reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Witam. Ja nie wiem co się ze mną dzieje dziewczyny wstałam dzisiaj o 13:szok: a mogłabym dalej spać:tak: Nadia od 3 do 6 rano śpiewała sobie o 7 ją obudziłam zawiozłam do opiekunki i chop do łóżka. Miałam tylko na 2 godzinki a tu dupa:szok: Może gdybym kawę piła to coś lepiej by było ale jakoś wogóle nie mam ochoty na kawę. Odkąd jestem w ciąży tylko raz ze smakiem wypiłam.
Lepi goń go do domu bo was wszystkich załatwi.

reklama
witam sie znów po długiej nieobecności:zawstydzona/y:
czytam na bierząco ale z pisaniem to już ciężej, zawsze coś.
widzę że święta chorowite:-(
Ola od przedwczoraj dołączyła do dzieciaczków uczęszczająjcych do żłobka, narazie odpukać nie jest źle, dziś ponoć w trakcie dnia troszkę płakała, ale jak ją rano prowadziłam to się cieszyła, tylko musi się przestawić na inną godz drzemki, w grupie jest najmłodsza.

Witam!
Oli Sylwka też przespał obudził sie przed 2 w nocy. Ogólnie stwierdzam, ze znowu koszmarnie spi, po 2 w nocy potrafi przebudzać sie co godzinę. Normalnie wymiękam już. Sama nie wiem, juz o co chodzi, wychodzi mu ostatnia dolna trójeczka wiec może to to.
Maja pomału zazdraszam Ci, ze tak bezproblemowo przeszliście odstawianie, Oli jak na razie nie ma chyba zamiaru przestać, bo w dzień po mojej pracy domaga się ze 3 razy, a jak mu nie pozwalam to jest straszny płacz. Czasem mam juz dość cyckowania, i sama jestem na siebie zła ze jestem taka uległa.
Jolek my też kiedys jak wyjeżdżaliśmy to zostawilismy zapalone światło w łazience, tylko u nas paliło się tylko przez 2 dni.

Hej wieczorkiem :)

Joluś- nie przejmuj się kotek , wyszło pewnie na równo bo nic innego nie chodziło w tym czasie więc rachunek powienien byc ok :*
Styna- he he on zmieniają się smaki w ciąży zmieniają ... a jak pierwsza ciąża ma swoje super przywileje bo można leniuchować do woli tak juz z drugą trzeba pamiętać już o pierwszej pociesze i już nie zawsze jest kolorowo.. mam nadzieję że okres spania Ci minie i będzie git :)
Lepidoptera- ojj to co ten kolo nie wie że zaraża ! kurde palant! ale swoją drogą to wszędzie teraz choróbska u Nas wszyscy po kolei lecą w całej rodzince... a kawkę z ekspresu zazdraszam ;))) wciąż się nie doczekałam :-D

a u moich chłopaków lipka , przeszli prawie bez objawowo zapalenie płuc i jakbym miała zdiagnozowane wcześniej to nie ominąłby Nas szpital ( więc mały plus jest ) ... Filip ma jeszcze stan zapalny więc dostał znowu antybiotyk a Szymcio już lepiej i tylko Flegamina rano i szlaban na przedszkole do końca przyszłego tyg. ale spacerki jak najbardziej wskazane tylko k***a jak jak tu taka pogoda za oknem ??? deszcz i mega wiatrzysko!!! Kamcia sorki że tu ale jakoś tak mi wyszło :*

Milla super,że o nas pamiętasz. Cieszę się,że Olcia dobrze znosi żłobek:) a jak Wasze sprawy??
Życzonka urodzinowe dojrzałaś?

Futrzaczku oj oj to nieźle Ci się panowie zaprawili:( Zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka życzę :*

Alex Igi też się ostatnio budzi-odzwyczaiłam się od nocnego wstawania a od dobrych dwóch tygodni wyspać się nie mam kiedy:(
Z tego co dziś udało mi się wypatrzeć to dolne piątki zaczynają dawać o sobie znaki, może to dlatego te nocne pobudki :confused:

Igi w Sylwestra balował do 23ciej a potem padł i huk petard go nie obudził. Całe szczęście bo się boi mój młodzieniec.
Kiepsko się czuję, do tego to wiatrzysko za oknem nastraja mnie ...do niczego mnie nie nastraja idę się myć i uciekam do wyrka.

Alex - dalej to dla mnie dziwnie brzmi 'bezproblemowe odstawienie' , bo wydawalo mi sie to nierealne, takze poczekaj poczekaj moze i u Was tak bedzie. Polcia niby spi teraz ladnie, ale ma takie zajwaki, ze ok 5 np bawic sie chce i uciekac z lozka, ale albo terroryzuje ja :-D albo jak sie wyszaleje troszke to idzie dalej spac, uff, na szczescie.

Jolek - ano nie bylam jeszcze u lekarza.. ;/

Futrzaczku - ajc, no dobrze, ze w koncu do lekarza sie wybraliscie! oby juz tylko bylo lepiej. zdrowka dla chlopakow! a jak m sie czuje?? tylko oskrzela mu dokuczaly?? fakt - pogoda dzisiaj pop........................! a musialam dwa razy spacerowac - rano bylam na badaniach <chociaz tyle..> krew itp. potem w ten deszczosnieg dreptalam do nfz karty euro zalatwic.

