reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Witam mam internet. W wielkim skrócie to ze staranek nici owulki nie było no i teraz nie wiem co dalej jak liczyć kolejne dni będzie@ czy nie będzie na forach zdania podzielone. W sumie wszędzie pisze może być ale nie musi:confused2: no i bądź tu mądry. Jajniki mnie ciągną od kilku dni masakrycznie no ale po za obserwacją nic więcej zrobić nie mogę. Pojawił mi się jakiś dziwny śluz w olbrzymich ilościach tylko nie wiem co on oznacza a tu nie ma ginekologa aby było do kogo iść się spytać. Nadia ma kaszel i już też nie wiem co robić syrop nie działa. Na szczęście te 4 na dole już prawie na wierzchu to może to trochę pomoże.
Madzik zdrówka dla małego
Alex w-40 ma właściwości natłuszczające w pierwszym momencie ale później jeszcze bardziej wysusza, pewnie ten koleś wam właśnie tym smaruje i to jest efekt. Polecam zwykły smar działa dobrze i na bardzo długo. Mój ojciec mi raz do roku smaruje (dlatego że zaczynało mi przednie piszczeć) i w zupełności wystarcza.

reklama
Basiek kochana, u mnie chrypy już nie ma. Wspominałam, że miałam zapalenie oskrzeli, czy nie? <Matko, już nie pamiętam co komu mówiłam:)> W każdym razie zjadłam cały antybiotyk, niestety kaszel został i jak chodzę dłużej to czuję jak mi coś jeszcze rzęzi na oskrzelach po prawej stronie, więc idę jutro do lekarza. Jak już mam siedzieć w domu to mogę się leczyć, inaczej w kółko będziemy się wszyscy zarabiać wzajemnie. W aptece w tym miesiącu już fortunę straciła, po pensji na kocie ani śladu, a gdzie tu do następnej... :)

Hejka. Kolejny dzień jakiś nie teges. Kiepsko spałam. Rano jakaś do doopy wstałam. Pogoda zapowiadała się super więc zaplanowaliśmy spacer. Był i spacerek były zakupki i powrót do domku. Igi pospał mi po powrocie tylko pół godziny i wstał z temperaturą prawie 39 stopni :eek: Czekamy na tatę, ma szybciej z pracy wyjść i podjedziemy do lekarza,żeby młodego obejrzał.

Futrzaczku a nie wiesz z jakiej stronki ściągał??

Madzik ojej to u Was kiepściutko. Biedny Julek. kto by pomyślał,że żłobek da mu się tak we znaki. A może przelicz ile Wam wychodzi żłobek (do którego prawie nie chodzi) apteka i Twoje zwolnionka, może lepiej w nianię zainwestować.

Co do żłobków to słyszałyście o tym żłobku we Wrocławiu?Co te baby z dziećmi robiły:szok:

Basiekk napisałam do nich maila ze skargo i jak do tej pory cisza!!

Alex zaglądałam mu do buźki ale nie widzę,żadnych zmian na dziąsełkach:( A jak Twoja mamuśka się miewa??

Milla pół roku to kawał czasu :szok::szok: Ja bym chyba nie dała rady, tym bardziej,że sama tu jestem. Tęsknota by mnie zżarła!! Trzymam kciuki za żłobek &&&&&&&&&&&

Styna no to kciuki zaciśnięte, zobaczymy co z tych staranek wyniknie &&&& Super,że masz już neta :)

Futrzaczku co z młodym... Osłuchowo ok, gardło leciutko czerwone.Nie wiadomo skąd ta gorączka. Lekarka kazała obserwować i wrócić jak cuś w czwartek piątek bo może to się dopiero cosik rozwija:oo2:jedno dobre z tego wszystkiego,że młody pierwszy raz od ponad tygodnia nie mędzi nie płacze. Cisza spokój aż mi tak dziwnie :sorry:

Futrzaczku ja mam luz ale wkurza mnie że tu nie ma ginekologa. Mam wrażenie że moje hormony jeszcze się nie uregulowały. No a dzidziuś sam wie najlepiej kiedy ma przyjść no ale warto wiedzieć kiedy jest owulka aby wiedzieć kiedy największa szansa.
Jolek a może to ząbki, Nadia zawsze przy ząbkach ma podrażnione gardło przez tą ślinę. Zdrówka.

Hej cioteczki:-)
Gosia jutro wychodzi ze szpitala...W KOŃCU!!
Próbuję się pakować ale jakoś mi nie idzie....:sorry:
Wiecie wk...wia mnie to że w gazetach i portalach piszą że Gośka wbiegła pod samochód :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: k..a gdyby wbiegła na ulice to może by zdążyła... Dzisiaj byłam na komendzie złożyć zeznania i cały wkó...w powrócił...:crazy:
Gosia ma przed sobą 3 tygodnie gipsu-dużo mniej niż sie spodziewałam:tak: Nerka niestety do usunięcia w najbliższym czasie.
dzięki za kciuki bo naprawde pomogły,zadziwiająco się wszystko uklada:******
Dzisiaj mamy z mamą mą winny wieczór :cool2::-p tak na rozluźnienie haha

Przepraszam że się nie odniosę do kazdego po kolei
Zdrówka dla chorych,radości dla smutnych i 2 kresek dla czekających:)

reklama
Witajcie,
jolek ciśnienie mierzę ja. Mam niby 3 razy dziennie,ale różnie z tym bywa. Co do Igorka to też mi się wydaje że to ząbki, może tymrazem tak bezobjawowo na dziąsłach i znienacka wyskoczy. O żłobku we Wrocku mama mi powiedziała i oglądałam Uwagę. Aż się poryczałam, jak zobaczyłam związane te maleństwa, masakra :no:
Mąż dziś słyszał, że macierzyński ma być od przyszłego roku, niezależnie kiedy dziecko się urodzi (ja wcześniej słyszałam, że od lipca sierpnia 2013)i się wybiera albo 6 m-cy 100 % płatne albo 12 m-cy 80 %. Pożyjemy zobaczymy, jak to ostatecznie będzie. Może się załapię.
Nie wiem czy z Wami się podzieliłam, że od środy jestem ciocią. U brata urodziła się 3 dziewczynka :-)
madzik współczuję, uczepiły Was się choróbska :-( Trzymam kciuki byście szybko stanęli na nogi!
poziomki bardzo się cieszę. A te nieszczęsne pismaki, to często poprzekręcają, trzymam kciuki za wyjaśnianie.

Ostatnia edycja:
Do góry