reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

jeżdzenie bez pasów wydaje mi się nieodpowiedzialnością.
Mnie nic nie ciśnie na razie, a i sporo mam miejsca.
Slyszałam o poduszkach które się podkłada właśnie w ciąży i po operacjach powłok brzusznych pod pasy.No ale skoro mnie nie ciśnie nic , to chyba mi brzuch nie urośnie jeszcze raz tyle i nie będzie potrzeby kupowania dodatkowych gadzetów?
Styna, kup i zdaj relacje czy działa:)

reklama
hej
Dawno mnie było, kilka ostatnich stron przeleciałam i widzę, że jeakoś się trzymacie w tej ciąży

kamcia nie stresuj się. A co to w ogóle jest, że ostatnio tyle dziewczynek ma zrośnięte wargi sromowe? Kiedyś nie zwracano na to uwagi, czy co?

poziomki trzymam kciuki.
Ja juz od 5 tyg chodzę z pessarem, szyjka miękka, ale nie przepuszcza.
Poziomki, to jeszcze nie czas na nas... zaciskajmy nogi.

aa, mi założyli pessar z poprzedniej ciąży. Dobrze, że się zgodzili, bo wydatek spory.

sylviontko pewnie dlatego , ze teraz dużo różnych kremów z witaminami itp , a jak pisałam że ta wit E goi rany , u mnie była w chusteczkach więc jak mała miała lekko podrażnioną cipuszke i możliwe że zeszła jej błonka ochronna ze skóry to chusteczki które zawierały wit E zaczęły to samoistnie goić no i się skeliło jako "pęknięcie naskórka" to może być jedyna przyczyna bo innej nie widzę...
a kiedyś nie było kremów , sypali tyłek mąką ziemniaczaną albo niczym , albo zwykłą wazeliną i nie było z tym problemu

wogóle to zauważyłam wczoraj że jej się z jednej strony rozczepiło kawałek , ale ma czerwone i mi w nocy marudziła , i dziś cały dzień mizerna.. chyba ja boli:-( bo się łapie i płacze... najlepiej jej się biega bez pampka albo jak ją nosze i sie tuli... yhhh biedna mała... :-(mam nadzieję że jak najszybcie się tego pozbędziemy

a co do pasów zapinania to jest taka specjalna csłonka dla konbiet w ciąży
BeSafe ADAPTER DO PASÓW BEZPIECZEŃSTWA PAS WAWA (1451559630) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

moja kolezanka znów uzywała takiego tylko przedłuzacza, bo zwykły pas ją uciskał Przedłużenie pasów bezpieczeństwa 60cm (1371528776) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Co do pasów to mnie nic nie ciśnie i zawsze zapinam pasy, nawet jak mam kilka minut drogi. Moja ginka powiedziała, że nie wystawia żadnych zaświadczeń, że nie musi się jeździć w pasach jak się jest wysoko w ciąży. Miała na początku swojej kariery taką pacjentkę co jej dała takie zaświadczenienie i źle się to skończyło. Można sobie na tyle ponaciągać te pasy, co są w samochodzie i tak pod brzuch włożyć, że nic nie ciśnie i bezpiecznie jest.

Witam się i ja leniwie. Popijam herbatkę i mam lenia jak co niedzielę.

Wiecie, że ja dzisiaj pół nocy wybierałam kolor wózka we śnie... :-D A drugie pół angażowałam się osobiście w rehabilitację Kubicy :eek::eek::eek::-D

Witajcie Laseczki:-D
Wyniki siuskow mamy dobre więc jest szansa że wyjde jutro do domku,oczywiście decyzje musi podjąć ordynator.

reklama
Do góry