reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

reklama
Nie wiem, czy i tym razem mi nikt nie odpisze, ale zaryzykuje. Ciekawi mnie w którym tygodniu poszłyście na zwolnienie. Mam 22 tc a już marzę o chorobowym.

Nie wiem, czy i tym razem mi nikt nie odpisze, ale zaryzykuje. Ciekawi mnie w którym tygodniu poszłyście na zwolnienie. Mam 22 tc a już marzę o chorobowym.
to chyba zależy od samopoczucia Twojego no i od lekarza, u mnie G powiedziała że standardowo daje od 30 tyg, ale ja już miesiąc jestem na zwolnieniu ze względu na szyjkę i przymus większego odpoczynku, więc tu nie ma reguł, znam osoby które od razu po tym jak dowiedziały się że są w ciąży - poszły na zwolnienie.
Ja np chciałam jeszcze pracować, zawsze to ludzie, kontakt,a nie samotne dzionki w domu do 17-stej, no ale jestem na zwolnienieniu - w i sumie nie narzekam ;):D

Ja to na zwolnieniu jestem już od października ale to z tego względu że oskrzela miałam chore i dwa miesiące się z nimi męczyłam, a od grudnia już mam zwolnienie od ginekologa. Gdybym się lepiej czuła to chętnie bym pracowała.

Wisienko ja na noc też pije ciepłe mleko albo kakao. W naszym wstanie jest wskazane,mleko daje nam wapń a kakao magnez i żelazo :):)

Jolek zielonej herbatki spróbuj i ciepłej kąpieli, a w najgorszym przypadku jak to ta nieszczęsna łuska to sprowokuj wymioty i ci przejdzie, czasem najgorsze rozwiązanie jest najskuteczniejsze. Mnie też dzisiaj żołądek bolał ale to po śliwkach, zielona herbata i krótka drzemka pomogły.

Sądzę, że na zwolnieniu odpocznę i będę miała więcej czasu dla synka - pierwszoklasisty. Nie będę się czaiła - idę na zwolnienie, na które mój gin ciągle mnie namawia.
Co do problemów z żołądkiem, to u mnie pomaga miętowa + wymioty niestety.

Styna w moim przypadku to prysznic,bo wanny brak. Co do wymiotów to niestety nie umiem zwracać na zawołanie, bo już w dzień nad tym myślałam.

Jolek to szkoda. Czasem człowiek się męczy a tak można sobie ulżyć. Mi w dzieciństwie na ekscesy żołądkowe dawali coś gazowanego do picia i jak coś zalegało to po gazowanym często wracało i się wyczyściło.

Ja się nauczyłam wymiotować na zawołanie jak brałam tabsy anty bo raz na kilka miesięcy budziłam się w nocy z mega mdłościami i nie umiałam już zasnąć aż zwymiotowałam a to potrafiło trwać 3-4 godziny. A do pracy trzeba iść. Wtedy była wycieczka do kuchni po szklankę wody i do toalety, wypijałam, chwilę postałam w pionie, pomyślałam sugestywnie o zapachu niemytej toalety w sklepach a jak nie pomagało to dwa palce i zawsze poszło. Przepraszam za sugestywność ale jak już się nauczyłam to to przydatne bywa.

Jolek stary dobry sposób dwa palce do gardła i wszystko leci, nie cierpię tego ale jak mi coś na żołądku siądzie to się nie zastanawiam, torsje najprędzej to poruszą.

reklama
Do góry