reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Mam pytanie skoro w trakcie owulacji mialam dodatni test owu i potem jeszcze przez jeden dzien a teraz juz blade to znaczy ze progesteron spada i lipa bedzie za jakis czas z ciazy ? Prosze sie nie smiac jak idiotyczne pytanie.
Testy owulacyjne mierzą poziom LH. W czasie owulacji następuje jego wyrzut i masz najwyższy poziom więc po owulacji powinien spadać. Wszystko jest dobrze 🙂

reklama
Mam pytanie skoro w trakcie owulacji mialam dodatni test owu i potem jeszcze przez jeden dzien a teraz juz blade to znaczy ze progesteron spada i lipa bedzie za jakis czas z ciazy ? Prosze sie nie smiac jak idiotyczne pytanie.
Progesteron rośnie dopiero po owulacji i jego szczyt jest ok. 7 dpo. Blade testy owulacyjne to tylko spadek LH i tak powinno być :)

@nindziaa jak u Ciebie sytuacja?

Po moim wykresie do przedwczoraj z samymi wzrostami na prawdę szczerze uwierzyłam, ze to ten cykl. To, co nowego dla mnie w tym cyklu wystąpiło to bardzo mocny ból sutków, zazwyczaj piersi przed okresem czuję wrazliwsze, i w jednym z cykli tez bolały mnie tak mocno jak teraz - jak kamienie jakieś, sutki były wrazliwsze ale nie bolące a w tym cyklu są tak czułe, że podczas seksu nie tylko bolą ale potęgują doznania seksualne. I przez to myslalam, że o cholerka to moze być ten cykl. A tu temperatura pyk jak podmuch wiatru w moje nadzieje jak w dmuchawiec. 😆🤣😂 dobrze, że mierzę temperaturę, bo juz wózek szukałabym na necie do zakupu. 😄
Hej, u mnie biało ⛔
Czekam więc na okres 🫡

Myślałam o immunologii, ale na razie to zobaczymy po tych 3 stymulacjach a potem po tej histerolaparoskopii czy coś wyjdzie. Jeśli nie to myślałam o inseminacji po koniec roku z 2-3 razy. Z drugiej strony immunologia też jest kosztowna i widzę, że w wielu przypadkach kończy się in vitro więc nie wiem czy w ogóle do niej podejdę.
Może rzeczywiście coś na histeroskopia pokaże, a jak nie to inseminacja tak czy siak omija barierę wrogiego śluzu, więc powinno zadziałać :)

Jakos ten wrogi śluz nieprzemawia do mnie 😅
Nie czuje tematu
generalnie się już podobno nie zaleca sprawdzania wrogości śluzu. Ostatnio czytałam, że nawet przeciwciał przeciw plemnikowych z krwi już się tak nie zaleca, bo mogą być zmienne z miesiąca na miesiąc. Mi się wydaje, że Twój plan jest dobry. Dalej sikasz na te owulaki z allegro?

Co myslicie? Bo zwątpiłam i nie kumam, powinien wykres sie wzniesc i trwac tak, az do spadku lub utrzymac sie przy ciazy. @ 6/7 ma byc. 🤯🫣🤔🧐🧐

Załączniki

• IMG_7606.jpeg
    IMG_7606.jpeg
    61,6 KB · Wyświetleń: 81
reklama
Do góry