reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

reklama
A jakie badania trzeba mieć do inseminacji?
Taką listę dostałam
IMG_20230504_221503.jpg

Cytologia, chlamydia, posiew, badanie przeciwciał różyczki. Do tego od obojga grupa krwi i badania, które dołączam na zdjęciu. Około 1000 zł wychodzi za komplet tych badań. U kobiet większość jest ważna 6 msc, a u mężczyzn 12 msc.
Z jakiej kliniki te zalecenia?

Rozumiem. Ale jeśli już nikt nie będzie miał dla Ciebie żadnej rady to będziesz miała pewność, że zrobiłaś wszystko. Oczywiście to tylko moje zdanie.
wydaje mi się, że do "wszystkiego w niepłodności" jest mi jeszcze niestety daleko i zawsze coś mi zostanie, a ja już nie chce tego próbować.

Jestem aktualnie na bieżąco wiec przesylam ile mnie to kosztowalo:
980 za inseminacje + 290 opłata jednorazowa za nadzór systemem + ovitrelle 150 + monitoring 3×220 = 2 080. Trzeba doliczyć jeszcze koszt stymulacji. Wiec raczej całość beż względu na lokalizację zambue się w przedziale 2-2,5 tys.
A badania? W jakiej klinice?

reklama
Do góry