi i badania, które dołączam na zdjęciu. Około 1000 zł wychodzi za komplet tych badań. U kobiet większość jest ważna 6 msc, a u mężczyzn 12 msc.

Załączniki

• 7CC39253-AA3C-4CC1-88F4-40FF53D4CB35.jpeg
    7CC39253-AA3C-4CC1-88F4-40FF53D4CB35.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 50
reklama
Ja jutro lecę na progesteron 22 dc jakiś przedział konkretny? Czy każde labo ma inne? Dziwne skoki temperatury dwa dni wcześniej 37.1 później 37 i dziś 37.7 🤔 11 zbliża się dużymi krokami a ja wiem ze i tak nic nie zapowiada ⏸ kresek. 😒 ale ta ciekawość..

Myślę, że to dobry plan. Zwłaszcza, że jest zgodny z Waszymi przekonaniami i uczuciami 🙂
Z tego co tak patrzyłam koszt inseminacji to jakieś 900 zł plus pewnie monitoring i stymulacja. Chyba do przeżycia. Czasem tyle na suple się wydaje w ciągu 2-3 miesięcy.
I brawo za odwagę, że zaczelas mówić o swoich przeżyciach 🥰
Jestem aktualnie na bieżąco wiec przesylam ile mnie to kosztowalo:
980 za inseminacje + 290 opłata jednorazowa za nadzór systemem + ovitrelle 150 + monitoring 3×220 = 2 080. Trzeba doliczyć jeszcze koszt stymulacji. Wiec raczej całość beż względu na lokalizację zambue się w przedziale 2-2,5 tys.

wiecie co mnie jeszcze hamuje przed pójściem gdzieś dalej z tymi plamieniami. Że może wcale to nie jest żadna rpzyczyna tego, że nie zachodzę.
Oczywiście może tak być. Jeśli poczujesz, że chcesz i masz siłę dalej drążyć diagnostykę to działaj. Trudno jest doradzić, ale cokolwiek zdecydujesz to trzymam za Ciebie kciuki :)

Cytologia, chlamydia, posiew, badanie przeciwciał różyczki. Do tego od obojga grupa krwi i badania, które dołączam na zdjęciu. Około 1000 zł wychodzi za komplet tych badań. U kobiet większość jest ważna 6 msc, a u mężczyzn 12 msc.
Załączam listę z cenami jakie u mnie były w klinice. Ja większość robilam z pakietu medycznego. Poza mialam tylko AMH.

Załączniki

• 20230504_214420.jpg
    20230504_214420.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 58
reklama
Do góry