reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Witajcie :-)

Obudziłam się o 3 bo śniły mi się jakieś głupoty i nie mogłam dalej spać. Mężulek też się obudził od tego mego przewracania, miło spędziliśmy czas. On dalej spanko, a ja prysznic, kremowanie i dalsze przewracanie z boku na bok ;-)
Czekają mnie generalne porządki, bo w sobotę i niedzielę mamy gości. Uzbierało się tego przez chorowanie, ale już pod tym względem jest ok :-) W sumie co się uda, to się uda, muszą wybaczyć ciężarnej ;-)

Bardzo nie lubię niezapowiedzianych gości oraz takich co na ostatni moment lub wcale się nie zapowiadają :wściekła/y: Koniecznie trzeba z kuzynką pogadać wprost inaczej nie załapie.

jaipur - to miałaś przygody, cieszę się że wszystko dobrze się skończyło. A z płotem miałam świetne wytłumaczenie dla mojej mamy - zabrania mi razem z M wchodzić na wysoki stołek, a inaczej do górnych szafek się nie dostanę ( mimo że mam ponad 1,7m) - że zaawansowane ciężarne radzą sobie wyśmienicie z 2 mpłotami, to co przy tym stołek :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień doberek :happy:

Ja zaraz sobie strzelę jajeczniczkę na śniadanie a na obiad pałeczki z kurczaka w sosie słodko kwaśnym:-) Wieczorem jedziemy z Miśkiem po piesia bo razem z Mamą dzisiaj kupiłyśmy Yorka ale dorosłą bo 5 letnią. Doszłyśmy do wniosku, że nie potrzebny Babci szczeniak tylko lepszy będzie dorosły piesek. Do niedzieli będzie u Nas a rano pojedziemy z Mamą ją Babci zawieźć - taka niespodzianka :happy:

Lecę najpierw pod prysznic bo wczoraj włączyli nam wodę ale tylko zimną:crazy:
U nas dzisiaj ładne słoneczko ale nie wiem ile stopni bo nie mamy termometru - trzeba zakupić :-p

Misia to świetny prezent babci robicie:):)

Ypra mi nikt nie zabrania,ale ja tam wole po taboretach nie skakać jeszcze się pode mną złamie :-D

A dziewczyny znowu taka mała reklama:) W najnowszym czyli kwietniowym numerze M jak Mama jest kilka ciekawych tematów. Miedzy innymi o zwierzętach pod jednym dachem z maluszkiem ( poruszałyśmy to niedawno), o cukrzycy w ciąży, o krwi pępowinowej , o intymnej pielęgnacji po porodzie, o ćwiczeniach dla ciężarnych i dla mam które chcą po porodzie zgubić kilogramy (czyli pewnie wszystkie), o porodzie z bliską osobą. No i temat który jest poruszana na innym wątku "nowe zasady pielęgnacji maluszka".

Ostatnia edycja:
czesc dziwczynki!
poisy trzymam kciuki za Twoje zdrowko!!
styna oj ja tez nie lubie takich gosci, nie rozumiem jak ludzie moga byc tacy niedomyslni :baffled: wyobrazaja sobie ze nic innego sie w domu nie robi tylko czeka bo moze akurat zechca przyjechac :crazy: musisz dac swoim goscia do zrozumienia ze tak niestety nie jest. i ja na Twoim miejscu nie wzielabym ich na ten roczek, po co robic dodatkowy problem gospodarza, a po drugie sa dorosli to niech sie zajma sami soba.
a w domu tez nie wysilaj sie za wiele, wiem ze to latwo powiedziec...no ale wkoncu kuzynka jest w takim wieku ze np. moze sama ugotowac obiad, prawda?
wisienka niedawno zastanawialam sie gdzie nam zniknelas :tak: dobrze czytac jakies wiesci od Ciebie :-)

a ja dzis przed sama praca poslizgnelam sie na lodzie i zaliczylam taki upadek ze myslalam ze juz sie nie podniose :baffled: dobrze ze akurat stalo tam jakis dwoch chlopow to mi pomogli :-D:szok::-D no i snieg troche zamortyzowal upadek, ale prawde mowiac to na pocztku troche sie wystraszylam...

poisy mam nadzieję że to nie szkarlatyna...
jak co to dawaj znać...
trzymam kciuki za Ciebie &&&&&

a ja dzis będę od zaraz sama z małą w domu .. czuję się nienajlepiej więc mam nadzieję że dam radę:tak:

jolek - fakt o tym nie pomyślałam :-D

Zgłodniałam, lecę coś przykąsić, a potem porządki cd.

Miłego popołudnia :-)

Stynka nie dyplomy i papiery swiadcza o kulturze i inteligencji czlowieka. to, ze skonczyla psychologie to nie zbaczy, ze jest taka wyuczona, bo na psychologie to teraz pedza wszyscy ci, ktorzy nie maja glowy do scislejszych kierunkow. Ja np. ukonczylam rachunkowosc, mam dyplomy, a h*ja na ten temat wiem :-D bylo powiedziec jej jak dzownila, ze bardzo nam przykro ale my we wtorek wyjezdzamy ze znajomymi, bilety pokupowane, terminy porezerwowane i ni chudy odwolac sie nie da. Ja nie lubie jak ktos bez zapowiedzi i co najwazniejsze bez pytania zwala mi sie na glowe. Tym bardziej, ze teraz jestem w ciazy i nie zyczylabym sobie takich wizyt. Wiem, ze czasem to trudne ale asertywnosc musi byc ;-)
No ja właśnie wiem że papierki i dyplomy mało świadczą o człowieku, sama po sobie wiem ja skończyłam w Polsce Public Relation and Multimedia ładnie brzmi i co z tego skoro robiłam to bo nie miałam szansy robić tego co chciałam, i dopiero w anglii zrobiłam pielęgniarstwo bo w tym odnajduję sens życia. I nie uważam się za lepszą od kogokolwiek bo mam dwa kierunki studiów i do tego jeden na Oxford University, wogóle to nawet o tym zapominam bo uważam że właśnie brakiem kultury jest szczycenie się takimi rzeczami przed wszystkimi non stop. No ale uwagę zwrócę i się skończy. A na roczek ich wezmę ponieważ ta moja znajoma to kuzynka P i zarazem tej wpraszającej się kuzynki więc są rodziną to niech ona też parę słów powie i lasce się głupio zrobi i będziemy obie miały ją z głowy.
Poisy trzymam kciuki mam nadzieję że to nie to cholerstwo.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny to nie szkarlatyna, tylko jeszcze gorzej. Internistka stwierdziła ospę... aż się popłakałam bo powiedziała, że da mi skierowanie do szpitala zakaźmego i niech tam decydują co mi dać. Eh... mam nadzieję, że mnie chociaż puszczą do domu. Czytałam na szczęście ze pomiedzy 20 a 36 tyg ospa jest w miare bezpieczna i ze gorzej do 20 tyg i na 5 tyg przed porodem... ok szukuję się i jadę...

reklama
Do góry