reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Hej dziewczynki
U nas zawitala juz wiosna pare dni, ufff nareszcie :))
Moze uda sie wyskoczyc do zoo w przyszly weekend, zapowiadaja tu 16st!

Jolek - jak tam, zdrowi jestescie?? Wojtus to ulubiony kolega Polci z klubiku ;)
Alex - wciaz nie moge uwierzyc :))) zdrowka dla Ciebie i fasolki kochanej :tak: no i dla Olusia, oby nic powaznego ten jego kaszelek i goraczka.. ale skoro zanika moze to zabki?
Bubbles - fajnie, ze jestes z nami ;-) niezmiennie Cie podziwiam super Mamo :**
Basiekk - wspanialy lekarz ten ortopeda, nasza wizyta to smiech na sali w porownaniu .. choc tez nie mamy powodow do wizyt u ortopedy. Duzy wybor sandalkow letnich, ladnych, solidnych - byl w deichmannie z Elafanten .. ale czy za kostke hmmm nie pamietam.. Wspanialy mieliscie weekend!;)
Paula - macie troszke zamieszania... zdrowka dla dzieciaczkow!!! a jak budowa?ruszyliscie juz?? fajnie, ze sie odezwalas do starych ciotek :-p
Lepi - :-D, golasia to Pola uwielbia, ale robic, rozbiera sie i w dluga, krzyczy wtedy 'golias golias uciekam uciekam'

Polci w koncu ruszyly trojeczki, wychodza jej trzy naraz!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Maju fajnie, że jesteś, super byłoby jakby udało się do tego zoo wyskoczyć. Jak święta u Was kochana? Bo chyba nie pisałaś. Dzięki na ten namiar na butki. Zajrzę przy okazji. Wiosna u Was? Fajnie. U nas dopiero dwa dni dzisiaj i wczoraj wiosennie, aż żyć się chce. Mam nadzieję, ze trójeczki wylezą szybko nie będą bardzo dokuczać Polci.
Futrzaczku powodzonka u dentysty.

kochane jakie macie menu obiadowe na ten tydzień, piszcie bo pustka w głowie:baffled:.
jeszcze jedna prośba- szukam zmywarki do zabudowy doradźcie coś? To moja pierwsza zmywarka, więc jestem zielona. Co do firmy to raczej bosch, ale też jeszcze szukam po innych.

Ostatnia edycja:
Hej!
Ja po wizycie, fasolce pięknie bije serduszko, ale wg usg jest o tydzień młodsza. Mam nadzieję, że to nic takiego. W ogóle to lekarka powiedziała, że wygląda jej na to, ze mogłam być w ciąży bliźniaczej, bo widac jakby pęcherzyk był przedzielony na pół, ale nie widać drugiego zarodka. Byłam w szoku i do teraz jestem, sama nie wiem co mam o tym myśleć. Troche sie martwię, że z fasolką może być przez to coś nie tak, ale lekarka twierdzi, ze nie ma żadnego zagrożenia.
A i mam pytanie, czy któraś z Was orientuje się czy 3 dni zwolnienia lekarskiego jest 100% płatne, bo wypisała mi na moja prośbę, bo moja mama jeszcze nie czuje się najlepiej, a powiedziała mi ze chyba dopiero po 6 dniach jest 100% płatne, to prawda?
Oli już trochę lepiej, ale chyba jutro skoczymy na kontrolę.

styna pokaż domek dla Nadii :-)
persefona szybko Gabio pozbyła się pierwszego mleczaka .... a nie płakała?? moja Vi to ciągle czeka na wrózkę zębuszkę i mi opowiada jak to wsadzi zabek pod poduszkę i dostanie cukierka..:-p
basiek u nas nie ma takich badań a szkoda ;-)
alex no nie gadaj że beą bliźnięta?? :-) ale super :D hihi trzymam kciuki żeby wszystko z pęcherzykiem było ok !
madzik ja tam nie wiem jak jes w pl :-p
ale u nas Emi się łapie na przedszkole :-) w pampku nie chodzi , je sama też od dawna ... wiec do starszej grupy ją dali
no i jeszcze co do przedszkola miała iść już przed świętami ale że była chora i była póxniej przerwa świateczna 2 tygfodniowa to dopiero jutro pójdzie zobvaczyć salę i poznać panie... ale juz miejsce ma :-)
bubbles kciuki za szkołe dla alexa &&&&&

a co do wiosny to pewnie u mnie na fb widziałyście :-p wiosna jest prawdziwa ;-) i się ciesze ! bo dzieic nie zamulają mi w domu tylko moga sie wyszaleć na dworze :-)

Witajcie bb-babki,
Alex- super, że serduszko pięknie bije. A co do ew. ciąży bliźniaczej i straty jednego zarodka, to bardzo często się tak zdarza, tylko kobiety o tym nie wiedzą. Pisałam licencjat o ciążach mnogich i trochę się na ten temat naczytałam. Im wcześniej taki embrion obumrze, tym mniejszy pozostawia po sobie ślad. Nie martw się tym, widocznie tak natura (Pan Bóg) chciała. Najważniejsze, że teraz jest wszystko prawidłowo.
basiek - chyba wcale nie tak łatwo będzie znaleźć sandałki za kostke w takich rozmiarach, nawet rzadko są z całą piętką, bo w takich rozmiarach, to już normalne sandały są, same paseczki najczęściej - patrzyłam na r. 25 w CCC.
Bubbles - witaj! ale sie naśmiałam z tych wąsów :-D:-D:-D

na razie tyle, wracam do zajęć ;-)

