reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Ej w ogóle to ja miałam życie rpzed oczami jak lądowaliśmy na Krecie. To lotnisko jest jakoś tak usytuowane, ze do ostatniej chwili to wyglądało, jakbyśmy mieli lądować na wodzie. Prawie się zesrałam.

A na jakim lotnisku? Chania czy Heraklion ?
Bylam rok temu ale lądowaliśmy na Heraklionie i chyba tak tak nie bylo to pewnie myślisz o Chani ? 🤔

reklama
To w takim dziewczyny, które lubicie latać: czekamy na rady, jak pokonać lęki samolotowe ✈️ 🫣😂

Chyba dobrych nie ma 😀
Wazne, zeby nie mieć obok siebie panikarza bo to wtedy mimo wszystko bardzo denerwuje "jeny zaraz chyba spadniemy " 🤣
Ja latać moge, nie jest to cos co uwielbiam ale nie przepadam za startem tym wniosem, tym jak samolot jest tak pod skosem....

A na jakim lotnisku? Chania czy Heraklion ?
Bylam rok temu ale lądowaliśmy na Heraklionie i chyba tak tak nie bylo to pewnie myślisz o Chani ? 🤔
Heraklion, ale to chyba zależało z której strony samolotu siedzisz, bo wydaje mi sie, ze Ci po drugiej stronie nie mieli takiej paniki :D

mam dokładnie tak samo, nie wiem jak wygląda łazienka w samolocie 😅

Wracałam z NY z 6-miesięcznym synem i 3 latkiem. Mąż zajmował się starszym a ja młodym.
Był karmiony piersią.
Od pierwszej sekundy zalogowania się w fotelu nie wstałam aż do Wawy 😁 Zero jedzenia, kibelka, zmiany pozycji.
Syn spał całe 8 godzin w moich rękach.
Jedyne co to wiercił się gdy był głodny. Podawałam pierś i dalej w kimę.
Kręgosłup mi zesztywniał. Kość ogonowa wrosła w fotel, ale przynajmniej współpasażerowie mieli udaną nockę. Bardziej hałasowały stare Góralki 🙊
Do dziś nie wiem jak to się stało a trochę podróżuję i widzę co potrafią dzieci 🥴
Latać bałam się długi czas.
W którymś jednak momencie pomyślałam:"Będzie co ma być". I przestałam schizować.
Czasem lubię mniej, czasem bardziej.
Doceniam szybkość przemieszczania się.

więcej drinków musisz spożywać nad ziemią😈 chociaż mnie osobiście mocniej klepie w samolocie. Byliśmy w rocznicowej podróży ze Starym na Gran Canari i doiłam uspokajającą turbo colę razem z nim całą drogę. Pominę, że się upiłam i zgubiłam poduszkę w samolocie😆 ale zjednało nam to przyjaciół. Była taka parka w podróży poślubnej i zaczepili nas od razu po dojeździe do hotelu twierdząc, ze wytypowali nas w samolocie jako potencjalnych przyjaciół gdyż im się podejrzane wydawało to nasze spożywanie coli po łyczku 😂 spędziliśmy razem cały tydzień i to były jedne z moich lepszych wakacji 😅
Ale to kupiliście kole i wódkę już za bramkami? :D
Ja raczej nie pije w samolocie nic, nawet mało wody bo nie chce się potem przepychać do kibla i w ogóle. A ja z tym sikaniem mam, ze jak zacznę to już co 10 minut mogę xD

Hej dziewczyny ja znowu z prośbą o interpretacje wyników 🙈 Nie wiem czy sama kiedykolwiek się naucze 😅
Bad z dziś, z 23dc, średnio mam cykle 28dniowe. W tym cyklu od 8 do 12dnia brałam Letrozole Bluefish. Dr stwierdził ze owu będzie między 12 a 16dc, niestety poszedł na urlop i nie miałam okazji potwierdzić kiedy dokładnie była owu chociaż wydaje mi się że raczej była później.. Okres pokazuje mi na 15maja ale zastanawiam się od kiedy zacząć testować skoro nie wiem kiedy była owu 🥴

Załączniki

• 345742890_204356075731546_1322646185209921335_n.jpg
    345742890_204356075731546_1322646185209921335_n.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 81
A odnośnie latania: korzystacie z biur podróży, czy sami sobie organizujecie wyjazdy, wczasy? Może któraś z was rezerwowała coś przez eSky? Dużo reklam ostatnio i jest możliwość wykupu hotelu all inclusive już z lotem. Myślę nad tym intensywnie, ale jakoś z biura podróży chyba czułabym się bardziej zaopiekowana 🤔 No i w przypadku organizowania wyjazdu samemu to co trzeba jeszcze załatwić? Słyszałam o ekuz jedynie 😅

Ja raczej nie pije w samolocie nic, nawet mało wody bo nie chce się potem przepychać do kibla i w ogóle. A ja z tym sikaniem mam, ze jak zacznę to już co 10 minut mogę xD
Ja piję i jem, tylko czekam na serwisy, zawsze to jakas atrakcja 🤣 Ale nie nie, nie alkohol 😅

wiem o co chodzi z sikaniem bo również staram się unikać częstych wycieczek do toalety ale wiem też, że lubisz whisky bez coli to możesz sobie zrobić mocnego tego drina 😄 i nie będzie dużo sikania a będzie fun 😉 tak, już po przejściu przez bramki kupujemy po małej coli lub tonic do ginu, flaszeczkę i następnie robię miksturkę w kibelku (jakbym tu nie pracowała to bym robiła normalnie w gate😉). Raz tez miała ze sobą butelkę na wodę, która naturalnie wody nie uświadczyła😂 bo nie wiem czy wiecie ale na Chopinie są poidełka, gdzie można sobie napełnić własne butelki wodą i nie trzeba przepłacać za sklepową. @LadyCaro jak lecisz do tego Egiptu między godz. 7 a 15 to ja Ci osobiście przyjdę i zrobię 😎

Kiedyś tez z przyjaciółkami jak leciałyśmy do Aten to one wzięły normalnie po 10 małpek w sensie butelek wódki 100 ml 😆 także tak też można gdyby ktoś wcześniej nie wiedział tego 😉

reklama
A odnośnie latania: korzystacie z biur podróży, czy sami sobie organizujecie wyjazdy, wczasy? Może któraś z was rezerwowała coś przez eSky? Dużo reklam ostatnio i jest możliwość wykupu hotelu all inclusive już z lotem. Myślę nad tym intensywnie, ale jakoś z biura podróży chyba czułabym się bardziej zaopiekowana 🤔 No i w przypadku organizowania wyjazdu samemu to co trzeba jeszcze załatwić? Słyszałam o ekuz jedynie 😅
ja latam z biura podóży. Własnie tak jak mówisz - czuję się zaopiekowana i po prostu płacę i nie myślę już i nie martwię

Do góry