reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Jolek lepiej, czekam teraz aż mnie jaka kolejna menda złapie, szczególnie po wizytach w szpitalu które mnie czekają ;-)

reklama
Ale po wizytach czy zamierzasz się jednak kłaść???? Ja zawsze po wizycie w przychodni,na drugi dzień też wstaje zasmarkana abo inną dolegliwością :(

Witam się poniedziałkowo :)

Uh właśnie Was nadrobiłam (w zeszłym tyg ledwo co net mi działał grr) i nawet co nieco zrozumiałam, a sporo tego było :)

No to może tak w skrócie, bez większych zmian... dopiero co z łóżka wstaje :) już prawie zdrowa :D

Kamcia - ja też chce psiaka, ale suczkę i jak już się z M zdecydujemy to będzie to za dwa może trzy lata, jak już na swoim będziemy i planujemy wziąć suczkę co na siebie z czasem zacznie zarabiać, wystawy może hodowla... :) ale to w przyszłości, bo bardzo się tym interesuję.
Co do tego limitu to bez komentarza :\ chociaż pamiętam, że spotkałam się w pl tylko z limitami na konkretne badania specjalistyczne, ale to też jest śmieszne...

adiaps - witamy :) ja już troszkę tutaj jestem, ale i tak czuję się czasem tutaj zagubiona jak zniknę na jakiś czas...

jolkaa - też zamierzamy wkrótce malować i już planuję przenieść się ze spaniem chociaż do innego pokoju... już nie mogę się doczekać, bo to będą pierwsze konkretne zmiany z nastawieniem na nowego członka rodziny :D

salsera - też to oglądałam... normalnie masakra, też jestem bałaganiarą, ale do takich stanów na prawdę nie rozumiem jak można doprowadzić...

adiaps witam nową majówkę
Kamcia ja na twoim miejscu bym powiedziała babie że ja się właśnie źle czuję i chcę zobaczyć lekarza i koniec recepcjonistka nie ma nic do gadania, i nie wie jak często lekarz zalecił ci przychodzić, no i nie może określić czy ta wizyta jest ci naprawdę potrzebna czy nie bo to nie jej dziedzina.
Hope trzymam kciuki abyś już nic nie łapała

No ja też miałam mieć dzisiaj wizytę ale już w piątek przysłali mi list że przykro im ale muszą odwołać bo lekarz się rozchorował i mam zadzwonić zmienić termin, no ale w piątek jakoś nie zadzwoniłam zadzwoniłam dzisiaj i mi mówią że na ten moment nie mają terminu ale mam zadzwonić w środę to może do tego czasu ktoś odwoła wizytę a jak nie to na przyszły tydzień mnie zapiszą.

styna powiem CI ze pielęgniarka do której chodze jest jeszcze gorsza od recepcjonistki:confused2:
w tamtej cioązy chodziłam do lekarza a nie do pielegniarki teraz do pielęgniarki,..
i ta ma jakieś ograniczenia...:crazy:
wtedy pamiętam chodziłam normalnie często , a nawet bardzo często bo to 1 ciąża to jak coś mnie niepokoiło to szłam...

a teraz już mam zakaz:-D;-)
no ale co tam , nie pójdę teraz .. pojdę w następnym terminie i pwoiem ze chce do doktora a nie do pielęgniarki bo powiem ze coś mi dolega ...:-p
i już;-)

Ja w piatek odwiedzilam swoja polozna i ta mi powiedziala, ze skoro mam opieke w klinice w zwiazku z cholestaza to z nia sie juz nie musze widziec... Zapytalam wiec, co z planem porodu, bo tu sie takowy robi, to laskawie sie ze mna umowila za trzy tygodnie.
Dobrze, ze chociaz mam te wizyty kontrolne i zalecone usg co dwa tygodnie. Czlowiek przynajmniej spokojniejszy bedzie.

u nas plan porodu to wydrukowana kartka i tam sobie zaznaczasz sama czy chcesz tak czy tak czy czyste dziecko maja ci dac czy od razu , czy chcesz znieczulanie i jakie ...
no i co z mężęm:-p
i dajeszten plan na porodówce już pielęgniarkom one się z nim zapoznają i robią tak jak sobie wybrałaś...
:-)

Dzień dobry :-)

Adiaps - witam nową majówkę :-) Ja też już jestem od miesiąca na zwolnieniu, wogole sobie tego nie wyobrażałam, praca mi się śniła po nocach - tak odczuwałm jej brak ;-) Teraz mi już przeszło i to że nie muszę wstawać rano to wielki plus. Chociaż biorę jeszcze pod uwagę jak nic nie stanie na przeszkodzie powrót ;-)

Kamcia - jestem w szoku, limity w ciąży :szok: A myślałam, że to tylko w Polsce ograniczenia w badaniach itp.!
Co do planu porodu, to jestem ciekawa jak to wygląda w Polsce?

Hejka :-)

Imprezka w sobotę udała się super , wybawiliśmy się i teraz musi mi już starczyć co najmniej do końca Maja :-D byliśmy do końca czyli do 4 rano :-) ale o 12 już byłam rześka bo bez alkoholu to szybciutko się przecież dochodzi do siebie. Wieczorkiem wczoraj podjechaliśmy jeszcze na zakupy i tak dzień zleciał nawet nie miałam kiedy kompa odpalić.

Kamcia- słuszna decyzja z pieskiem :tak: a tym limitem mnie zaskoczyłaś dziwne to :shocked2:

reklama
cześć dziewczyny,
jestem prawie nowa :) tzn. do tej pory raczej obserwowałam niż pisałam ale chyba czas to zmienić!

Jak u Was samopoczucie?
Jolek27, ja tez jestem z Trójmiasta a raczej z okolic- Reda pozdrawia!

Witam nową majóweczkę!!

Kamcia ja również jestem w szoku, ale jak tylko sprawdzała Ci tętno to nic straconego, bo masz detektor w domu i zawsze możesz sama sobie posłuchać w każdej chwili.

Do góry