reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Hejo, @Brownie1992 przepisz mnie proszę z pauzy na 19. Ten miesiąc mam na luzie ale minimalna szansa jest bo majówka była zakrapiana i nie tylko, więc pewnie i tak będę testować 😏 Co prawda nie nastawiam się bo wyniki cukrzycowe męża wyszły średnio i pewnie póki tego nie ogarniemy to nic nie wyjdzie no ale… może zdarzy się cud 🥲
Przepisałam 🙂🙂

reklama
Też kiedyś miałam problem z nadmiernym kupowaniem butów. I właśnie jak przyszedł kredyt na dom i ta inflacja nieszczęsna to jakoś mi przeszło. 😁 Wypracowałam sobie swoją metodę prowadzenia budżetu I zawsze sobie zostawiam jakąś kwotę na swoje wydatki do rozpierdzielenia na głupoty i na razie się mi to sprawdza.
Znam to aż za dobrze, mąż mi przygotował kiedyś (jak oszczędzaliśmy na wesele) całą formatkę w Excelu jako budżet... ze swiatelkami czy jest ok czy na granicy czy przekroczone, kategorie wydatkow i kumulacyjnie na co ile... tylko nikomu się nie chce teraz tego uzupełniać i pilnować paragonów i drobnych wydatków z drobnych z kieszeni ;D

Ale i tak jak się wstępnie interesowałam tematem, to raczej ja bym nie przeszła kwalifikacji, bo wieku 20-25 lat mam pokaźną kartotekę na NFZ na różne terapie, a z tego co się orientowałam, to kandydaci na rodziców adopcyjnych nie mogą mieć "problemów" psychicznych. I wiadomo, że dla mnie tamten czas to było wyczołgiwanie się z dzieciństwa... ale ślad został. I może coś w tym jest... może jednak mimo licznych terapii i pracy nad sobą nie nadaję się na mamę. Chociaż to obrzydliwie niesprawiedliwe, bo rozumem wiem, że właśnie przez to, co przeszłam i jaką pracę włożyłam w pracę, to właśnie super się nadaję... bo jestem świadoma wielu mechanizmów, nauczona komunikacji itp.

Adopcja nie jest taka prosta. Przygotywalam dzieci do adopcj, ale rozne emocje mialam w sobie, do dzis wspominam niejedne dzieciaczki.

reklama
Dziewczyny ja tylko melduję, że zgodnie z umową sikałam dziś rano i totalna bielizna oczywiście. Okresu tyż brak, ale łeb mnie napinkala, więc pewnie za zakrętem.
Podróż w sumie spoko, tylko wszystko mnie boli od dźwigania 🤪
Miłego dzionka wszystkim ☀️
A nadrobię Was nie wiem kiedy 😂

Do góry