reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Witajcie babki,

ypra - gratulacje ciociu:biggrin2:! A z tym macierzyńskim byłoby super, ale czy w tym naszym "prorodzinnym" państwie rzeczywiście coś drgnie w tym kierunku, to nie wiem... miejmy nadzieję, ze tak:tak:
poziomki - ludźmi się nie przejmuj, zawsze będą gadać i plotki rozsiewać, choć wiem, że to może wkurzać. Najważniejsze żeby Gosia jak najszybciej doszła do siebie.
joluś - oby to nie było nic groźnego, może po prostu Igi zwalcza jakąś infekcję.
styna - w tych kwestiach najlepiej wrzucić na luz, w końcu plemniki żyją do tygodnia ;) , no chyba że chcesz koniecznie wypróbować teorię o poczęciu chłopca ;-). Ja byłam początkowo pewna, ze będzie chłopak, bo Zochna poczęła się wg mnie w owulkę - nawet małe krwawienie śródcykliczne było...

A u nas wszystko po staremu. Mała znów wstaje o 6 rano:baffled:. W pracy pęd. Ale jest o.k.

aha, alex - ja chciałam pod koniec roku wykorzystać trochę wychowawczego, żeby wrócić do pracy od stycznia i miałam w planach zostawić sobie trochę starego urlopu na ten rok - nie było takiej opcji, musiałam wykorzystać macierzyński + cały urlop i dopiero trochę wychowawczego wziąć.

reklama
Witam Was
Ja jestem wstrząśnięta tym co się wydarzyło w wrocławskim żłobku. Wybaczcie do dzisiaj mi to siedzi w głowie i nie umiem się pozbierać:no:. Akurat przypadkowo przechodziłam obok włączonego tvn z golutką Marti bo mieliśmy ją kąpać, aż usiadłam w szoku. Do dzisiaj mam ten widok przed oczami. Coś strasznego.

Ostatnia edycja:
Witam sie;)

Jolek odpoczywalam caly dzien a w niedziele juz do pracy;) Na disco bylo fajnie:) wybawilam sie super;)
A i jeszcze jedna 16 jade do Gdyni na weekend moze uda sie spotkac;)

Poziomka wspolczuje przezyc:(

Futrzaczek ekstra ze impreza wyszla;)

Jolus jeszcze spoznione buziaki dla Igorka;)

Ja tez bym poswiczyla no ale wieczorami zbyt padnieta jestem ale odkad zaczelam pracowac mam 2 kilo mniej i 3 cm w brzuchu:)

Hejka :-)

ja po ćwiczonkach :) zaraz kawusia , mąż w domciu bo niestety nie da się jeździć bo za dużo błota z budowy wywożą - wczoraj cały dzień padało.

Racja ta cała akcja ze żłobkiem jest przerażająca i aż gardło ściska jak się patrzy na te niewinne zapłakane dzieci ! te pseudo opiekunki poddałabym torturom !!!

Cześć laski,
jolek u nas od 2 dni jest masakra z zasypianiem.o 22 z rykiem, tylko na rękach mamy.Wiążę to z pokazaniem mu bajki(zaciekawiło go Stacyjkowo), bo jest bardzo pobudzony i zasnąć nie może, lata jak po red bullu.Tak więc od dzisiaj wieczorem tylko mleko i gadanie ze starymi.
ypra gratulacje.Kiedy do nas zawitacie?:-p
poziomki bo pismaki to żenujący ludzie.W 90%.Zero przygotowania do tematu i gonienie taniej sensacji.
karolq zazdrszczam weekendu:tak:

a z tym żłobkiem-Mam nadzieję, że prokuratura się przyłoży i Sąd należycie wymierzy karę.
Szkoda dzieciaczków, bardzo szkoda.Mnie tylko zastanawia - czy żadne z tych rodziców nie było nigdy w złobku poza godzinami przyjścia i wyjścia? To aż trudne do uwierzenia.
Metody z wiązaniem dzieci to sprzed 30 lat , zapytajcie babć czy mam, moze pamiętają.

Witam. Ja też jestem w szoku jak to wczoraj zobaczyłam to aż mi łzy w oczach stanęły. Przecież my powierzamy nasze dzieci zupełnie obcym ludziom. Taki 3 latek to już powie że coś jest nie tak a taki maluszek. Nawet jak płacze przy zostawieniu to każdy powie że to normalne.
Nadia z dnia na dzień coraz bardziej mnie zaskakuje. Robi się z niej mała cwaniara. Jak coś do niej mówię aby coś zrobiła to odrazu po swojemu się kłóci. No a jak telefon dzwoni to odrazu podbiega i pokazuje na telefon i każe sobie dać. Dobrze to działa na telemarketerów odkąd tak robimy ich telefony spadły o 60%:-D:szok:

Witam się,
Mały właśnie padł. Dziś nie spał w ciągu dnia. Znów zaczął kichać i prychać a był już w miarę ok. Może ostatnia 3 zacznie wychodzić. Byliśmy na spacerze, Mały nie usnął, ale zwiedziliśmy najbliższą okolicę. Jest basen z godzinami rodzinnymi, aquaaerobik, fitnness z zumbą. Będzie gdzie chodzić po porodzie ;-)

Siemka dziewczyny

Polcia juz lepiej! Ale nie bylo latwo...
Dalej mamy gosci, zreszta hm jakich tam gosci... rodzina toz to! tymczasowo wybyli, a na poczatku byli u babci, ale tam to gora 2 dni da sie wyrzymac, ehhh... Mnie bierze przeziebienie, wczoraj juz katar sie zaczal, ale kupilam sobie 'akatar' z pseudoefedryna, ktora dziala na mnie najpierw pobudzajaco a potem oslabia i dziwnie sie czuuujeeeeeeeee... masakra, ale nie zamierzam byc znowu chora! o nie!!!
Jutro chce pojechac na grzybki, to chyba ostatni dzwonek, wczoraj lalo non stop od rana do nocy -bez chwili przerwy!, dzisiaj slonecznie i ladnie, i jutro ma byc jeszcze cieplej.. Mam z kim udac sie do lasu :) a i Pola pod dobra opieka - z moja mama :)

Widze, ze niektorzy ostro trenuja <Futrzaczku na zime trza by cialka nabrac:))> a niektorzy juz planuja poworto do formy - Ypra ;) - jak sie czujesz kochana? maz jak - daje rade po tej operacji?

Jolus - jak tam Igus - wyklulo sie cos - wirus, zab ???

Styna
- tak tak, te nasze male dziewczynki to niezle ancymonki! Wczoraj mowilam do Poli - powaznym tonem, ze czegos nie wolno, ta zaczela dyskutowac - jak niepodzialalo to zaczela sie chichrac i wyglupiac - ja dalej powazna mina i zabraniam - a ta mala bzdziagwa zaczela powoli zamykac mi drzwi od pokoju przed nosem i mowi do mnie - pa pa !! :szok::-D

reklama
Do góry