reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

O nie, nie polecam tej opcji 😂 Jak ktoś umie pić z umiarem, to jeszcze ok, ale niestety zdarzyło mi się odbyć lot ponad 10h z wycieczką integracyjną z jakiejś firmy. D r a m a t
Kilka godzin do lądowania, a w samolocie ogromna afera, bowiem pijany Pan zaczyna wyzywać stewarda w różnoraki sposób (głównie synonimy słowa gej) oraz zaczyna się wykłócać, że on chce lądować, tu i teraz. Później widziałam, że dwóch go niosło do kontroli paszportu na lotnisku, gdzie narzygał Panu celnikowi (chyba tak się nazywa osoba która pracuje na tym stanowisku, nie wiem) na buty...
a to już inna kategoria, wiadomo, ze na buractwo tego typu nigdzie nie ma miejsca, a jednak wszędzie się może zdarzyć 😑😑😑

reklama
A odnośnie latania: korzystacie z biur podróży, czy sami sobie organizujecie wyjazdy, wczasy? Może któraś z was rezerwowała coś przez eSky? Dużo reklam ostatnio i jest możliwość wykupu hotelu all inclusive już z lotem. Myślę nad tym intensywnie, ale jakoś z biura podróży chyba czułabym się bardziej zaopiekowana 🤔 No i w przypadku organizowania wyjazdu samemu to co trzeba jeszcze załatwić? Słyszałam o ekuz jedynie 😅
Ja różnie, czasami z biura czasami sama. Ogólnie to są plusy i minusy. Opłacalność- różnie. Zależy na czym ci zależy. Jeśli chcesz odpocząć i być głównie w hotelu/na plaży- celowalabym w biuro. Jeśli wolisz zwiedzanie, przemieszczanie się- wątroby samodzielnie. Bo nie opłaca się brać all in Jeśli nie ma cie w hotelu.
Co do ekuz - warto jak najbardziej. Można nawet online zamówić i ci wysla w ciagu tygodnia. Ale to jest tylko leczenie szpitalne i tylko w EU. Oprócz tego zawsze warto mieć dobre ubezpieczenie turystyczne do wyższej kwoty - PZU bezpieczny powrót jest dość spokoni podobno nie robią większych problemów- tak slyszalam, nie musialam korzystać.
Warto mieć też jakoś kartę walutowa - ja korzystam z revoluta. Trochę gotówki tez warto mieć.

A odnośnie latania: korzystacie z biur podróży, czy sami sobie organizujecie wyjazdy, wczasy? Może któraś z was rezerwowała coś przez eSky? Dużo reklam ostatnio i jest możliwość wykupu hotelu all inclusive już z lotem. Myślę nad tym intensywnie, ale jakoś z biura podróży chyba czułabym się bardziej zaopiekowana 🤔 No i w przypadku organizowania wyjazdu samemu to co trzeba jeszcze załatwić? Słyszałam o ekuz jedynie 😅
z tui latamy

wiem o co chodzi z sikaniem bo również staram się unikać częstych wycieczek do toalety ale wiem też, że lubisz whisky bez coli to możesz sobie zrobić mocnego tego drina 😄 i nie będzie dużo sikania a będzie fun 😉 tak, już po przejściu przez bramki kupujemy po małej coli lub tonic do ginu, flaszeczkę i następnie robię miksturkę w kibelku (jakbym tu nie pracowała to bym robiła normalnie w gate😉). Raz tez miała ze sobą butelkę na wodę, która naturalnie wody nie uświadczyła😂 bo nie wiem czy wiecie ale na Chopinie są poidełka, gdzie można sobie napełnić własne butelki wodą i nie trzeba przepłacać za sklepową. @LadyCaro jak lecisz do tego Egiptu między godz. 7 a 15 to ja Ci osobiście przyjdę i zrobię 😎

Kiedyś tez z przyjaciółkami jak leciałyśmy do Aten to one wzięły normalnie po 10 małpek w sensie butelek wódki 100 ml 😆 także tak też można gdyby ktoś wcześniej nie wiedział tego 😉
Lecę o 11:45 :D

Ja różnie, czasami z biura czasami sama. Ogólnie to są plusy i minusy. Opłacalność- różnie. Zależy na czym ci zależy. Jeśli chcesz odpocząć i być głównie w hotelu/na plaży- celowalabym w biuro. Jeśli wolisz zwiedzanie, przemieszczanie się- wątroby samodzielnie. Bo nie opłaca się brać all in Jeśli nie ma cie w hotelu.
Co do ekuz - warto jak najbardziej. Można nawet online zamówić i ci wysla w ciagu tygodnia. Ale to jest tylko leczenie szpitalne i tylko w EU. Oprócz tego zawsze warto mieć dobre ubezpieczenie turystyczne do wyższej kwoty - PZU bezpieczny powrót jest dość spokoni podobno nie robią większych problemów- tak slyszalam, nie musialam korzystać.
Warto mieć też jakoś kartę walutowa - ja korzystam z revoluta. Trochę gotówki tez warto mieć.
Wątroby samodzielne 🥰🥰🥰

reklama
Ja to nie ogarniam lotnisk, mój mąż zawsze wie gdzie iść, co robić i o której a ja jestem jak jego dzieciak który nic nie ogarnia XD

Najgorsze moje lotnisko to to na Zanzibarze bardzo małe więc się nie zgubisz ale to jak tam jest ahhh masakra :( 😞
Choc teraz juz chyba jest nowe albo zaraz będzie

Do góry