reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Dziękuję za odpowiedzi! 🩵💜 jeżeli chodzi o organizację wyjazdów itp, muszę sama coś wyszukać, wybrać (najlepiej jak najmniej ofert i dać do konsultacji 🙄), może się na coś zdecydujemy 🥰

reklama
Dziękuję za odpowiedzi! 🩵💜 jeżeli chodzi o organizację wyjazdów itp, muszę sama coś wyszukać, wybrać (najlepiej jak najmniej ofert i dać do konsultacji 🙄), może się na coś zdecydujemy 🥰
Aa to jeszcze podpowiem - jeśli pojedziecie z biura podróży, nie kupujcie od nich wycieczek fakultatywnych. Szukajcie lokalnych biur - często są polskie na miejscu. A jeśli znacie angielski to w ogóle bez problemu i można mega dużo zaoszczędzić.

Co dziś na obiad? Pomóżcie, nie mam już pomysłów ☹️
W lidlu była promka na nogi z kurczaka, to wzięłam paczkę i do tego „pomysł na” nogi z kurczaka w piekarniku 😁 do tego ryż i buraczki 😚 więc u nas to dzisiaj 😎
A tak z pomysłów na szybko, co robię to: makaron z pesto, spaghetti, ryż z kurczakiem i szpinakiem.

no wlansie nie bardzo hehehe raz go widze innym razem juz nie ;D
Nie chcę brzmieć cynicznie, ale jeśli nie widzisz w tym różowego choćby włosa - stawiam, ze to fabryczny cieniomiejsc na kreskę. Powtorz jutro. Ile to dni po?

Ogólnie jesli ktoś chce zamowić ciążowe to na amazone są paskowe testy premom.
Ja wrociłam ze spaceru 9,6 km i 600 kcl spalone. Mogę zaczynać dzień 😁

Nie chcę brzmieć cynicznie, ale jeśli nie widzisz w tym różowego choćby włosa - stawiam, ze to fabryczny cieniomiejsc na kreskę. Powtorz jutro. Ile to dni po?

Ogólnie jesli ktoś chce zamowić ciążowe to na amazone są paskowe testy premom.
Ja wrociłam ze spaceru 9,6 km i 600 kcl spalone. Mogę zaczynać dzień 😁
to chyba marszobieg, ja ostatnio podczas spaceru 8km spaliłam podobno 260 kalorii 😅

Dziewczyny ile dni przed okresem spada Wam temperatura? Tak w ogóle to przed czy dopiero jak już się dostanie okres to spada ?
Z tego co widzę na forum, to wygląda różnie. Moje ciało lubi żyć w cieple 😜 i temperatura spada mi dopiero koło 2-3dc (z tym, że moje cykle są dość krotkie)

reklama
Ja od pana kanapki wzięłam dziś schabowego ;D

A co to organizowania wyjazdów - zawsze sami. Wyszykuję lotów na google flight i kupuje bezpośrednio u przewoźników, noclegi przez booking/airb, ale najlepiej lokalnie przez google maps (na wsiach nie znają angielskiego), jeżeli potrzebne autko od wypożyczalni - też tylko lokalnie, dwa razy zarezerwowałam przez pośrednika i straciłam pieniądze. Mam Revoluta (w Europie całkowicie wystarcza), ekuz i ubezpieczenie roczne (w tym od sportów ekstremalnych).

Fajne oferty można znaleźć na stronach typu fly4free :)

Ja jestem królową logistyki. Ogarniam mapy, zapamiętuję ulice, jaram się pociągami i połączeniami, znam dużo apek ułatwiających podróżowanie, dzięki którym można zaoszczędzić, wielkie lotniska czy dworce - trafię wszędzie intuicyjnie. Nie zgubię się w mieście/lesie/górach. Ale za to często czuję stres z tym związany, bo niezależnie, czy jedziemy sami czy w grupie jakoś zawsze wezmę organizację na siebie i myślę zawsze do przodu i mam plan b i c ;p a chłop na spontanie miesza zawsze cały plan, burzy w środku ścieżki, ale wychodzi wtedy coś niezapomnianego ;p

Do góry