Brownie1992
Moderator
A nóż będzie ciąż@Brownie1992 wrzuć mnie słońce na 24 maja, akurat w dzień wylotu do Lizbony zapowiada mi się okres fantastycznie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A nóż będzie ciąż@Brownie1992 wrzuć mnie słońce na 24 maja, akurat w dzień wylotu do Lizbony zapowiada mi się okres fantastycznie
jak dobrze to znam!Ja poproszę na 15, chociaż i tak pewnie zacznę wcześniej
pewnie wszystko zależy ile się starasz o ciążęJakie badania lekarz mi zleci na pierwszej wizycie nie będąc w ciąży?
Ponad pół rokupewnie wszystko zależy ile się starasz o ciążę
no to pewnie zleci podstawowe hormony, monitoring itpPonad pół roku
Mi po takim czasie lekarz zlecił podstawowe tj. morfologia, glukoza, cholesterol, żelazo, sód, potas, witamina D. Od razu też prosił, aby mąż zrobił podstawowe badanie nasienia.Ponad pół roku
Może to głupie ale boję się że coś jest nie tak 30 się zbliża hehMi po takim czasie lekarz zlecił podstawowe tj. morfologia, glukoza, cholesterol, żelazo, sód, potas, witamina D. Od razu też prosił, aby mąż zrobił podstawowe badanie nasienia.
Po następnych 6 miesiącach skierował do szpitala na badania hormonów w I fazie. W miedzy czasie robilam tez badanie sono hsg, ale to ze względu na podejrzenie przegrody macicy.
Edit: podstawy robiłam po 4 cs, a hormony teoretycznie po 12 cs żeby załapać się na NFZ, a w praktyce był to 10 cs.