nindziaa
Moderator
Wydaje mi się, że jeśli ktoś sam nie doświadczy to nigdy nie zrozumie.Wiecie co, jeszcze pokolenie naszych rodziców czy babć jestem w stanie rozumieć. Oni nie są nauczeni empatii, myślenia o tym, że ich słowa kogoś mogą zranić. Ale jak ktoś z naszego pokolenia wali takie teksty, to jest po prostu bezmyślny i głupi. Przy tyłu kampaniach społecznych, przy tylu akcjach na wszelkich portalach społecznościowych dotyczących niepłodności, depresji itd. dalej zjawisko bycia nieczułym debilem jest tak powszechne
Mam znajomą która najpierw zaliczyła wpadkę, teraz jest w drugiej ciąży planowanej. Z tym, że pod koniec sierpnia byliśmy u nich na ślubie a na początku października już ogłosili ciążę. Także udało im się szybko, można powiedzieć że nie zaczęli się nawet porządnie starać. No i super, życzę im jak najlepiej. Jak się ostatnio spotkaliśmy, to mówię, że nie możemy się już doczekać ich dzidziusia. I ona do mnie w tym momencie, wy nie czekajcie na nasze tylko robcie wasze
Więc wydaje mi się, że takie osoby którym przyszło łatwo, nie mają kompletnej świadomości tego jakie to może być trudne. I nic tu chyba nie dadzą żadne kampanie … Syty głodnego nie zrozumie.