Nawet jak nie masz nerwów do zęba dostaje się powietrze i on się psuje dalej faktycznie nie będzie cię bolał, ale nie da się go już uratować i trzeba będzie usunąć. A szkoda tego całego leczenia kanałowego które przeszłaś aby na końcu odpuścić, więc marsz do dentysty;-)
reklama
Matusia
Fanka BB :)
kamcia, dostałaś tort?
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
ale wiesz co , z tym zebem to długa historiaNawet jak nie masz nerwów do zęba dostaje się powietrze i on się psuje dalej faktycznie nie będzie cię bolał, ale nie da się go już uratować i trzeba będzie usunąć. A szkoda tego całego leczenia kanałowego które przeszłaś aby na końcu odpuścić, więc marsz do dentysty;-)
bo kiedyś mi się popsuł z jakieś 5-6 lat temu , no i pan mi wyleczył ale jakoś tak że mi później pół zębna się wykruszyło , więc mi połowę nadlali żeby zęba właśnie oszzczędzić no i przy okazji zroił kanałowe..
ale że mnie ten ząb bolał kolejne 2 lata to poszłam do tego samego gościa , rozwierciłm i powiedział że nie może boleć bo nie mam nerwa... i zalał spowrotem..
później po czasie znów mi tak jakby pulsował i swędział że miałam chęć wyrwać , a zboku mi czarniał lekko..
i tak ze 2 lata pociągłam ze świadomością ze nic tam nie ma i boleć nie może...
a teraz jak pojechałam do pl i dentystka inna już bo do tamtego więcej nie pójdę ,zobaczya zęba i mói ze wiercimy , a ja że ma wyrwac bo tm nie ma nerwa i wogóle połowa to nie moja;-) więc ona mówi zobaczymy ,, wywierciła.. i znalazła nerw.. więc usunęła zalepiła i powiedziała że mogę trzymać tak do miesiąca najdłużej bo tam jakieś coś włożyła.. tyle że ja jadłam menosy i mi się musiało mentosem wykruszyć i tak później podczas jedzenia szło dalej
a teraz mam dzurę więc chyba sztuczny to mi się nie może psuć?? czy może
kamcia, dostałaś tort?
dostałam i bardzo dziękuję ale już po evencie.. więc i tak nie zdązyłam...
a miałabym pięknego torta a tak mi zaba pływa w cieście
Kamcia może niestety może od tego sztucznego, pójdzie na twój ząb, a w ciąży takie rzeczy to bardzo szybko idą, i do tego od zęba możesz dostać zakażenia które może ale nie musi mieć wpływ na maleństwo. Leczenie zbw w ciy > Cia i pord
Cześć Dziewczyny :-)
melia - gratuluję nowego telefonu, nie wypowiadałam się, bo sie na tym kompletnie nie znam Czeka mnie niebawem przedłużenie umowy, pozostanę jednak przy aparacie który mam, mam nadzieję, że się nie popsuje jak nie wezmę nowej komóry. Ostatnio tak miałam i zabrałam mamie telefon
kamcia - odnośnie listy, to potwierdzę Ci jutro albo we czwartek na priva, jaka płeć ostatecznie. Mamy jutro wieczorkiem usg i liczę, że pozostanie bez zmian, ale zobaczymy...;-)
Dalej jestem niewyspana, teściowa zapewniła temat do rozmyślań. Rano wcale nie było lepiej, jak o niej pomyślałam, to zbiłam słoik i miałam masę sprzątania ledwo siedzę...
Ale teraz, to już z górki, 2 h i do domku :-)
lepi - cieszę się z Twego L-4, wypoczywaj.
melia - gratuluję nowego telefonu, nie wypowiadałam się, bo sie na tym kompletnie nie znam Czeka mnie niebawem przedłużenie umowy, pozostanę jednak przy aparacie który mam, mam nadzieję, że się nie popsuje jak nie wezmę nowej komóry. Ostatnio tak miałam i zabrałam mamie telefon
kamcia - odnośnie listy, to potwierdzę Ci jutro albo we czwartek na priva, jaka płeć ostatecznie. Mamy jutro wieczorkiem usg i liczę, że pozostanie bez zmian, ale zobaczymy...;-)
Dalej jestem niewyspana, teściowa zapewniła temat do rozmyślań. Rano wcale nie było lepiej, jak o niej pomyślałam, to zbiłam słoik i miałam masę sprzątania ledwo siedzę...
