nindziaa
Moderator
Miałam ostatnio podobny i ch*j nie cionsz byłŁadny progesteron, ja bym już pewnie przy takim robiła test ciążowy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Miałam ostatnio podobny i ch*j nie cionsz byłŁadny progesteron, ja bym już pewnie przy takim robiła test ciążowy
Według kalendarzyka 8 dpo ale nie czułam w tym cyklu owu dlatego zrobiłam progesteron czy ta owulacja w ogóle była.a ile to dpo? jak 7/8 to może być jeszcze za wcześnie
Wiem, ale z drugiej strony ja takiego nawet w ciąży nie miałam, więc dla mnie byłby to wielki powód do szczęściaMiałam ostatnio podobny i ch*j nie cionsz był
jeśli mogę zapytać, jaki miałaś?Wiem, ale z drugiej strony ja takiego nawet w ciąży nie miałam, więc dla mnie byłby to wielki powód do szczęścia
Bardzo dużo przeszłaś, musisz być silną kobietą. Mam ogromną nadzieje, że zobaczysz swoje upragnione dwie kreski. Jak to mówią, po burzy zawsze przychodzi słońce i trzymam kciuki aby było tak u ciebieDobra, bo tak widzę, że ja w kwietniu to chyba i tak nowa byłam. Pora się przedstawić. Mam na imię Ania i mam JESZCZE 35 lat w lipcu skończę 36. Mając 18 lat poznałam "miłość" swojego życia, z którą byłam 15 lat. Pił, ćpał, czasem bił. Mnie, dzieci nigdy. Pół roku układał sobie życie na boku. Z tego związku mam dwóch synów. 13 i 10 latka. Ex wyprowadził się definitywnie w listopadzie 2020 roku. W kwietniu, 2021, tydzień po 12 rocznicy ślubu zostałam rozwódką. Już w styczniu "poznałam" P. Piszę w cudzysłowie, bo... to mój crush z gimnazjum Wiecie, dziecięce wzdychanie do chłopaka na korytarzu... Spotykamy się zatem od stycznia 2021, pomógł mi przejść przez rozwód. W grudniu 2022 postanowiliśmy odstawić tabsy anty i starać się o dzidzie. Niestety nie było kolorowo. Mój organizm zwariował, a pecherzyki Graffa przeobrażały się w 7cm torbiele, wypełnione płynem. Brak miesiączki do końca lutego, diagnoza: nowotwór niezłośliwy... Marzec leczenie, nieinwazyjne. 4 kwietnia- zielone światło, leczenie przyniosło skutki, torbiel dwukomorowa się wchłonęła. Więc jedziemy z koksem. 21 kwietnia @, więc dupa. Nie pykło. od 22 kwietnia monit cyklu, owu wypadała na 4.05. Wczoraj kontrola- jest ciałko żółte! Od 30 kwietnia do 3 byliśmy nad morzem, używaliśmy na spokojnie ile się da. Ja już odpuściłam, ale widzę, ze P się przejmuje... ma 37 lat, nie ma swoich dzieci, jak to mówi, nigdy nie poznał kobiety, z którą by chciał je mieć. Teraz chce i wkręca sobie bezpłodność.. Jak się w maju nie uda, to będzie się badał. Pani Dr moja mówi, że wystarczy w Diagnostyce się umówić... że zrobi takie badanie bez problemu, że to już nie te czasu, że trzeba szukać klinik.
Tak, bardzo chcemy maluszka. Chyba w końcu jestem szczęśliwa i słowa mojego P "czekałem na ciebie całe życie" zaczynam czuć dosadnie. Jestem szczęśliwa, mimo, że spotkało mnie tyle złego. Oszaleje do dnia testów.... Od wczoraj jestem na Duphastonie. Mam brać 7 dni. Boże, daj nam to, czego tak bardzo pragniemy. I koleżankom z forum też! Nie będę taka podzielę się z Wami DzidziusiowymPyłem <3
Pierwszy przy becie ok 15 miałam 12,5 ng a za dwa dni przy becie 40 miałam 13,5 ng. Później dostałam zakaz badania proga od gina, aby nie zwariować. Nie mówię jednak, że z tak niskim progiem miałam z góry przekreślone szanse na donoszenie ciąży, bo nie jest to prawdą. Generalnie 3 różnych lekarzy kazało mi go w ogóle nie badać i się tym nie przejmować.jeśli mogę zapytać, jaki miałaś?
