reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Ja Ci nie doradzę bo się nie znam, ale mam pytanie, czemu nie usuną niedrożnego jajowodu, jesli nie spełnia swojej funkcji?
Wiesz to zostało "odkryte" miesiąc temu podczas laparo. Ręce mi opadają. Staramy się 2 lata. Nie mamy większych problemów, z niewielkimi przeszkodami pomału sobie radzimy. Ale owulacje mam głównie z prawego. Rzadko lewy. I teraz też nie liczę na to, że nagle lewy się obudzi. I co, mam czekać do usranej śmierci na pęcherzyk na lewym😭😭😭 nie wiem co o tym myśleć, dziś muszę się napić dobrego piwka🥲

reklama
Update z mojej wizyty: jestem w 13dc, wszystko pięknie, jestem w trakcie owulacji, ale z prawej (niedrożnej) strony 🥲 przejrzałam USG z ostatniego roku i najwięcej mam owu z prawej strony.

Powiedzcie czy to dobry krok - gin daje szansę następnemu cyklowi. Jeśli dalej będzie prawa str to od lipca mam przejść na letrozol i nóż widelec uda się wychodowac coś na lewym.
Pytanie, czy to może wpłynąć na moje owulacje? Może mi coś zepsuć?
Szczerze mówiąc nie wiem jak stymulacja wpływa na kolejne owulacje, ale stosuje się ją również u osób, które mają swoje owulki. Decydując sie na stymulację u mnie przeważyła perspektywa większej szansy na ciąże dzięki większej ilości pęcherzyków, a skutków ubocznych nie analizowałam.. W tym cyklu niestety pojawiła się dodatkowo torbiel.

U mnie dokładnie to samo. Jutro jestem zapisana do Gamety i zaczynam stymulacje do IUI. Akurat to będzie tak 2/3 dc. Pytanie do dziewczyn które byly stymulowane. Czy stymulacja przyspiesza OWU, czy jest normalny cykl?

U mnie stymulacja nie przyspieszyła owu i miałam standardowo w 16-17 dc.
Które to podejście do IUI, jeśli mogę zapytać?
Trzymam kciuki 🤞🏼

@black_angel u ciebie to wielki zawód, taki łądny wykres i nici, no nie wierzę...
Sama jestem zaskoczona takim wynikiem, ale jak zwykle przyjmuje na klatę. Może kolejny cykl przyniesie coś dobrego. Testy premom hcg już mam, owulacyjne nadejdą lada dzień. Póki co nie wywieszam białej flagi, moc niech będzie po naszej stronie. Zresztą doczytałam jeszcze:

"Wyniki naszego badania pokazują, że już po godzinie spaceru na łonie natury zmniejsza się aktywność w obszarach mózgu zaangażowanych w przetwarzanie stresu" – powiedziała Sonja Sudimac, główna autorka badania. "To ważne odkrycie, ponieważ po raz pierwszy pokazuje związek przyczynowy między narażeniem na kontakt z naturą a zmianami w obszarach mózgu związanych ze stresem".

Mniej stresu, lepsza kondycja, większe dotlenienie, i oczywiscie zmniejszenie ryzyka cukrzysty typu 2, poprawa poziomu cholesterolu i insuliny.

Kolejny cykl to nowa szansa.

Czy któraś z Was to stosuje?

Załączniki

• Screenshot_20230509_152458_Allegro.jpg
    Screenshot_20230509_152458_Allegro.jpg
    84 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnia edycja:
@Brownie1992 czy ty chcesz powiedzieć, ze do 9 maja nikt nie wysikał 2 kresek innych niż LH i nie pogoniłaś towarzystwa? :-D:-D:-D
@Bolilol jak u ciebie? kiedy mąż robi wyniki? Maj miał być Twój przecież!
@LadyCaro pakujesz walizy? Seksić się tam ile wlezie, bo masz z egipskim prezentem wrócić!
@997tenNumerToKlopoty to samo co powyżej...
@Anezka11 ja się nie znam na niedrożnych nic a nic
@black_angel u ciebie to wielki zawód, taki łądny wykres i nici, no nie wierzę...
@Myszko szybkiej i bezpiecznej podróży!

Mam drugi dzień migreny i ledwo siedzę w pracy. Nie mam siły na nic. Najbardziej nie lubię @, bo znowu tyle czekania...u mnie dopiero 4 dc.
Jaka kochana! Dziś wyciągam walize, ale najpierw jak wrócę obowiązkowo musze spompować dupke z ciężarkami :D
No akurat mam idealnie całe płodne na wakacje, dzień owulacji to dzień naszego powrotu :D według kalendarza oczywiście. No więc zrobię co w mojej mocy :D

Ale to absolutnie mną się nie sugeruj, tak jak @nindziaa pisała - sam próg nie jest wyznacznikiem ciąży 😔 Oczywiście możesz zrobić betę jeśli chcesz, ale też nie wiesz kiedy dokładnie była owulacja więc nie masz pewności ile możesz być dpo i równie dobrze beta może wyjść 0, bo jest za wcześnie.
Zrób jutro test z porannego moczu i zadecydujesz co dalej ☺️
Ja ostatnio nawet wyczytałam, że wysoki próg może być przy policystycznych jajnikach 🤡
Chyba czas przestać wyszukiwać sobie choroby w internecie.

@Brownie1992 czy ty chcesz powiedzieć, ze do 9 maja nikt nie wysikał 2 kresek innych niż LH i nie pogoniłaś towarzystwa? :-D:-D:-D
@Bolilol jak u ciebie? kiedy mąż robi wyniki? Maj miał być Twój przecież!
@LadyCaro pakujesz walizy? Seksić się tam ile wlezie, bo masz z egipskim prezentem wrócić!
@997tenNumerToKlopoty to samo co powyżej...
@Anezka11 ja się nie znam na niedrożnych nic a nic
@Myszko szybkiej i bezpiecznej podróży!

Mam drugi dzień migreny i ledwo siedzę w pracy. Nie mam siły na nic. Najbardziej nie lubię @, bo znowu tyle czekania...u mnie dopiero 4 dc.
Noo smutno mi strasznie, że tak mało ciążow 😔

Sama jestem zaskoczona takim wynikiem, ale jak zwykle przyjmuje na klatę. Może kolejny cykl przyniesie coś dobrego. Testy premom hcg już mam, owulacyjne nadejdą lada dzień. Póki co nie wywieszam białej flagi, moc niech będzie po naszej stronie. Zresztą doczytałam jeszcze:

"Wyniki naszego badania pokazują, że już po godzinie spaceru na łonie natury zmniejsza się aktywność w obszarach mózgu zaangażowanych w przetwarzanie stresu" – powiedziała Sonja Sudimac, główna autorka badania. "To ważne odkrycie, ponieważ po raz pierwszy pokazuje związek przyczynowy między narażeniem na kontakt z naturą a zmianami w obszarach mózgu związanych ze stresem".

Mniej stresu, lepsza kondycja, większe dotlenienie, i oczywiscie zmniejszenie ryzyka cukrzysty typu 2, poprawa poziomu cholesterolu i insuliny.

Kolejny cykl to nowa szansa.

Czy któraś z Was to stosuje?
Akurat wczoraj moja znajoma to polecała na instagramie :D Mówiła, że reguluje cykle przy regularnym stosowaniu.

reklama
Do góry