reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

A ja dalej siedzę sama, M wraca dopiero w niedziele, ciekawe co mi przywiezie z Polski (a raczej co dla Oskarka...). Dzwonił do mnie i mówił że w Polsce wszystkie rzeczy są dużo tańsze niż tu w Niemczech, oczywiście po przeliczeniu i chyba będziemy robić wyprawkę przez moją mamę w Polsce, zawsze to jakaś oszczędność...

reklama
Wiesz jakby nie przeliczać euro na zł, to w Niemczech wyjdzie taniej (np. wózek tutaj kosztuje 350euro, w Pl za 350 zł nowego nie kupisz)...

mówisz o stosunku pieniądza do wypłaty??;-)
u nas też tak jest że wózka się nie opłaca np
ale ciuchy jak najbardziej
bo mam bluzki i spodnie , spódniczki po np 2e (w przecenie bo normalnie to po 10 , 8)a w pl za 2 złote też nie kupię nic nawet majtek zwykłych:-p

Kamcia w textilmarkecie kupisz :) Ja jakiś czas temu zaszalałam i kupiłam sobie fajne gacie za niecałe 3 zł, kolorowe, z koroneczką wcale nie zwykłe białe majty :) I nie chińskie! Leginsy super kryjące za 12 czy 13 zł., ocieplane. Fajne są tam rzeczy.

A co do Kościoła to sami sobie szkodzą. Ale to nie mój problem już teraz. Ciekawe tylko co ma zrobić para, która już zaplanowała ślub dawno ( w mojej okolicy salę i zespół rezerwuje się 1,5 -2 lata do przodu) a tu przy formalnościach kościelnych wyjdzie, że są w ciąży bo akurat? Będą udowadniać na siłę, że to wcale nie przez dziecko.

Dziewczyny mam pytanko: czy stawia wam się brzuch od czasu do czasu???
mi dziś twardniał tak na 2-5 minut, potem przestał i za jakiś czas powtórka (szczególnie jak leżałam i się uczyłam):eek: Czy to normalne? Macie też tak? A jak wstawałam, to od razu biegłam do WC.

mówisz o stosunku pieniądza do wypłaty??;-)
u nas też tak jest że wózka się nie opłaca np
ale ciuchy jak najbardziej
bo mam bluzki i spodnie , spódniczki po np 2e (w przecenie bo normalnie to po 10 , 8)a w pl za 2 złote też nie kupię nic nawet majtek zwykłych:-p
No właśnie tu ciężko z tymi ciuszkami za 2e to albo słabe gatunkowo, albo ciężko coś wybrać a i nie dają za dużo promocji na ciuszki dla dzieci... Jeżeli chodzi o ceny to chodziło mi przede wszystkim o takie rzeczy jak: wanienka, przewijak, bujaczek czy mata edukacyjna...

Czytam właśnie komentarze pod artykułem o nowościach czarnej mafii, ale ubaw :-D:-D

Sylwia - domek super, nic tylko pozazdrościć, tak pozytywnie ;-) Kiedy parapetówka?

Styna - gratuluję awansu męża, chyba zasłużył na jakąś super nagrodę :-)

reklama
Persefona temat był już wielokrotnie wcześniej poruszany, dużo dziewczyn się wypowiadało, chyba nie chcę się nikomu jeszcze raz to wałkować ;-)

Do góry