Futrzaczku masz rację pierwszą ciąże można do góry brzuchem leżeć w drugiej już nie ma na to czasu. Ja i tak staram się odpoczywać w każdej wolnej minucie tylko tych minut jakoś mało. Dzisiaj trafiłam do lekarza bo tak słabo się czułam i ciśnienie bardzo niskie puls za to wysoki okazało się że przemęczenie. Lekarz mówi że mam zwolnić tempa ale jak?? Zdrówka dla chłopaków.

Dzisiaj dowiedziałam się że w czerwcu zmarł mąż mojej koleżanki z którą kiedyś pracowałam. Miał białaczkę zmarł 4 miesiące po diagnozie. Ona została sama z dwoma córeczkami 5 i 2 latka. Jakie życie jest niesprawiedliwe. Nie byłyśmy jakimiś super kumpelami ot znałyśmy się a jak się dowiedziałam to aż się poryczałam i cały wieczór taka rozbita jestem że szok. Człowiek nigdy nie wie co go czeka jutro.

Witajcie,
jam dziś pierwsza?!?:szok:

futrzaczku - dobrze, że bez powikłań się skończyło, bo z tego, co pamiętam byłas z chłopakami u lekarza, żeby ich osłuchał...
styna - osobiście nie wyobrażam sobei siebie na nocce, a w ciązy to już w ogóle... dbaj o siebie na ile możesz.
Rozumiem też Twoje odczucia, po tej informacji... ja wczoraj oglądałam "Nad życie" o Agacie Mróz i do teraz jestem pod jego wrażeniem...

maja - gratulacje dla Was obu :-)

Mój kolega zza biurka nie dotarł dziś do pracy. Mam nadzieję, że za kilka dni grypa mi się nie wylęgnie, może któraś z Was wie, jak długi jest okres inkubacji tego wirusa??
Dziś czeka mnie pakowanie, bo jutro jedziemy do rodziny M na 50-lecie ślubu jego ciotki do Torunia. Z noclegiem, więc trochę rzeczy trzeba wziąć. Mam nadzieję, że będzie znośnie...

aha, wysyłacie "lepieje"??
http://m.zywiec.com.pl

Ostatnia edycja:
Witajcie. U nas duże wiatry i deszcz :baffled: aż odechciewa się wszystkiego w taką pogodę. Gabi i Remik nie mogą się dogadac ostatnio. Kłócą się i płaczą na zmianę. Wczoraj myślałam,że oszaleję z nimi. Na wieczór jeszcze się wodą polali :/ A żeby bylo ciekawiej to jeszcze @ dostałam :////
Dzisiaj mamy imprezkę rodzinną. Kuzyni z mojej strony zorganizowali spotkanie kuzynowstwa,bo mamy dużą rodzinę. To taka kolacja + zabawa taneczna :) zobaczymy jak to wyjdzie :)
Styna przykro mi z powodutwojej koleżanki :( A co do zwolnienia tempa – pamiętaj,że musisz zwolnić dla maluszka.
Jolek
współczuję pobudek. Aleu nas czasem też się zdarzają. Albo młody płacze przez sen. Dziś wołał „AM”przez sen :-D Aco do autka sterowanego – myślałam,że to będzie najmniej trafiony prezent, aokazał się najbardziej trafiony :tak: Steruje sobie jak chce, wciska z zapałem przyciski i wytyka przy tym język –fascynacja :laugh2:
Basiek
biedne te pieski wsylwestra – fakt :/ Mój teść wpadł na pomysł i włącza im w sylwestra głośnoradio. Działa ;-)

Kamcia
no niestety taka zemnie gapa,że nawet fotki przed wyjściem nie zrobiłam sobie :zawstydzona/y: Sukienka bardzopodobna do tej poniżej. Tyle,że nie na szyę,a normalne grubsze ramiączka. No i zwykłe cekiny pod piersiami.
suknia.jpeg
Milla
fajnie,że o naspamiętasz. I gratulacje dla Olki,dzielna panna
lepi właśnie wysłałam lepieja. Dzięki za linka :*
Futrzaczku zapalenie płuc:szok:<szok>! Zdrówka dla was. U nas też wiatrzysko :/ Głowa pęka…:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej. Ja tylko na chwilę. Od dwóch dni mam temperaturę 38 stopni, oprócz tego żadnych innych objawów, nie wiem co się dzieje.

Maja, gratuluję odstawienia cyca:) Super, że Polka lepiej śpi:)
Lepi, mam nadzieję, że nie zdążyłaś złapać wirusa od szanownego kolegi.
Joluś, witaj z powrotem:)
Persefona, wesoło masz z tą swoją dwójką:)
Milla, gratulacje dla Oli, oby tak dalej:)
Stynka, odpoczywaj ile możesz.

Więcej nie pamiętam, przepraszam, ale ledwo zipię.

Do góry