reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

A ja mam takie pytanie bo jestem akurat w trakcie kompletowania zakupów aptecznych - w tym momencie łykam sobie dwa razy dziennie Ovarin. Czy mi coś pomógł? Nie wiem, ale zamierzam brać dalej.
No ale właśnie, słyszałam że on w sumie nic specjalnego w sobie nie ma, bo chyba chodzi w nim tylko o inozytol którego wcale dużo nie ma w tabletkach. Czy w takim razie polecacie coś innego? Najlepiej w tabletkach, a nie w saszetkach 😐
Możesz poczytać o suplementach u pana tabletki :) Link do: Jakie witaminy PRZED ciążą? I jak wybrać kwas foliowy? Analiza i opinie - Pan Tabletka

Ja od siebie dodam, że warto patrzeć na składniki i na czym Ci konkretnie zależy. Np inozytol - taki Ovarin ma w jednej tabletce 550mg i kosztuje około 50zl na miesiąc. Fakt, ma też dodane inne witaminy, kwas foliowy, ale jeśli zależy Ci tylko na tym jedynym składniku (albo tak jak ja, wolisz suplementować inne witaminy osobno) to inozytol chociażby marki Swanson 650mg w kapsułce, a kosztuje około 30zl za 100sztuk. Więc warto czasem poszukać konkretnych składowych w suplementach, które nie są skierowane typowo dla osób starających się :) tak samo z NAC - można kupić Miovelie Nac na jeden cykl za 50zł, albo kupić NAC nieadresowany dla starających się i będzie dużo taniej ;)

reklama
Estriadol z dziś- 13dc. Niech mi ktoś powie że w końcu coś z tego będzie 🥺 Przeliczyłam sobie że tylko przez ostatni rok może dwa lata starań na wszystkie leki, wizyty i iui wydaliśmy 6koła a końca nie widać.. efektów nie ma a zaraz będziemy musieli powtarzać wszystkie badania od nowa 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
W sumie na prawie 2 lata to chyba nie jest jakaś ogromna kwota na badania... niektóre innumo to koszt 2k od razu. Ja za standard z 3dc plus krzywa i amh zapłaciłam prawie tysiaka.

Estriadol z dziś- 13dc. Niech mi ktoś powie że w końcu coś z tego będzie 🥺 Przeliczyłam sobie że tylko przez ostatni rok może dwa lata starań na wszystkie leki, wizyty i iui wydaliśmy 6koła a końca nie widać.. efektów nie ma a zaraz będziemy musieli powtarzać wszystkie badania od nowa 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
chyba wygląda obiecująco 🤞

To powiedzcie jak motywujecie się do pracy? By zrealizować plan, by mieć szczęście przy tym, by załatwić trudna rozmowę z klientem lub kimś innym?
Czy się nad tym w ogóle nie zastanawiacie?
Ja się w ogóle nie motywuję, ja się już poddałam. Pracuję bo mam kredyt.
Przeszłam ze skrajności w skrajność. Byłam pracoholikiem zawsze z zaległym urlopem i zawsze miałam po 50 dni. Chora byłam w ciągu roku 7 razy i dopiero za 7. poszłam na L4 i jeszcze pretensja szefowej , że przedłużył mi lekarz na drugi tydzień - tak mnie rozłożyło. Jak miałam odebrać parę godzin i wyszłam wcześniej, to się czułam jakbym zwiała. Wtedy powiedziałam sobie dość, że to jest chore.
Teraz nienawidzę swojej pracy, jak zajdę w ciążę, to postaram się iść na swoje. Jak się nie uda to będę musiała w końcu podjąć męską decyzję.

Ja też Ovarin 2x dziennie, mam nadzieje że coś daje bo ledwo przełykam te duże tabletki 😩
Ja również mam nadzieje, że coś daje, tyle tego łykam więc niech działa 😁
Ja polecam Pueria Uno, wcześniej tutaj była bardzo polecana przez Dziewczyny odnośnie składu.
Puerie też biorę, ale pueria nie ma tego inozytolu 😐
Możesz poczytać o suplementach u pana tabletki :) Link do: Jakie witaminy PRZED ciążą? I jak wybrać kwas foliowy? Analiza i opinie - Pan Tabletka

Ja od siebie dodam, że warto patrzeć na składniki i na czym Ci konkretnie zależy. Np inozytol - taki Ovarin ma w jednej tabletce 550mg i kosztuje około 50zl na miesiąc. Fakt, ma też dodane inne witaminy, kwas foliowy, ale jeśli zależy Ci tylko na tym jedynym składniku (albo tak jak ja, wolisz suplementować inne witaminy osobno) to inozytol chociażby marki Swanson 650mg w kapsułce, a kosztuje około 30zl za 100sztuk. Więc warto czasem poszukać konkretnych składowych w suplementach, które nie są skierowane typowo dla osób starających się :) tak samo z NAC - można kupić Miovelie Nac na jeden cykl za 50zł, albo kupić NAC nieadresowany dla starających się i będzie dużo taniej ;)
Dzięki za polecajke, właśnie ja i tak łykam już puerie uno, więc teoretycznie biorę już zestaw witamin dla kobiet starających się i zależy mi chyba tylko na poszczególnych składnikach. 🤔

W sumie na prawie 2 lata to chyba nie jest jakaś ogromna kwota na badania... niektóre innumo to koszt 2k od razu. Ja za standard z 3dc plus krzywa i amh zapłaciłam prawie tysiaka.
Wróć.. od lipca zeszłego roku bo wtedy jakoś miałam 1iui i zaczełam spisywać koszty. Ja i moja orientacja czasowa, w terenie mam jeszcze gorszą jak coś 😂 A jeszcze przez większość tego czasu, gdy leczyłam się w klinice to badania miałam -50% bo mieli podpisaną umowe z Alabem

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry