reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

reklama
Jak ja się cieszę że mam zadaniowy czas pracy... w sumie jeśli nie mam spotkań, nie muszę się nikomu tłumaczyć i wyskakuje do lekarza. Czasami, jak wiem że może zejść dłużej biorę że sobą laptopa i tyle.
No ja zazdroszczę takiej pracy, ale u mnie też dodatkowo oprócz problematycznej pracy daleki dystans do lekarza I nie w pl , i wszystko prywatnie, bo na NHS niczego się nie dokona . Przedwczorajsza wizyta męża kosztowała dla przykładu nas 300f plus dojazd 2h w jedną stronę, przeliczając na polskie pewnie w Pl miałabym za to 3 takie same wizyty. Ale działamy bo nam zależy, do momentu na ile nam finanse i wszystko inne powoli.

A jak jest w UK z ochroną ciężarnych? Bo zwolnienia lekarskie dojyslam się ze nie funcjonuja tak jak u nas.
Raczej ciężarne nie muszą się obawiać straty pracy i warunków pracy, ale żeby dostawać benefity, po rocznym macieżyńskin musisz przepracować do 7 miesiąca, jeśli wszystko z ciąża jest ok, a jeśli nie to powiem szczerze , że nawet nie wiem co jeśli ciąża byłaby zagrożona- nie bede pisać, bo nawet nie sprawdzałam tego.

A mi już ordynator wszystko wytłumaczył. Rano do szpitala na czczo, potem narkozą, 3 dni w szpitalu i potem 2 tygodnie l4. Mam full rozpiske 🤣
Oo niezle. Trochę sobie na l4 po tym odpoczniesz ;)
Ja mam mieć w czerwcu ten pobyt diagnostyczny i w sumie tak średnio wiem co tam będzie 🤣🤣 w sensie mam przyjść na czczo, 12h po ostatnim posiłku i będą ciągnąć krew na początek.
W ogole nie wiem czy nie będę musiała przełożyć tego na lipiec... bo akurat na koniec czerwca mi wypadł taki projekt i średnio mi iść wtedy do szpitala pasuje.

Oo niezle. Trochę sobie na l4 po tym odpoczniesz ;)
Ja mam mieć w czerwcu ten pobyt diagnostyczny i w sumie tak średnio wiem co tam będzie 🤣🤣 w sensie mam przyjść na czczo, 12h po ostatnim posiłku i będą ciągnąć krew na początek.
W ogole nie wiem czy nie będę musiała przełożyć tego na lipiec... bo akurat na koniec czerwca mi wypadł taki projekt i średnio mi iść wtedy do szpitala pasuje.
Planuje się uczyć na poprawkę egzaminu. 🤣
Teraz nie mam kompletnie czasu ani głowy do niego więc podejdę na pałe, a potem będę ryc i poprawiać 🤣
Bo Ty masz mieć w Koperniku?
A może w ciąży już będziesz i się nie przyda 😊

Mi pokazuje 2 lutego jako ewentualny termin rozdwojenia, do którego nie dojdzie. Chciałam ten okres dziś😩 bo najgorzej fizycznie i psychicznie znoszę 2 dc. A póki co jest szansa, że wypadnie akurat na podróż 🙄 ale już jest blisko bo czuję się jak 💩 i jeszcze od wczoraj do jutra do wieczora nie mamy cieplej wody w domu🥶 dziś użyłam suchego szamponu ale jutro nie uniknę mycia włosów w lodowatej wodzie 🥲
Kiedyś jak bylam w sredniej szkole, to zeby była ciepła musieliśmy włączać bojler, albo czajnik nastawiać i w misce myć a że mi się nie chciało to latami myłam w zimnej wodzie😁😆🤣😂 z tego co wiem to akurat poprawia kondycje skory glowy i wlosów.

reklama
Planuje się uczyć na poprawkę egzaminu. 🤣
Teraz nie mam kompletnie czasu ani głowy do niego więc podejdę na pałe, a potem będę ryc i poprawiać 🤣
Bo Ty masz mieć w Koperniku?
A może w ciąży już będziesz i się nie przyda 😊
L4 na uczenie się, prymus normalnie 🤣😜

Tak w Koperniku. Noo chciałabym nie musieć korzystać, ale jestem realistką 😜

Do góry