reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Mi zostały koszule nocne do karmienia, to pewnie ze dwie kupię i biustonosze do karmienia, ale to jeszcze nie teraz bo mi piersi dalej rosną. A tak z rzeczy dla Antka to oprócz fotelika to już wszystko mamy. W sumie to mogę pakować torby.

reklama
Witam sie i ja dzisiaj:-) codziennie mam sny z moim malutkim, tu poród, tu juz jest ze mna:-) tak bardzo chce go juz miec przy sobie:-)

witaj Kamcia nareszcie jestes, brakowalo Cie tutaj:-( dobrze, ze juz jestes:-)

u nas zostało kupno łóżeczka z wszystkimi akcesoriami :) generalne porządki mamy co tydzień, ale takie z myciem okien planuję na weekend przed świętami, pranie i prasowanie już po świętach, poproszę o pomoc mamę :) do kupienia pozostały jeszcze tylko kosmetyki.
generalnie to można już tylko siedzieć i pachnieć oczekując na malucha ;)))

ania mi też często śni sie maluch :) ostatnio końcówka porodu i moment jak kładą mi ją na brzuszku. o dziwo miała ciemne włosy, gdzie my oboje blondyni, więc pamiętam, że się dziwiłam :) ale za to miała czupryne po tacie ;)))

kamcia, fajnie, że jesteś znowu z nami :)

Ostatnia edycja:
Witam,

mi zostały do kupienia"niedrapki", wprawdzie miałam jedną parę- ale została jedna sztuka po praniu:-D szukałam wszędzie, ale nie ma, może pies ukradł i wyniósł na podwórko,bo już nie mam pomysłu co się stało.
A tak poza tym torba czeka spakowana, jeszcze tylko kosmetyczkę do niej spakować.
Ale się nie wybieram szybko:-p
Co do auta, to uważajcie- bo nawet do niektórych sedanów niektóre wózki nie wchodzą.Zależy jaki mają ten otwór w bagażniku.Ale mam na myśli raczej te wózki stylizowane na retro, nie te kompakty.
Jak na początku roku wybierałam sobie auto, to oczywiście jedyne co mi się podoba to paliwożerne coupe , mój mąż ma tak samo.Ale doszłam do wniosku,że może jednak uda się powiększyć rodzinę, a nie opłaca się brak auta na rok, więc finalnie zostałam z kombi.Mój mąż ma zmienić do maja- oczywiście jedyne co się nam podoba to coupe-ale zostanie stanie ze względów praktycznych na crossoverze.Oczywiście powiedziałam, mu że ja nie bronię mu auta gdzie jest miejsce na kierowcę i laptop,ale wtedy nie będzie jeździł z juniorem.To fukał, że chce go unieszczęśliwić:-D

Kamcia, mam nadzieję, że wszystko już u Ciebie ok, niepokojące,że na tyle zamilkłaś, mam nadzieję, że nie tłumaczyłaś swojemu ręcznie;-) swoich racji:-D

Ostatnia edycja:
Witajcie :-)

Nastawiłam pranie z ciuszkami małego i mogę spokojnie posiedzieć na bb.
Choć to jest spokój pozorny, teraz mnie dopadło, że się nie wyrobię :szok: Torby do szpitala jeszcze nie zaczęłam szykować, zakupy dla małego nieskończone, pokój nie przyszykowany, ale pocieszam się, że jak dziś zaczniemy (w końcu) szkołę rodzenia, to przygotowania nabiorą tempa ;-)

Misia - trzymam kciuki by wszystko było ok, wracaj szybko w dwupaku

Kamcia - witaj spowrotem :-)

Witam sie po weekendowo i wiosennie;)

Jakas dzisiaj nie przytomna wczoraj o 19 poszlam spac a dzisiaj ledwo o 7 wstalam i zaraz chyba drzemka mnie czeka, pozniej pranie malej chce wstawic.

Wiadomo co z Misia? 3mam kciuki oby byla dalej w dwupaku

aaaaaa wogole jak mala mi sie nie przekreci to dokladnie za miesiac bedzie juz z nami :szok:

reklama
No ja właśnie dzwoniłam do Misi. Jest w dwupaku, ale leży dalej w szpitalu i raczej jej nie wypuszczą. Jak trafiła na porodówkę to leżała tam cały dzień, dali jej 3 zastrzyki na powstrzymanie skurczy, ale nic to nie dało, więc jej dali na wywołanie porodu, ale to tez nic nie dało. Powiedziała, że jej trochę wody odeszły i już jest ok. Mały waży 2600 i jak wytrzyma jeszcze ze dwa tygodnie to będzie już bezpiecznie. Teraz jej robią KTG. Pozdrawia Was wszystkie i ściska.

Chyba nic nie przekręciłam :-)

Do góry