reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
karolka no tak tak..
oni tu na wszystko mówią że jest ok bo nie chca dzieci faszerować lekami i wozić po lekarzach i wogóle....
i myslą ze wszystko samo przejdzie
oni tu na wszystko mówią że jest ok bo nie chca dzieci faszerować lekami i wozić po lekarzach i wogóle....
i myslą ze wszystko samo przejdzie
Ostatnia edycja:
Witajcie mamusie, ja nadal w mroźnym Zakopanym, postanowiliśmy przedłużyć pobyt bo jest fajnie no i moja córcia śmiga na nartach jak Wreni:-)
A tak po za tym to czas zasówa okrutnie, nie obejrzymy się a będzie maj. Ja mam wciąż wrażnie że nic nie zdąrze zrobić,ale jakoś ta zima mnie nie nastaraja do szykowania czego kolwiek.
A porodu też się boję mimo że to mój trzeci, w końcu wiem co mnie czekaoby poszło tak szybko jak z Madzią to będę zadowolona.
Pozdrawiam was ciepło i dużo zdrówka życzę
A tak po za tym to czas zasówa okrutnie, nie obejrzymy się a będzie maj. Ja mam wciąż wrażnie że nic nie zdąrze zrobić,ale jakoś ta zima mnie nie nastaraja do szykowania czego kolwiek.
A porodu też się boję mimo że to mój trzeci, w końcu wiem co mnie czekaoby poszło tak szybko jak z Madzią to będę zadowolona.
Pozdrawiam was ciepło i dużo zdrówka życzę
Kamcia porażka jakaś z tym lekarzem, dobrze, że macie tam też polskich lekarzy
Fajnie, że poziomeczki wyszły ze szpitala :-)
Plecy mnie znów bolą i kostka lewa też coś zaczęła pobolewać, także zaraz masażyk będzie od mężulka :-)
Fajnie, że poziomeczki wyszły ze szpitala :-)
Plecy mnie znów bolą i kostka lewa też coś zaczęła pobolewać, także zaraz masażyk będzie od mężulka :-)
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
paula zazdroszczę
i ciesze sie że fajnie się bawicie..
mi też przydałaby się taka odskocznia od codzienności... ehhhh
i ciesze sie że fajnie się bawicie..
mi też przydałaby się taka odskocznia od codzienności... ehhhh
marzena9
Fanka BB :)
Kamcia - to tyle co ten lekarz to i my tutaj Ci powiedziałyśmy, że będzie dobrze. Bez stania w kolejce. Może polski coś poradzi. A ja nie wierzę w takie "samo przejdzie". Rozumiem, że nie jest dobrze dzieci futrować lekami ale wiele można poprawić odpowiednią pielęgnacją a nie czekać aż samo przejdzie. Np. krzywe zęby, wady postawy, wady wzroku nie wymagają leków i same nie mijają a wręcz pogarszają się.
A co do terminów porodu to ja nie wierzę, że można na podstawie usg ocenić kiedy dziecko się urodzi. Jedne dzieci będą miały 3 kg tak jak moja i będą "młodsze" niż wg OM a inne będą miały ponad 4 kg (jak Kamci) i będą dłuższe i będą miały większą główkę ale to nie znaczy, że szybciej będą dojrzałe do wyjścia. A co jak dziecko ma ponad 5 kg? Z tego by wynikało, że można je wyciągać przez CC w 8 miesiącu. Dziecko samo decyduje kiedy będzie poród plus dojrzałość łożyska a nie lekarz na podstawie szacunkowych pomiarów bo dziecko duże. Tak więc jedne dzieci urodzą się w 38 tygodniu a inne w 42... Niby mówi się, że każde następne rodzi się szybciej ale to też nie reguła bo leżałam na oddziale z kobietą co trzecie rodziła i miała wywoływany poród i straszyli ją CC bo była długo po terminie a poprzednie w terminie były. Termin też jest szacunkowy bo nigdy nie wiadomo na bank kiedy było zapłodnienie i nie każdy zarodek rośnie tak samo szybko. Ja teraz niby wiem kiedy jajeczkowałam bo robiłam testy owu a z usg i z HCG wynika ciąża młodsza o 2 tyg czyli powinnam zajść w ciążę co najmniej tydzień później niż uważam, że zaszłam. I może nawet bym uwierzyła, że było to później ale akurat w tym tygodniu późniejszym nie kochaliśmy się... Więc cudów nie ma.
A co do terminów porodu to ja nie wierzę, że można na podstawie usg ocenić kiedy dziecko się urodzi. Jedne dzieci będą miały 3 kg tak jak moja i będą "młodsze" niż wg OM a inne będą miały ponad 4 kg (jak Kamci) i będą dłuższe i będą miały większą główkę ale to nie znaczy, że szybciej będą dojrzałe do wyjścia. A co jak dziecko ma ponad 5 kg? Z tego by wynikało, że można je wyciągać przez CC w 8 miesiącu. Dziecko samo decyduje kiedy będzie poród plus dojrzałość łożyska a nie lekarz na podstawie szacunkowych pomiarów bo dziecko duże. Tak więc jedne dzieci urodzą się w 38 tygodniu a inne w 42... Niby mówi się, że każde następne rodzi się szybciej ale to też nie reguła bo leżałam na oddziale z kobietą co trzecie rodziła i miała wywoływany poród i straszyli ją CC bo była długo po terminie a poprzednie w terminie były. Termin też jest szacunkowy bo nigdy nie wiadomo na bank kiedy było zapłodnienie i nie każdy zarodek rośnie tak samo szybko. Ja teraz niby wiem kiedy jajeczkowałam bo robiłam testy owu a z usg i z HCG wynika ciąża młodsza o 2 tyg czyli powinnam zajść w ciążę co najmniej tydzień później niż uważam, że zaszłam. I może nawet bym uwierzyła, że było to później ale akurat w tym tygodniu późniejszym nie kochaliśmy się... Więc cudów nie ma.
Jestem wreszcie goście poszli. Mam teraz duży dylemat bo kuzynka P przywiozła mi znowu ciuszki dla małej, tylko nie po swoim dziecku, a specjalnie dla małej kupuje i to nie takie tanie a oryginalne drogie ciuchy i do tego kupiła dla niej lampkę nocną. No i problem w tym że za miesiąc jej mały kończy rok i muszę jakiś prezent mu kupić no i chcę i raczej wypada coś super kupić. No ale ona nadziana to może kasą szastać, u nas jest gorzej finansowo szczególnie teraz i nie bardzo uśmiecha mi się wydać kupę kasy na prezent dla czyjegoś dziecka. No i najważniejsze co kupić rocznemu dziecku które wszystko ma.
reklama