reklama
Brownie1992
Moderator
To jest też mój główny powód dla którego nie zmieniam pracy. Mogę wyskoczyć w trakcie dnia na usg i później to odrobić. Chociaż wiem, że wszyscy już w pracy plotkują i pewnie dobrze wiedzą, że się staramy to mam to w dupie dopóki nikt się do mnie nie dowali.Ja to generalnie mam trochę przesrane.... chcę jechać do gina i się wziąść za tą stymulację (myślałam, żeby jechać w połowie cyklu, przy okazji zobaczyć jak pęcherzyki, albo świeżo po owu zeby ciałko zobaczyć i wtedy by dała recepte na leki ) prywatnie,ale już tyle wolnego na te badania swoje i wizyty meża i wyjazdy pobrałam, że nie wiem czy za chwilę mnie nie wywalą z roboty, szef ciągle pyta po co Nam wolne i czy to ważne (pracujemy z mężem w tej samej firmie, na innych stanowiskach a on jest driverem moim ) ,a jak wiadomo przy stymulacji trzeba robić usg I nie zawsze to wypadnie , że na weekend.
Co najlepsze mam wypisane miesiąc urlopu na wyjazd do pl w sierpniu czyli 20 dni roboczych , i 3 dni tylko zostały mi urlopu, a tak, to jedynie offy, że np źle się czuję, ale też nie wiem do jakiego momentu nie przeciągnę struny. Ale to posrane, człowiek chce się leczyć, ale praca mocno ogranicza i to , że lekarz nie na miejscu tylko trzeba gnać 2 h w jedną stronę...nie wspominam o finansach, bo oczywiste , że to nie mała kasa.
anyżowa
Fanka BB :)
No właśnie, chyba dobrze wiesz o co mi chodzi, też między innymi o te podejrzliwe spojrzenia, domyślam się też, że szef wie ocb , ale nie wiem jak to będzie.To jest też mój główny powód dla którego nie zmieniam pracy. Mogę wyskoczyć w trakcie dnia na usg i później to odrobić. Chociaż wiem, że wszyscy już w pracy plotkują i pewnie dobrze wiedzą, że się staramy to mam to w dupie dopóki nikt się do mnie nie dowali.
Kasienkaol
Masz mega ciężka sytuacje, rozmowa w pracy z szefostwem nie wchodzi w grę? Moze to by pomoglo, umozliwilo wprowadzic jakies zmiany, zmniejszyc kilka dni urlopu i wybierac w potrzebne dni… ?Limit na ten rok wykorzystany mam , a z drugiej strony nie chce czekać do kolejnego, żeby nie iść dalej z tematem o I tak. No nic zobaczymy jak będzie![]()
Dong
Ja się dzisiaj zaczęłam żegnać ze wszystkimi w pracy przed szpitalnym l4To jest też mój główny powód dla którego nie zmieniam pracy. Mogę wyskoczyć w trakcie dnia na usg i później to odrobić. Chociaż wiem, że wszyscy już w pracy plotkują i pewnie dobrze wiedzą, że się staramy to mam to w dupie dopóki nikt się do mnie nie dowali.
![Grinning face :grinning: 😀](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
![Slightly smiling face :slight_smile: 🙂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
Brownie1992
Moderator
Oczywiście, ale nie masz obowiązku się tłumaczyć pracodawcy ze swojego życia prywatnego. Tez dojrzałam do tego żeby się nie zażynać bo potem jak trzeba to i tak ktoś przyjdzie na Twoje miejsce a o Tobie zapomnąNo właśnie, chyba dobrze wiesz o co mi chodzi, też między innymi o te podejrzliwe spojrzenia, domyślam się też, że szef wie ocb , ale nie wiem jak to będzie.
anyżowa
Kurde, właśnie nie jestem tego pewna , czy aż tak szczera powinnam być z moim szefem, pozatym to trochę prostak i nie wiem, czy by to zrozumiał, i nie wiem czy by nie rozniósł, a znowu kłamać w żywe oczy i wymyślać, różne wymówki, chyba nikt nie jest aż tak naiwny nawet on. Poza tym u nas w pracy jeszcze dobrze nie bekniesz, a już wszyscy wiedzą.Masz mega ciężka sytuacje, rozmowa w pracy z szefostwem nie wchodzi w grę? Moze to by pomoglo, umozliwilo wprowadzic jakies zmiany, zmniejszyc kilka dni urlopu i wybierac w potrzebne dni… ?
Co do zmiany urlopu, to nie da rady , teraz mamy wesele w rodzinie i dom ogród do ogarnięcia w pl , a jeszcze chcieliśmy odpocząć....I taka trochę patowa sytuacja.
anyżowa
Kurde, chyba będę musiała olać szefa i zaryzykowaćOczywiście, ale nie masz obowiązku się tłumaczyć pracodawcy ze swojego życia prywatnego. Tez dojrzałam do tego żeby się nie zażynać bo potem jak trzeba to i tak ktoś przyjdzie na Twoje miejsce a o Tobie zapomną
![Beaming face with smiling eyes :grin: 😁](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f601.png)
Tylko jak mnie wywalą z pracy, a stymulacja nie zaskoczy to za co zrobię in vitro
![Thinking face :thinking: 🤔](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f914.png)
Masakra jakaś
![Exploding head :exploding_head: 🤯](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f92f.png)
reklama
Brownie1992
Moderator
W poprzedniej pracy była taka sytuacja, że dziewczyna starala się o dziecko i przyznała się szefowi. Ostatniego dostała wypowiedzenie ...Kurde, chyba będę musiała olać szefa i zaryzykowaći o ile moja nieobecność w pracy jeszcze nie jest aż taką bolączką, o tyle mojego męża który wiele rzeczy ogarnia i ma uprawnienia, których inni nie mają już stanowią problem... jak idziemy na dłuższy urlop, ściągają gościa z filii innej.
Tylko jak mnie wywalą z pracy, a stymulacja nie zaskoczy to za co zrobię in vitro
Masakra jakaś![]()
Szczęście, że w sumie jej pyknęło i już była w ciąży. Od razu poszła na l4 .