reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Hej ho,
u nas deszczyki wiosenne, tak to tu bywa czesto, ale za to cieplo, nareszcie nie ma tego lodowatego podmuchu jak sie wyjdzie!

Jolus
dziekuje za smska (to 1!) bardzo mi milo :)) bo raczej malo kto pamieta o tym dniu.. nie mam jak stad odpisywac bo konto puste w tel. i zablokowany..
Pokoik super sprawa - taka mala salka zabaw na urodzinki to prezent na 102!:tak::tak:
..kiedy to przelecialo .. 2 lata :szok:

Basiekk trzymam z calych sil, zeby urodziny Marti byly juz w domku, bedzie bal :-)

Dziewczynki i ja myslalam, ze imprezka urodzinowa bedzie w nowym pokoju :p, ale po swiatecznym urlopie, dosc dlugim, to nie wiem kiedy malz zjedzie zeby remoncik zrobic, a mebelki juz magazynuja w skl. :(

reklama
Witam do nas się szczęście uśmiechnęło. Wczoraj znalazłam na parkingu koło samochodu 5 funtów i uznałam to za dobry omen (mąż twierdzi że to jego ale nie wierzę bo rano ich tam nie było jak Nadię zawoziłam do opiekunki) no i dzisiaj położyłam Nadię spać i zaraz listonosz listy wrzucił (mamy taką dziurę w drzwiach na listy) a ona już przysypiała wściekła poszłam zobaczyć co przyniusł i zarazm miałam ochotę za nim biec i go wyściskać. Oturz kilka lat temu jak zakładałam konto pracownik banku wcisną mi ubezpieczenie do karty kredytowej na wypadek utraty pracy czy choroby (tylko że mi i tak by nie przysługiwało) no ale powiedział że inaczej nie mogę założyć konta bo tylko w ten sposób będę wiarygodna dla banku. No więc spoko dopóki nie używałam kredytówki to nie było problemu (nawet zapomniałam o tym ubezpieczeniu) ale jak weszłam na kredyt to mi zaczeli naliczać ubezpieczenie długo się nawet nie kapłam że płacę za to i to dość sporo miesięcznie. No i jakiś czas temu koleżanka w pracy wspomniała że jej córka też to miała i dostała zwrot przyniosła mi nawet wniosek nic nie kosztowało mnie to więc złożyłam wogóle nie wierząc że coś z tego będzie a tu dzisiaj przychodzi informacja że przyznali mi zwrot i zadość uczynienie w kwocie 737 funtów:szok::szok: Oczewiście też zamieścili przeprosiny anulowali ubezpieczenie. Co tam przeprosiny ta kasa nam się bardzo przyda teraz czekamy jeszcze na zwrot P bo o n też złożył wniosek. Oj humor mi się poprawił tak mnie martwiły te problemy z kasą a tu taka niespodzianka.
Jolek Świetny pomysł z pokoikiem troszkę szkoda że nie ma okna bo światła dużo bedzie się świecić ale coś za coś.
Paula zdrówka

Ja jutro mam glukozę w szpitalu tak się boję że szok.

Joluś ,Basiekk- kochane bez mięska , pieczarki podsmażam ze szczypiorkiem podlewam śmietanką dodaje przyprawy ugotowany ryż i chwilkę podsmażam :) szybki ,tani i smaczny obiad :))
Alex- miłej pracy i zdrówka dla Oliego :* hmm a torcik będzie czadowy :))
Paula- jejciu kochana ale u Was się dzieje ... :* dużo siły i zdrówka zdrówka przede wszystkim :*
Maja-mam nadzieję że szybciutko uda się Wam zrobić pokoik Polci :))
Basiekk- oby ułożyło się po Waszej myśli , a torcik też na pewno będzie super :))
Styna-
super niespodzianka ! bardzo się cieszę :))) a za glukozę trzymam kciuki :*

Hej kochane.
Nie ma mnie ostatnio, bo u nas raczej gorzej niż lepiej, nie ma o czym pisać. Julek złapał katar, dziś rano zaczął kaszleć, zobaczymy co się z tego rozwinie.
Futrzaczku, przepis na ryż brzmi super, napisz coś więcej na przepisowym jakich przypraw używasz, jakie proporcje itp <ładnie prosi> :)
Basiek, fajne przepisy na super torty dla dzieci są tutaj: Przepisy na tort Jest z tym trochę roboty, ale wszystko wygląda rewelacyjnie. Ja na urodziny pewnie będę coś stąd piekła.
Trzymam kciuki za domek &&&
Styna, ale Wam się poszczęściło z kasą! Super! :)
Joluś, zgadzam się z dziewczynami, Igi dostanie super pokoik w prezencie. Takie rzeczy liczą się dużo bardziej niż zabawki. U nas leżą trzy wiadra różnych gratów, z których każde jest na 5 minut zabawy. Ja też nie mam zupełnie pomysłu co na urodzinki wymyślić.
Paula, zdrówka dla Waszej gromadki.

