reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Kamcia ja nie odebrałam tego tak że obrażasz jego rodzinę, zrozumiałam że chodzi ci tylko o nią. P się nie odezwie ja muszę to zrobić, i zrobię to skutecznie, bo autobus już ostatnio niczego ich nie nauczył więc nie sądzę że teraz coś da. No ale wytłumaczę jej że P ma teraz swoją rodzinę i ona jest oczywiście mile widziana u nas ale musi terminy swoich wizyt ustalać z nami. Ostatnio jak przyjechali to mieli naprawdę nieziemskie szczęście bo oni wracali w piątek a my w sobotę lecieliśmy do Polski. Jeden tydzień różnicy a pocałowali by klamkę bo nas 2 tygodnie nie było. No ale po tym się nic nie nauczyli więc podteksty nie działają na nich i trzeba im to w twarz powiedzieć.

reklama
ojej styna kompletny brak wyczucia u tej kuzynki, ale ja to bym jej chyba uwagę zwrociła, że tak sie nie robi

Stynka nie dyplomy i papiery swiadcza o kulturze i inteligencji czlowieka. to, ze skonczyla psychologie to nie zbaczy, ze jest taka wyuczona, bo na psychologie to teraz pedza wszyscy ci, ktorzy nie maja glowy do scislejszych kierunkow. Ja np. ukonczylam rachunkowosc, mam dyplomy, a h*ja na ten temat wiem :-D bylo powiedziec jej jak dzownila, ze bardzo nam przykro ale my we wtorek wyjezdzamy ze znajomymi, bilety pokupowane, terminy porezerwowane i ni chudy odwolac sie nie da. Ja nie lubie jak ktos bez zapowiedzi i co najwazniejsze bez pytania zwala mi sie na glowe. Tym bardziej, ze teraz jestem w ciazy i nie zyczylabym sobie takich wizyt. Wiem, ze czasem to trudne ale asertywnosc musi byc ;-)

Wisienka słońce ty moje zaniedbujesz nas ostatnio:( Cmook

Najmocniej przepraszam, ale niestety troche sie pokomplikowalo zycie bliskich mi ludzi i teraz musze poswiecac im wiecej czasu i na neta cos ostatnio mi go brakuje... Poza tym w kazdej pozycji mi niewygodnie a jak jeszcze dochodzi laptop to juz wogole ciezko mi sie ulozyc... Postaram sie w najblizszym czasie troche poprawic:tak:
Aj ciezka noc za mna... wymeczyly mnie skurcze lydek, to jest okropne...

Komoda juz stoi, stolarz poprawil front szuflady i zyrafka nie musi juz stac na glowie:) Poukladalam juz w niej ciuszki i chyba musze jeszcze ruszyc na jakies zakupki bo mam jedna cala szuflade wolna:D

Dzis znowu bylam w laboratorium pobierali mi krew w celu wykluczenia choleostazy... W poniedzialek wyniki trzymajcie kciuki zeby ja wykluczyli.

jaipur - usmialam sie z tej historii z plotem:) i podziwiam Cie , bo mi ciezko noge na wysokosc kolana podniesc a co dopiero skakac po ogrodzeniach:D

styna - wspolczuje wizyty kuzynki P. i jej tupetu. Ja teraz czesto jak mam troszke dluzej gosci to marze zeby juz sobie poszli a tu kilkudniowa wizyta... Ale nie daj sie wykorzystywac jestes w ciazy i masz duzo odpoczywac niech to oni troche pogotuja obiadki i poskacza przy Tobie...

Ostatnia edycja:
kurczę tydzień temu odbierając synka z przedszkola przeczytałam kartkę, że w przedszkolu panuje szkarlatyna, synkowi nic się nie działo więc nie papadałam w panikę, ale od wtorku sama się zle czulam chcialomi sie ciagle spac i bolala mnie glowa wiec spalam z tą bolącą glową myslac, że to ciąg dalszy objawow ciąży, w srodę wydepilowalam sobie nogi depilatorem i dostałam wysypki na udach i lini bikini (no jakze moglo byc inaczej po depilatorze), ale wczoraj wieczorem zauwazylam wysypkę na dekolcie i do tego zaczelo swedziec, nie jest jakas ogromna ale obawiam się, że ta szkarlatyna mnie po prostu dopadla dzis zapisalam sie juz do internisty, po prostu swietnie...pocieszam sie ze to juz zaawansowana ciaza i chyba antybiotyk nie zaszkodzi dzidzi, ale przyznam, ze chyba mam pecha...:-(

Witam się piątkowo,

poisy, nie no żartuj to byłby dopiero pech..Może to tylko osłabienie? nie mam pojęcia co to szkarlatyna, ale moze jednak to nie to.

Cześć dziewczynki :) u mnie kolejny słoneczny dzień ale wieje nieziemsko!
Kamcia- przepraszam oczywiście to mój błąd i więcej nie będę! :)
Poisy- oby to tylko zbieg okoliczności

Ja rano musiałam wstać do laboratorium na krew i to był jakiś dramat. Zastanawiam się jak ja wstawałam kiedyś o 6.30 pracy.... szybko się człowiek przyzwyczaja do dobroci :)

poisy trzeba odpukac, żeby to nie bylo to, bo faktycznie pech byłby nieziemski
adiaps ja przez pierwsze miesiące w domu wstawałam o 8 i jest to dla mnie pora późna, a teraz im bliżej rozwiązania wstaję o 6:30, 7 :00 czyli tak jak wstawalam do pracy, ale za to spac chodzę z kurami ;)))

Cześć dziewczyny:) Ja dziś wstałam o 9tej ale tylko dlatego,że ktoś się domofonem bawił :wściekła/y:
Pogoda u mnie ładna ale wieje że ho ho

Styna ja bym nie popuściła kuzynce i na pewno nie zabrałabym jej na ten roczek. No sorry wpada bez zapowiedzi to musi nauczyć się organizować sobie czas. I nie popuść tym razem i zwróć jej uwagę na temat odwiedzin,że następnym razem bukując bilet niech sobie hotel załatwia.

Wisienka
trzymaj się kochana :)

Poisy trzymam &&&&&&&&&& żeby to nie była szkarlatyna

reklama
Witam się piątkowo. Zaraz uciekam z dzieckiem do lekarza - katar jest i do tego jeszcze uszko bolaało wczoraj.

Styna cudowna kuzynka! Ja nie cierpię gości co bez zapowiedzi się zwalają. Chyba uraz z dzieciństwa kiedy jeszcze nie było telefonów u każdego i rodzina się zwalała w środku nocy a nie zawsze telegram wysłali. Moja babcia do tej pory MUSI zmyć naczynia przed spaniem choćby na twarz padała "bo może ktoś przyjedzie".

Poisy trzymam kciuki żeby to nie szkarlatyna bo toto może mieć okropne powikłania. Jak Paula była chora to zaczęło się od wysypki na stopach i wysypka faktycznie wygląda jakby ktoś skórę pobił szczotką drucianą. I na twarzy jest bardzo czerwony kolor poza okolicą ust. Ale nie wiem kochana czy na szkarlatynę to Ty za stara nie jesteś za przeproszeniem :p Nas PAula nie zaraziła a jakoś nie pamiętam żebym przechodziła tę chorobę. W ciąży mamy wrażliwszą skórę więc może to tylko wysypka taka o. POwodzenia

Do góry