Hej laseczki. Przepraszam za nieobecność ale niestety ten tydzień więcej mnie nie będzie niż będę:( Wzięliśmy się za robienie pokoiku dla Igora. Myślałam że w weekend zrobimy a tu doopa przez duże D. W sobotę szukaliśmy tapety i wynieśliśmy wyro z dużego pokoju.W niedzielę tapetowaliśmy część dużego pokoju (udało nam się też tapetę kupić) i opróżniliśmy mały. Wczoraj tapetowanie i malowanie małego pokoiku. Dziś położymy wykładzinę i wstawimy łóżeczko. Do tego nastawiam się na weekend na gości. Dziś rano byłam zrobić badania (wyniki w normie:)ufff) pomyłam okno, wyszorowałam półki w małym pokoiku zostaje mi ogarnąć kuchnię i za obiad się brać. Na razie siedzę przy kawie i pilnuję żeby mi się oczy nie zamykały.

Paula zdrówka Wam życzę i nie zapominaj o nas. Wdepnij jak się już wszystko u Ciebie uspokoi.

Alex
dużo zdrówka dla Olinka:)
Ze zwolnieniem nie pomogę. A co bierzesz już ciążowe zwolnienie?? Cieszę się że serduszko pięknie bije. A kiedy kontrolne USG będziesz robić??

Lepi pracusiu:) witaj:)

Bubbles super super czyta się Twój post a jeszcze super będzie się wkrótce zobaczyć:):):) Widzę z Ciebie się uczennica zrobiła:) Szykujesz się do jakiejś robotki że tak się uczysz??

Basiekk fajnie że wesele udane i co był ten Adaś co niby Marti miała się z nim bawić?? :-D

u mnie dziś na obiad pulpeciki z indyka, jak starczy to jeszcze jutro będąa potem nie wiem na weekend muszę coś wymyślić bo chrzestni tym razem na cały przyjeżdżają więc trza jakoś ugościć. Muszę się przyznać że zwykłe schabowe mi się już znudziły.

Futrzaczku u nas też słoneczko ale z tym ciepłem to bym jeszcze nie przesadzała:p
Ja niestety nie mam chwilowo czasu ani miejsca na ćwiczenia. Wyczytałam na FB że Chodakowska w ten weekend w Gdańsku będzie! Zła jestem bo akurat w ten weekend nie mam jak się wyrwać:(

Maja
z tym zdrowiem to tak nie d końca niestety:(
Bezbolesnego ząbkowania życzę. U nas chyba się w końcu piątki ruszą bo Igi pcha całe ręce do buzi i obstawiam że ten katar też od tego może być:/

Młody zasnął. Miałam się też na chwilę położyć ale lecę obiad robić. Miłego dnia laseczki

Aaaaaa baloniki na urodzinki mi przyszły :):):)

oj, Jolek - czytam co dzis zrobiłaś i aż mi głupio, pracusiu! Ja się wyrobiłam i nudze się jak nie wiem co, muszę uważać, żeby oczy mi się nie zamknęły... rzadko się zdarza, że nie mam nic do roboty, a od kilku dni jestem w stanie zasnąć na stojąco, chyba jakieś przesilenie wiosenne mnie dopadło (wyprzedziło wiosnę).
Joluś, myślałam, ze macie kawalerkę, a teraz piszesz o pokoiku dla Igorka?

nawet przeglądać neta mi się nie chce, no masakra... gdybym miała sama pokój, to na bank bym spała

Witam ja jakoś weny ostatnio nie mam. Dzisiaj Nadia na wycieczce więc ja na zakupy skoczyłam i tak się zmęczyłam że masakra a w sumie za dużo nie kupowałam bo za 2 tygodnie i tak do polski lecimy to nie chcę nic zostawiać aby się nie popsuło. Brzuch mi się bardzo napina mam nadzieję że lekarka wyrazi zgodę na lot bo jak nie to będę musiała ściemniać że jeszcze nie jestem w 28 tygodniu a z wyglądu ciężko będzie.
Jolek ja też myślałam że macie kawalerkę nie wiem może jakoś opacznie zrozumiałam.
Vi jak tylko skończymy to pokażę narazie z braku pogody, potem choroby P jest w stanie surowym planujemy jeszcze dorobić w nim podłogę i wyłożyć takimi piankowymi puzlami aby miała w dupinę ciepło bo teraz na płytkach stoi.

Lepi Styna bo ja mam kawalerkę tylko kiedyś ktoś z jednego pokoju zrobił dwa, jeden większy z oknem a drugi malutki (ciemny bez okna). Do tej pory tam spaliśmy wszyscy,a teraz robimy tam kącik dla Igora.

Styna to co Wy z Bubbles będziecie w tym samym czasie w PL?

Lepi ja dziś taka robotna. muszę się sprężać bo w piątek ostatnie szlify porządkowe i zakupy mnie czekają,a do tego czasu mieszkanie z pyłu muszę wyczyścić. Dawno nie miałam takich ruchów jak dzisiaj :)

reklama
Do góry