Madziku zdrówka dla Julcia słoneczka. Mam nadzieję, że u Was się poprawi bo strasznie nie lubię jak nie ma tu postu żadnego od Ciebie jak wchodzę co ranek:-):rofl2:. Dziękuję za te namiary na torcik.

Futrzaczku faktycznie ten przepis brzmi super, pyszny i lekkostrawny obiad, ja będę robić na pewno.
Majeczko kciuki zaciśnięte za pokoik Polci. Wiesz już kiedy do PL wracacie?
Paula dużo zdróweczka

Witam się czwartkowo:)

Hej kochane :))

u Nas piękne słoneczko :)) byłam rano u rodziców i wiecie co niespodzianka !!! moja druga siostra w ciąży ! :)) super hehe :)

buziaczki i miłego dnia :)))

Witam. Byłam na glukozie położna popatrzyła na moje potrzeby i stwierdziła że nie bedzie mnie tym męczyć bo nie widzi powodu. Zgadzam się z nią więc mi się upiekło. Pogoda typowo angielska, deszcz pada ale przynajmniej nie jest zimno.

hej dziewczynki

znowu pada, tu takze po angielsku ... jak u Styny ..
wczoraj ochrzcilysmy kaloszki, skad ta moja mala bzdziagiewka wiedziala, ze to od razu w kaluze trzeba wejsc i ciapu ciapu robic?:-D

Styna
- to w ogole nie mialas tej glukozy robionej?? feeeee, az mnie ciarki przeszly na samo wspomnienie, cud, ze wtedy pawika nie puscilam w labo:baffled: :-p

Basienko, Madziku
ja to zamawiam torcik jakis i juz, nie dla mnie zabawa w pieczenie tortow, a przeciez chodzi tez o to zeby zjadliwy byl:-p

Madzik
- co jest znowu?? zycze zdrowka duzo dla Juleczka :*
Alex a jak Olus?

Futrzaku - teraz bedziesz ciotka number one :-D gratki!

Paula
- duzo zdrowka dla Was! daj znac jak tam sytuacja.

Dziewczynki to nie chodzi o pokoik Polusi (tam to miejsca na imprezke brak heheh chyba, te dla 2 osobek malych) , chodzi o duzy pokoj! ..a u malej to tylko trzeba odmalowac, ksiazki zlikwidowac nasze z regalu - poukladac zabawki na nim, wstawic w koncu lozeczko i gotowe.

Maja w UK nie robią glukozy każdemu tylko jak któreś z rodziców ma to wtedy a tak to nie robią bo nie ma potrzeby. U mnie chciał lekarz bo spytał o cukrzycę i powiedziałam że mama jest obserwowana bo ma wyniki w górnej granicy normy ale nie jest zdiagnozowana. Badają mocz na każdej wizycie i jakby sie pojawiła glukoza to wtedy jest wskazanie.

reklama
Cześć kobitki
Styna to super z tą glukozą u nas nie ma litości trzeba pić :-)
Zdrówka dla zakatarzonego Juleczka

A u nas tak
Po wczorajszej wizycie u gastrologa z Paulisią,czekają nas dalsze badania,w przyszłości gastroskopia :-( i tym faktem jestem przerażona :-(,narazie dostała jakieś osłonowe tabletki na brzuszek a 22 maja wizyta w szpitalu,dodatkowe usg ikontrola.
Madzi się trochę uspokoiło,najgorzej po ciepłej kąpieli,jest czerwona jak burak,ale to ponoć przy pokrzywce tak jest,że pod wpływem ciepła się zaognia.
A Barcik zdrowy tylko trochę pokasłuje,ale juz 24 kwietnia mamy wizytę w poradni chorób płuc :-(
Zmykam babeczki,czas na drugą kawkę, a później małe zakupy

Do góry