reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Hej

Melia - ojjj za dużo chyba tych racuszków :tak: zdrowiej szybciutko!
Jolek- koleżanki fajne tu pomysły dają a szczególnie podoba mi się pomysł wisienki z tym misiem z kocykiem taka fajna przytulanka dla malucha jak nie na teraz to za chwilę wiem po Szymku jak był mały to pluszaki go nie interesowały a teraz ma takie z którymi musi spać :-D aaa i zanka dobrze mówi mamusi też coś się należy :tak:
Karolka- ojj biedna Ty ! zdrowiej kochana zdrowiej!
Kamcia i styna- a co u Was ? mam nadzieję że lepiej? :tak:
Fakt ciekawe co u aaniaap??? oby wszystko dobrze :tak:

U Nas ok , jesteśmy po małym spacerku byliśmy zanieść już PITa i już z głowy, teraz Szymek standardowa drzemka a ja pranko wstawiłam i zaraz biorę się za jakiś obiadek.

reklama
Futrzaczku u mnie zamiast lepiej to mam wrażenie że gorzej się robi, z nosa cieknie i to teraz i katar i krew w nocy nie spałam bo nie mogłam oddychać, więc padnięta jestem.

styna - to nie dobrze :no: może podejdź do lekarza na pewno coś znajdzie dla Ciebie w końcu jest tyle leków na rynku , a smarujesz się amolem ? to też mi bardzo pomogło a w szczególności na katar właśnie

Smaruję się i cała tym śmierdzę P się śmiał że to teraz taki nowy perfum. Do lekarza tutaj dostanę paracetamol, a tyle to ja sobie sama potrafię przypisać. Jakbym nie była w ciąży mogłabym liczyć że dostanę jeszcze ibuprofen, ale marna to różnica. Antybiotyk mogłabym dostać jakbym poszła i powiedziała że od 2 tygodni tak mam, ale dawka pierwszego antybiotyku to 250 mg 3 razy dziennie, to jak na dziecko małe więc nawet nie ma sensu.

oj wisienko,ale narobiłas.....trzymaj się i wracaj do zdrowia!

styna...powinnas dac radę z tym materacem bo one sa raczej lekkie....czytałam, że cieżarna moze podnosic do 5 kg, ale bez żadnych gwałtownych ruchów i lepiej przykucnać i podniesc niz się schylać

a ja tez narobiłam....zjadłam sniadanko i wzięlam dwie tabletki....miałam wziąc magnez i witaminy.....ale szczerze mowiac to nie wiem co wzięlam....na pewno magnez, ale druga tabletka to chyba zelazo bylo, bo witamin miałam końcówke na listku i chyba mi ich nie ubylo....oj :-(i co teraz.... :confused::confused::confused::confused::confused:
a moja córa waży 14 kg i podnoszę ją codsiennie po kilka razy;-)
Styna a jak się dziś czujesz???

Mam mały dylemat, wybieram się na dniach do kumpeli co urodziła niedawno i nie wiem co kupić temu małemu :confused: Pytałam się co mu trzeba to usłyszałam,że ma wszystko. Nie wiem co robić a z pustą ręką nie pójdę:(

ja bym kupiła jakieś ciuszki na wyrost , albo zabawkę na później ...
pieluchy fajna rzecz ale trzeba wiedziec jakich używa , chusteczki tak samo...więc można nie trafić ...

możesz też kupić jakiegoś pluszaczka tak jak sama piszesz...
ja jako mama ucieszyłąbym się bardziej z czegoś ładnego niż z pieluch które poźniej dziecko zakupka;-) a co innego się przyda
możesz też pozytywkę jakąś grająca kupić:tak:

wisienko współczuję...:baffled:
też się zastanawiam co z aanią
styna to masz jak ja wczoraj z tą krwią z nosa:baffled: wracaj do zdrwka

ja o sobie napisaam trochę na wizytach , prawie u lekarza zemdlałam :confused2:
ciemno w oczach mi się zrobło , i po porst zasłabłam , dostałam szklankę wofdy i mam odpoczywać

Jejku dziewczyny, ale was chorobska dopadly. Ja jak mialam grype to leczylam sie paracetamolem, inhalacjami oraz mlekiem, miodem i czosnkiem. Nie powiem, zeby to byla najsmaczniejsza kuracja, ale pomogla choc choroba trwala dwa tygodnie.
Co do krwi z nosa, to mi sie lala w nocy, kazdego ranka mialam caly nochal zaschnieteej krwi. Polecaja na to witamine C lub rutynoskorbin.
Mi na szczescie samo przeszlo.

reklama
Kamcia dzięki ty też się trzymaj, zasłabnięcia mogą się zdarzać w ciąży. Krew mi leci ale to dlatego że mam katar, często mi się to zdarza jak jestem chora.

Do góry