Ale teraz, to już z górki, 2 h i do domku :-)
lepi - cieszę się z Twego L-4, wypoczywaj.
Futrzaczek
Mamusia dwóch synusiów!
Hejka laseczki powiedzmy że powróciłam do świata żywych no prawię bo w sumie męczy mnie jeszcze katar i ból dziąsła/zęba sama nie wiem co to ale wkurza mnie strasznie i jak nie przestanie boleć jak się katar skończy to czeka mnie chyba dentysta :-(
ale ostatnie 3 dni to koszmar i o spaniu nawet mi nic nie mówcie jedna wielka katorga
Przepraszam ale nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić dlatego będę pisać na bieżąco a z biegiem powolusiu jak będę chciała się wypowiedzieć na jakiś Wasz wcześniejszy temat to napiszę że wracam do tematu czy coś ;-)
aha dziękuje Wszystkim tym którzy życzyli zdrówka :*
Kamcia- dzięki za listę :-)
Melia- telefonik fajny a nie wypowiadałam się bo nie miałam styczności z tymi tel co napisałaś :-) a i udanych zakupów
Lepidoptera - słuszna decyzja odpoczywaj mamusiu ile się da
ale ostatnie 3 dni to koszmar i o spaniu nawet mi nic nie mówcie jedna wielka katorga
Przepraszam ale nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić dlatego będę pisać na bieżąco a z biegiem powolusiu jak będę chciała się wypowiedzieć na jakiś Wasz wcześniejszy temat to napiszę że wracam do tematu czy coś ;-)
aha dziękuje Wszystkim tym którzy życzyli zdrówka :*
Kamcia- dzięki za listę :-)
Melia- telefonik fajny a nie wypowiadałam się bo nie miałam styczności z tymi tel co napisałaś :-) a i udanych zakupów
Lepidoptera - słuszna decyzja odpoczywaj mamusiu ile się da
gag
Mała ciekawostka..
31 stycznia Międzynarodowym Dniem Przytulania
jak wczoraj wieczorem wtuliłam się w mojego męża przypomniał mi sie ten post i mówię do mojego, że dzis międzynarodowy dzien przytulania....a on na to: a kiedy jest miedzynarodowy dzień seksu?;-)
lepi....odpoczywaj! a ty juz L4 do końca ciazy czy tylko na jakis czas?
futrzaczku....w takim razie witamy w świecie zywych :-)
aaaa...zapomniałam napisać, że wczoraj wieczorem rozłozyliśmy łózeczko - wiem,ze może za wcześnie, ale mielismy do wyboru - rzucic wszystkie czesci na podłoge i narobić tym wielkiego bałaganu albo zlozyc i przekonać sie ile ubedzie nam miejsca w pokoju ;-)
Ostatnia edycja:
mandrzejczuk
gag nie moasz pojecia jak ja chcialabym miec juz loeczko i na pewno nie czekalabym z jego rozlozeniem BA! Nawet baldachimy od razy bym powiesila
a ja wlasnie utwardzilam sobie paznokcie u nog zelem i zaraz siadam do malowania poki jeszcze sie zginam
a ja wlasnie utwardzilam sobie paznokcie u nog zelem i zaraz siadam do malowania poki jeszcze sie zginam
reklama
gag międzynarodowy dzień sexu możecie sami sobie wymyślać nawet codziennie
Futrzaczku kup sobie ten syrop *spam* może nie jest dobry w smaku ale jak mnie teraz przeziębienie wzięło to po dwóch dniach stosowania o niebo lepiej się czuję
Futrzaczku kup sobie ten syrop *spam* może nie jest dobry w smaku ale jak mnie teraz przeziębienie wzięło to po dwóch dniach stosowania o niebo lepiej się czuję