wisienka87
Fanka BB :)
Aha Wisienka odnośnie tego Vatu to pytałam sie koleżanek i ich zdaniem to w ogóle nie możecie sobie tego Vatu odliczyć, ponieważ jest to auto zakupione z dotacji a w takim przypadku nie można sobie odliczyć Vatu od takich zakupów, bo to nie są wydatki poniesione z twojej kieszeni. Inaczej by było jak byście za własne pieniążki kupili takie auto to wtedy no problem. Mi też tak coś świtało, że jest to niemożliwe ale nie byłam tego 100% pewna, ale koleżanki utwierdziły mnie w tym przekonaniu. Tak więc niestety przykro mi, ale jest to niemożliwe wcale do odliczenia.
pozdrawiam.
Dziekuje Alex za pamiec i zainteresowanie To ciekawe co teraz bedzie, bo ja ten vat juz odliczylam, tzn moje ksiegowe, one wogole twierdza ze wszystko jest ok. Bo tez wydaje mi sie ze tak nie powinno byc, a one uparcie twierdza ze napewno to nie jest blad... Ciekawe czy cala odpowiedzialnosc spoczywa na mnie i co mi grozi:-(? A co ciekawe to znajoma jest u innej ksiegowej i tez odliczyla vat z srodkow trwalych zakupionych z takiej samej dotacji... Z ta roznica ze jej ksiegowa kazala jej te pieniadze przeznaczyc na"rozwoj firmy" najlepiej na zakup srodkow trwalych... Co najgorsze przejrzalam juz stos ksiazek i for internetowych dotyczacych tego tematu i niestety nigdzie nnie moge znalezc konkretow. . A do Urzedu boje sie isc, bo jak rzeczywiscie jest cos nie tak to moge sobie tylko sytuacje pogorszyc