reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Ja jestem na koty uczulona! I na kilka innych rzeczy. Ale Pauli na razie nie zdiagnozowali alergii na nic. A na mojego kota jestem uczulona jedynie jak futrem wygrzebie kurz spod mebli (na kurz jestem mega uczulona). A jak jest ładnie wyczesana to jednak jej syberyjskość wychodzi bo nie kicham. A na dachowce zaraz psikam jak pogłaskam i zapomnę i dotknę gdzieś twarzy :D I też czytałam, że jak matka w ciąży styka się z rzeczami potencjalnie alergizującymi to dziecko ma mniejsze ryzyko alergii na daną rzecz. OBY!!!

reklama
...a ja tak trochę abstrahując od tematu, chociaż nie do końca bo zdrowie maluchów leży na sercu każdego. Wesprzyjcie akcję Pampersa dla UNICEFU, kliknięcie "lubię to" to jedna ratująca życie szczepionka Pampers Polska | Facebook

Marzenka coś dla ciebie : Kot syberyjski idealnym kotem dla alergika

W kociej ślinie znajduje się białko o nazwie FEL D-1. Kiedy kot czyści się, białko wtedy wysycha na futrze. Pozostawione cząsteczki białka są małe i filtry powietrzne nie mogą usunąć ich z powietrza. Kot syberyjski jest pozbawiony FEL D-1, dlatego jego sierść nie alergizuje.

Wiem kochana wiem, właśnie dlatego na tą rasę się zdecydowałam, żeby zminimalizować ryzyko alergii u Pauli bo bardzo chcieliśmy kotka a ona ma wręcz fisia na punkcie kotów więc niech się chowa ze zwierzakiem.

Oj jak mnie drażnią takie komentarze, że trzeba się zwierząt pozbyć z domu jak małe dziecko się pojawi. Najbardziej mnie denerwuje ostatnio moja mama. Wszystko co się dzieje to według niej jest wina Borysa i Zuzi. To, że mam bakterie w moczu to oczywiście od psa, że mam niską hemoglobinę to też Borys winny (choć absolutnie nie wiem dlaczego), że miałam lekko skróconą szyjkę to tez wina Borysa bo chodzę z nim na spacery. Ja już nawet nie reaguję na te jej cuda, bo to nie ma żadnego sensu. Albo inne nowinki typu kiedy pies będzie miał budę, żeby w domu nie był (to już reakcja mojej siostry, wręcz chorobliwie pilnującej swoich dzieci). Zdajemy sobie sprawę, że zwierzę to zwierzę i trzeba pilnować, no ale to taki sam członek rodziny jak każdy inny.

Melia ja też chodzę z psem na spacer jest wielkościowo taki jak Twój Borys i jakoś szyjki nie mam krótszej. Bakterii w moczu też nie mam więc obalam głupie gadanie!

:no: oj nie lubie takiego dogadywania :-(
ja teraz mam miesiac przerwy od pracy i mam wrecz zalecone dlugie spacery zeby tylko w domu caly dzien nie siedziec a wiadomo ze z psem spaceruje sie duzo lepiej :tak:

Dziewczynki, może jeszcze dzisiaj wpadnę a może nie bo muszę się spakować, ale jakby coś to żegnam się z wami do poniedziałku :) Jutro rano śmigamy i czeka nas kilka dni w słoneczku i pewnie szok termiczny bo różnica ponad 30 stopni to już jest zauważalna :) A jak nam się spodoba to poprosimy o azyl pogodowy i nie wrócimy do kwietnia, o :)
Trzymajcie się cieplutko i nie produkujcie zbyt wielu stron bo nie dam rady was nadrobić po powrocie ;)

reklama
Cześc Kochane:-D
Byłam dzisiaj na konsultacji okulistycznej w związku z mroczkami ,bólami i zawrotami głowy i wszystko jest od strony okulistycznej ok.Czekam na poranny obchód.Pytałam kiedy musze wrócić do szpitala jak uda mi się teraz wyjść to powiedziała lekarka że w 32-34 tc zawitam z powrotem. Głowa mnie boli dzisiaj okropnie...Na uczulenie dostałam masć z hydroksyzyną i pomaga:)

Do góry