reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

ja też chcę fryyytekkk!!!!!!!!!!!!!!
bo mnie zmuliło po czekoladzie, bleee, zawsze muszę zjeść całą, bo się zmarnuje:-D

bra Ty to masz pomysły;-) mój figiel pochrapuje obok:-D ale ma jeszcze godzinkę, a potem musimy odbyć nasze pogadanki wieczorne.Figle to może,jak się wyrobimy przed północą:-D

wszystkim chorym współczuje,
coś mnie brało wczoraj wieczorem,ale wzięłam 3 dawki oscillo i dzisiaj jestem jak nowo narodzona.A niania w szpitalu:shocked2: w piątek wpadła, w sobotę i w sobotę wieczorem już rzygała.Hm nie wiem, może to u nas w domu jakieś zabójcze wirusy są, ale my nie chorujemy na nic.

Ostatnia edycja:
reklama
A my juz po chrzcinach. Synek na początku ładnie spał ale potem krótko przed całą ceremonia sie obudził, na początku walił uśmiechy na prawo i lewo i sie do księdza cały czas podśmiewał, nawet nie zapłakał jak został polany wodą i po zaczął sobie gadać. ksiądz nie mógł sie na niego napatrzeć i nawet jak Go namaszczał tym olejkiem to mówił do niego "i co jest Oli" a nasz urwisek oczywiście wielki uśmiech. Ale potem zaczął marudzić nie z tej ziemi i popłakiwać, musiałam trochę z nim pochodzić po kościele :szok:. Ale i tak byl bardzo grzeczny.
A potem poszliśmy do restauracji na obiadek i ciasto, oczywiście chrzestna zjadła tylko obiad i sie zmyła wrrrr..... ale mam to w d..... Męża brat tez nie przyszedł i nie wiadomo dlaczego, po prostu kij mu w d.... Stwierdzilismy z mężem ze od dzisiaj na pewno nigdy nie pójdziemy do nich na żadną uroczystość. Jakaś ta rodzina mojego M. jest popier....co oni sobie myślą, jak tak można, pierwszy maluszek w ich rodzinie a tu takie rzeczy odstawiają. no nic wkuta byłam na maxa ale juz mi przeszło- będę taka sama-wredna i tyle.

Witam,przylaczylam sie do Was mam nadzieje ze mnie przygarniecie do swego grona :)
Karolka zdrowka ja jutro ze swoja pedze do GP bo cosik pokasluje i to mokry kaszel
Alex czyli ogolnie chrzeciny sie udaly to najwazniejsze a Rodzina sie nie przejmuj wiesz jak to jest czasmi lepiej z obcym jak z rodzina

Hejka :-)

A My niedziela rodzinnie :tak: nadrabiamy tydzień :tak::-) więc nie miałam za bardzo czasu na BB. a wieczorkiem robiłam torcika dla mojego synka , jutro kończy 3 latka moje szczęście małe. :-)

Mandrzejczuk- ojj brzydkie bubu :-( całusek dla Oskarka :* , fajniutko że mogliście sobie gdzieś wyjść i naładować akumulatory! :tak::-)
Alex- fajnie że chrzciny udane :tak: , a chrzestni to aż żal mówić , przykre to bardzo.. ciekawe jak będą się zachowywać jak mały będzie coraz starszy
Bra-:* to za msze za Filipka :*:*
Karolka- zdrówka dla Was :tak:

karolka - u nas tak samo z oczkiem - to ropieje od kataru i im większy katar tym to ropienie może się zaostrzać. tak u nas pediatra powiedziala - przemywac rumiankiem (my wrzucamy 2 torebki na 1/4 szklanki wody i tak im wywarem zaparzonym przemywam i juz jedno oczko wyleczylismy!!! nie ropieje wcale)
Alex - bo z rodzina to się najlepiej na zdjeciach wychodzi niestety ... fajnie że Oli sie superancko grzecznie zachowywał i to najważniejsze.