To może powtórzę jutro ? I od razu betę zrobię ? Bosze nakręciłam się jużPierwszy przy becie ok 15 miałam 12,5 ng a za dwa dni przy becie 40 miałam 13,5 ng. Później dostałam zakaz badania proga od gina, aby nie zwariować. Nie mówię jednak, że z tak niskim progiem miałam z góry przekreślone szanse na donoszenie ciąży, bo nie jest to prawdą. Generalnie 3 różnych lekarzy kazało mi go w ogóle nie badać i się tym nie przejmować.
Bardzo się cieszę, że po takich przejściach udało Ci się odnaleźć szczęście i oparcie w partnerze obyś zobaczyła pozytywny test ciążowy w niedługim czasie (jak my wszystkie)Dobra, bo tak widzę, że ja w kwietniu to chyba i tak nowa byłam. Pora się przedstawić. Mam na imię Ania i mam JESZCZE 35 lat w lipcu skończę 36. Mając 18 lat poznałam "miłość" swojego życia, z którą byłam 15 lat. Pił, ćpał, czasem bił. Mnie, dzieci nigdy. Pół roku układał sobie życie na boku. Z tego związku mam dwóch synów. 13 i 10 latka. Ex wyprowadził się definitywnie w listopadzie 2020 roku. W kwietniu, 2021, tydzień po 12 rocznicy ślubu zostałam rozwódką. Już w styczniu "poznałam" P. Piszę w cudzysłowie, bo... to mój crush z gimnazjum Wiecie, dziecięce wzdychanie do chłopaka na korytarzu... Spotykamy się zatem od stycznia 2021, pomógł mi przejść przez rozwód. W grudniu 2022 postanowiliśmy odstawić tabsy anty i starać się o dzidzie. Niestety nie było kolorowo. Mój organizm zwariował, a pecherzyki Graffa przeobrażały się w 7cm torbiele, wypełnione płynem. Brak miesiączki do końca lutego, diagnoza: nowotwór niezłośliwy... Marzec leczenie, nieinwazyjne. 4 kwietnia- zielone światło, leczenie przyniosło skutki, torbiel dwukomorowa się wchłonęła. Więc jedziemy z koksem. 21 kwietnia @, więc dupa. Nie pykło. od 22 kwietnia monit cyklu, owu wypadała na 4.05. Wczoraj kontrola- jest ciałko żółte! Od 30 kwietnia do 3 byliśmy nad morzem, używaliśmy na spokojnie ile się da. Ja już odpuściłam, ale widzę, ze P się przejmuje... ma 37 lat, nie ma swoich dzieci, jak to mówi, nigdy nie poznał kobiety, z którą by chciał je mieć. Teraz chce i wkręca sobie bezpłodność.. Jak się w maju nie uda, to będzie się badał. Pani Dr moja mówi, że wystarczy w Diagnostyce się umówić... że zrobi takie badanie bez problemu, że to już nie te czasu, że trzeba szukać klinik.
Tak, bardzo chcemy maluszka. Chyba w końcu jestem szczęśliwa i słowa mojego P "czekałem na ciebie całe życie" zaczynam czuć dosadnie. Jestem szczęśliwa, mimo, że spotkało mnie tyle złego. Oszaleje do dnia testów.... Od wczoraj jestem na Duphastonie. Mam brać 7 dni. Boże, daj nam to, czego tak bardzo pragniemy. I koleżankom z forum też! Nie będę taka podzielę się z Wami DzidziusiowymPyłem <3
Ale to absolutnie mną się nie sugeruj, tak jak @nindziaa pisała - sam próg nie jest wyznacznikiem ciąży Oczywiście możesz zrobić betę jeśli chcesz, ale też nie wiesz kiedy dokładnie była owulacja więc nie masz pewności ile możesz być dpo i równie dobrze beta może wyjść 0, bo jest za wcześnie.To może powtórzę jutro ? I od razu betę zrobię ? Bosze nakręciłam się już