reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

reklama
Witam się,
Alex, basiekk
spóźnione wszystkiego naj dla Maluszków.
Ania86 strasznie współczuję, nie wiem co mądrego poradzić :no:
Styna trzymaj się, czas szybko leci, niebawem będziecie już we 3.

U mnie jednak zapalenie oskrzeli, dostałam antybiotyk, grrr:-(. Malutkiego też jeszcze trzyma, choc mam wrażenie jakby odrobinkę mu lepiej. Siedzimy w domku, a wczoraj nie było neta w całym bloku. Cieszę się, że już naprawili.

Witam
przepraszam ze sie ostatnio nie udzielam ale rozlozylo mnie na dobre, kicham, prycham i mam juz dosc, oby tylko malego nie zarazic. a on marudny jak nie wiem co bo ten drugi zabek mu sie przebija i jakos przebic sie nie moze (niech juz wylezie, bo juz nie mam sily). w sobote kupilismy stol do kuchni i krzesla i M musial sam wszystko skladac i sprzatac cala kuchnie bo maly nie dal mi nic zrobic, pozniej piekl jeszcze poledwiczki... ja nie narzekam ale on pracuje naprawde duzo i ja tez chce czasem cos w domu zrobic bo jak patrze na ten balagan to az mi slabo...
Ania kochanie trzymaj sie i sprobuj z nim porozmawiac a jak to nie pomoze to postaw sprawe na ostrzu noza- niech sobie nie mysli ze mu wszystko mozna a Ty bedziesz cierpiec. caluje...
Stynka wspolczuje tesknoty, to jest zawsze trudne ale pomysl o tym ze juz niedlugo bedziecie razem, tulam...
Ypra zdrowiej szybko...

cześć :)
późno się witam, bo poczułam sie lepiej i spędziłam dzień na uczelni. młoda zostala z mamą i okazało sie, że to ja gorzej znosze rozłąkę niż ona :) zasneła mamie na spacerku na 1,5 godziny, co normalnie się nie zdarza , smiechy, pogaduchy, wszystko w najlepszym porządku :)
na zajęciach nudnawo, nie znoszę spraw organizacyjnych, grupa ... przekrój wszystkich grup spolecznych , a kierunek( stosunki międzynarodowe)? utwierdzenie, że to nie jest to, co mnie interesuje, ale w dwójkę latwiej ( bo nie wiem czy wam pisałam, że poszliśmy z M na jeden kierunek by było łatwiej zorganizowac sie z małą ). do tego wkurzyłam się, bo okazało się, że trzeba było zaplacić do 20go, a ja myslalam,że do końca miesiąća i przez to musze zapłacic w dwóch ratach , przez co wychodzi drożej. kanclerz umotywowala to tym, że M ma nauke za darmo, więc to nie uszczupli naszego domowego budżetu ( zdal najlepiej w szkole egzamin, przez co nie płaci). takie uzasadnienie to bezczelność, juz wolalabym usłyszeć, że nie bo nie...

jaipur super, że wypad z małżowinem się udał :) te pozupkowe sensacje, to takie "klu" wieczoru ;)))
styna głowa do góry, juz niedlugo będziecie razem :) a ile będzie do nadrabiania ;)))
majowa ja mam podobny leżaczek i prałam go w pralce w 40 st. , nic sie nie stało.ale nie mam żadnego usztywnienia
ypra, karolka szybkiego powrotu do zdrowka!

styna a też masz w zaleceniach producenta żeby nie prać i nie zamaczać w wodzie? Bo ja się boję o to usztywnienie w oparciu. Nie wiem czy to plastik czy jakaś tektura...
Nie czytałam zalecenia tylko poprostu wyprałam. A sprawdzałaś czy nie da się tego usztywnienia wyciągnąć??

Dzięki wam dziewczyny za podniesienie na duchu, macie racje za niedługo będziemy razem oj będziemy nadrabiać dobrze że mamy nowe łóżko a od ciąży nie było okazji go wypróbować:zawstydzona/y:

hehe jaipur nie jeździłam na byczku... :-p
byli u nas znajomi i pojechaliśmy z dziećmi na farme :-) dzieciaki się wyszalały :-) i było wesoło...
styna buziaczek dla Ciebie mam nadzieję że szybko się z mężem zobaczysz i to nie na "chwilę"
ypra, karolka zdrówka zycze

a dzisiaj znów znajomi :-) późńej z Viki na basen pojechalismy vi się wyszalała z rówieśnikami , późnej my odwiedziliśmy kumpli ..:-)
:-)
ale dla was zawsze znajdę czas :-p

styna, już bliżej niż dalej. Zaplanuj sobie powrót, jakąś niezpodziankę dla męża na przywitanie, a teraz Nadusię przytul, bo jesteście razem.
ypra, karolka, zdrówka.
bra, stosunki to podobne do mojej politologii (na mojej uczelni mieliśmy dużo wspólnych przedmiotów). Powodzenia.

ja dziś byłam u rodziców i moją siostrę olśniło, że jeszcze coś jej nie daje spokoju, poszła na strych i znalazła pudło, w którym po swoim synu miała kombinezon i super kurtkę dla Majki oraz pełno czapek po naszych synkach i rajstopek i śliniaczków. Ale fajna paczka. Mam już 3 kurtki dla Mai i kombinezonu nie muszę kupować, a czapek nie zliczę.:laugh2:

reklama
Witam się i ja po dłuuuugiej nieobecności, ale już czasem nie wyrabiam. W piątek o 20 wyjechałam do Szczecina (mam 450km) na spotkanie z promotorem, mam 2 tyg na poprawki, już bym chciala skończyć tą pracę mgr, mam nadzieję że za 2 tyg już mi zaakceptuje. W sobotę o 13 wyjezdżałam ze Szczecina i w domu byłam o 23. Rano myślałam że głowa ze zmęczenia pęknie mi na milion kawałeczków i jak Ola zasnęła o 10 to ja razem z nią, tylko że obudziła się po 30 min, a ja nie miałam siły oka podnieść i tatuś z Ola się bawił a ja spałam do 13. Ciężko zniosłam rozłąke z moim dzieckiem na 27 h, ale tak jak pisała bra, to ja to gorzej zniosłam niż Ola.

Do góry