zelka zdrówka dla was

zelka to ciekawe kiedy dostaniesz..
i pozostałe dziewczyny też
bo jak patrzę na wasze suwaczkji przy kazdej która jeszcze nie ma to macie po równo mniej więcej 4 msc i 2 tyg :-p hehe
u mnie jak widac po 5 msc i 2 tyg nadeszła :-p
przy Vi po równych 6 msc :-) hehe
tak fajnie nie mieć @ :-D w ciągu 3 lat miałam zaledwie 4 @:rofl2::rofl2::rofl2:
bra nie ttyle co bolączki ale się jakoś nijako czułam.. jakby w środku mnie macica bolała ale nie jajniki... ani brzuch tylko sama macica...
jak po czyszczeniu z resztek łozyska;-)
karolka zdrówka dla was
oczka mogą ropieć od przeziębienia:tak:
alex to super że chrzciny udane :-)
a rodzinką swojego się nie przejmuj..
sama wiesz zroesztą jakie niektóre rodzinki potrafią być ;-)

ide spać bo już mnie oczy bolą..

aha już wiem teraz od czego mnei wczesniej bolały.. nie od zmęczenia tylko od wady... :confused2:

Alex kochanie nie martw sie jak to mowia "z rodzina tlyko dobrze na zdjeciu sie wychodzi"( o żelka mi to z ust wyjela) wiem cos o tym, po rozwodzie moich roidzicow cala familia mojego ojca razem z nim na czele odwrocili sie od nas dupa, a to przeciez ojciec zdradzil mame i nas wszystkich zostawil, ja tam na nich ze tak brzydko powiem lache klade

Futrzaczku najlepsiejsze zyczenia dla syneczka 3 latka to fajny wiek
Karolka ropka w oku to na bank od tego kataru, kanaliki nosowe sa przytkane i biadactwo z wysilku oczka ropieja, ja jestem dorosla a tez tak kiedys mialam

Vikamcia
mnie pierwsza @ tak samo bolala cala macica, dokladnie identycznie jak po porodzie przy kurczeniu sie, ale juz druga @ normalna, ja biore anty, wiec teraz okres mialam 3 dni z czego baaaardzo skompy byl i niebolesny, ale ja zawsze takie @ mialam

Wczoraj moje dziecko na ostatni 7 dzien tygodnia bylo grzeczne, dopiero na wieczor troche poplakal, no troche bardziej, bo bez czopa sie nie obeszlo ale jak sie uspokoil dostal kasze i spal ladnie i tak sie wyspal, ze juz od 5.30 buszuje a teraz siedzi w nosidle i ogloda bajke o dinozaurach i tak sie podnieca, ze chyba zaraz wyskoczy z tego fotelika
Za oknem mgła, zimno, gile mojego nosa nie opuszczaja aj...wcale tego lata nie poczulam...

Ale Wam dobrze, tyle @ nie miałyście...a ja dostałam 6tygodni po porodzie (nie karmiłam piersią), więc w sumie @ nie miałam 10,5 miesiąca :-D A pierwsza @ po porodzie była zupełnie bezbolesna (co mnie zdziwiło bo nastawiałam się na jakiś mega ból), ale była za to bardzo obfita, krwawiłam tak jak po cc z takimi wielkimi skrzepami. Widać macica się oczyszczała jeszcze z resztek. A teraz też jestem na anty więc okresy mam krótkie, skąpe i bezbolesne.

Moje dzieciątko obudziło się o 7, ale grzecznie leży obok tatusia i bawi się grzechotką a mamusia pałaszuje śniadanko i przegląda BB ;-)

Alex - gratuluję udanych chrzcin, a rodziną się nie przejmuj, jacyś niepoważni widać.
Futrzaczku - buziaki dla synka :)

Ja też jeszcze nie mam @, ale w sumie to po porodzie na zapas ze mnie leciało więc teraz mam luz.
Mieliśmy wczoraj gości i pożarli prawie cały sernik więc nie mogę się z wami podzielić, napiszę tylko że był pyszny.
A Mikołaj zrobił mamusi prezent, o 21 poszedł spać jak zwykle, przed 22 obudził się z wrzaskiem i bąkami jak z armaty. Dałam mu Bobotic, utuliłam i migusiem zasnął a obudził się na jedzonko o 4 dopiero. Potem jeszcze do 7 pospał. Może i jednorazowy wybryk choć bardzo miły, nawet jeśli ja się nie wyspałam tak jakbym mogła bo budziłam się z przyzwyczajenia. W każdym razie nie chwalę ;-)

reklama
Do góry