reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Futrzaczku, zdrówka dla Filipka życzę! Daj znać jak będziecie po wizycie.
Jeśli chodzi o Julka stópki, to dobrze pamiętasz:), stawia na zewnątrz, choć już dużo mniej niż kiedyś. Zabiegi zaleciła pani dr z poradni rehabilitacyjnej. Po pierwszej wizycie zaleciła obuwie profilaktyczne i ćwiczenia, a teraz po po kontroli po pół roku dała skierowanie na stymulację.
Andzia, jesteśmy z Tobą &&&&&&&&&&&

reklama
Hej kobietki cos mnie bierze Nadie tez bo smarki leca wiec odkladam odpieluchowywanie az katar minie aby sie nie rozchorowala. Moze od soboty zaczniemy to i tata pomoze i moze sie uda.
Andzia trzymaj sie

Hej kochane :)
Ale się pogoda skiepściła. A sobota była taka piękna pod tym względem, upał 30 stopni. Marti się w baseniku pluskała.
U nas ogólnie ok.

Futrzaczku trzymam kciuki za wizytę&&&&&&
Aniu jesteśmy z Tobą, musisz być dzielna Słonko- masz dla kogo.
Madzik faktycznie niezłe zawirowania u Was, współczuję Wam tego wszystkiego, ale wierzę, że te wszystkie zabiegi, wizyty pomogą, ja w każdym razie trzymam kciuki. A powiedz kochana jak Ty sobie radzisz logistycznie, bo jeszcze pracujesz chyba do tego wszystkiego? czy na l4 jesteś? Mam do Ciebie prośbę kochana, jak będziesz miała chwilkę to wstaw proszę link do łóżeczka jakie kiedyś kupowaliście Julkowi, bo my się teraz rozglądamy. Dzięki**

Zmykam do pracy kochane, urwanie głowy dzisiaj mam:)

Wpadam jeszcze na chwilkę , młody śpi.

Madzik- aha już wszystko wiem :* mam tylko nadzieję że go to nie boli ( ta elektrostymulacja bo nie mam pojęcia na czym to polega) i że ogólnie chętnie się jej poddaje :)
Styna- ojj dużo ostatnio się u Was działo stąd pewnie przeziębienie , zdrówka kochane :*
Basiekk- wow naprawdę tak cieplutko było - zazdroszczę bo u Nas praktycznie cały czas padało ... dziś jest pogodnie ale zimno ponoć z biegiem tygodnia ma być już lepiej :) może macie jakieś foteczki z kąpieli ? a jak tam kotek postępy w wykończaniu domku ?

Basiek, zazdroszczę pogody. U nas padało cały weekend, jedynie w sobotę przed południem było sucho, ale i tak niebo całe zachmurzone.
Logistycznie wygląda to tak, że ja mam z domu do pracy prawie 20 km, wyjeżdżam rano, zostawiam Julka po drodze w żłobku (żłobek mamy 3,5 km od domu), jadę do pracy, wracam po niego, z powrotem jadę do miasta na rehabilitację i wracam znów do domu. Noga mnie czasem boli od wciskania sprzęgła;)

Łóżko mamy takie: ŁÓŻKO DLA DZIECI MAX SZUFLADA 160 X 80 OLCHOWE (3216044023) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Facet robi sam, ma różne długości, musisz sprawdzić jakie Wam będzie pasowało. Jest bardzo fajne, stabilne w całości z drewna, a nie z żadnych sklejek.

Futrzaczku, zabiegi nic nie bolą, czuć tylko takie mrowienie (wiem, bo sama kiedyś miałam coś takiego:)) Na szczęście trwa to tylko 5 minut na każdą nóżkę, więc da się wytrzymać. A jak uda nam się trafić na sprzęt, do którego można podłączyć dwie nogi od razu to tylko 5 minut to trwa:)

W temacie pieluch też muszę się pochwalić - w domu nie używamy wcale, jedynie do spania i na wyjścia. W żłobku jeszcze korzysta, bo skubany nie zawsze woła, czasem trochę popuści i dopiero krzyczy:) Rozmawiałam z paniami, mają go sadzać częściej na nocnik, ale póki co mamy nie rezygnować całkiem z pieluch. Poczekamy aż będzie wołał zawsze. Swoją drogą nie dziwię im się, bo jakby tak wszystkie dzieci traktować, to miałyby w żłobku wszystkie dywany zasikane:)

Futrzaczku dokładnie ciepełko cudne było. A odnośnie postępów, to powoli, ale do przodu, mąż właśnie montuje gniazdka i włączniki, ja przeglądam oświetlenia na allegro. Musimy coś wybrać w tym tygodniu. W czwartek jadę ostatecznie wybrać i zamówić agd. Pod koniec maja ma być kuchnia.Także coś tam się dzieje. Dziękuję, że pytasz :)

Madzik dziękuję za ten link do łóżka. I za opinię. To zrozumiałe, że noga boli, świetnie sobie radzisz kochana z tym wszystkim.

Ostatnia edycja:
Hej laseczki. Dzieć zasnął więc mam trochę czasu dla siebie. Od rana bieganina bo na 11tę do dentysty miałam.Chatę z rana ogarnąć musiałam bo "teściowa" do Igora przyjeżdżała. Od po 5tej na prochach bo nieszczęsna 8mka się odezwała,ale będąc dziś u stomatologa umówiłam się w końcu do chirurga.Nie ma zmiłuj trzeba w końcu usunąć. Po powrocie spacer z sem potem zakupy obiad no a teraz kawa.

Przynoszę przy okazji wieści od Alex. Badania wyszły ok i.................................................. na 90% będzie córcia:) Śliczny prezent urodzinowy nasza Alex dostała. popłakałam się jak smska dostałam :)

Poziomka no już tak wychodzi że tylko na noc zakładamy. Dziś też spacer bez pieluchy zaliczyliśmy:) Kompletuj kompletuj

Andzia dlaczego sama????? Boże co się stało??!!!! Pamiętaj że masz nas!!

Madzik słonko co się dziej kuka wodna, co się tak do Was wszystko czepia!!!!!!! Mam nadzieję że szybko się uporacie z tymi choróbskami i troszkę uda się odetchnąć!
Kochana super z tymi pieluchami:)
Basiekk ma rację super sobie radzisz a jak skończysz rehabilitacje z Julkiem to na masaże stóp się zapisz :)

Futrzaczku i jak tam po wizycie u lekarza??

Styna zdrówka życzę i trzymam kciuki za odpieluchowywanie &&&&&&&&

Basiekk 30 stopni :szok: kurka u nas od kilku dni temperatura w granicach 15tu!
Oj to przeprowadzka coraz bliżej coraz bliżej:)

wpadam powiedzieć że dostaliśmy skierowanie do szpitala ... trzymajcie kciuki aby nie było potrzebne! po 17 odbieram wyniki krwi i od nich wszystko zależy! jak dobre to jutro do lekarza i zmiana antybiotyku a jak złe to ... ehh nie chce myśleć nawet :((((

Alex- kochana strasznie się cieszę ! :8 buziaczki dla was dziewczynki :*:* :))))

reklama
Futrzaczku &&&&& zaciskam mam nadzieje ze bez szpitala sie obedzie.

Ja zostalam zmobilizowana i kupilam zel do prania dla dzieci i jutro wielkie pranie zaczynam. Nie ze mi sie chce ale czop mi czesciowo dzisiaj odszedl wiec lepiej sie troche przygotuje.

Do góry