reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2011

Dziewczyny kiedy Was zaczeło mdlić? I czy wszystkie to macie? Bo ja w 1 ciąży non stop kibelek zaliczała a teraz nic........

reklama
Całkiem możliwe :)
Boli dość silnie ale nie cały czas tylko od czasu do czasu. Ale to moja pierwsza ciąża i pewnie źle zinterpretowałam :)
A odnośnie mdłości to mnie mdliło już 1 tydzień po poczęciu :) Ale wymiotowałam tylko raz :)

Dziewczyny kiedy Was zaczeło mdlić? I czy wszystkie to macie? Bo ja w 1 ciąży non stop kibelek zaliczała a teraz nic........

No to tylko się cieszyć ;)
podobno każdą ciążę można przechodzić inaczej. Mnie mdli mniej więcej od 5 tyg. ciąży (licząc od 1 dnia@), ale na szczęście nie wymiotuję, tylko nudności... ale ostatnio je "zajadam" i działa ;)

Dziewczyny tyle napisałyście że nie pamiętam co chciałam napisać:/

Moja Gabi jak usypia to przewala się przez godzine po nas ,skacze itd więc też musze uważać bo jej się nie wytłumaczy.

Co do 2 czy 3 ciąży to ma się zawsze inne podejście,teraz jestem suuper wyluzowana:)) a w 2 bałam się wszystkiego bo po takiej przerwie i pierwszej ciązy bardzo ciężkiej ciężko mi było się cieszyć.

Wyprawke mam prawie całą i co ma być to będzie a przed porodem trzeba kupić rzeczy i pokoik wyremontować a nie ma co tego zostawiać na ostatnią chwile.

Mnie mdliło w 2 i teraz prawie od początku:/

Brzuszek boli bo rośnie ale jeżeli coś niepokoi najlepiej iść do lekarza

Mnie boli od wczoraj gardło i czuje się koszmarnie ale na szczęście nie mam gorączki

Hejka ponownie :)

Dzis rano podczas euforycznych skokow na kanapie, moje 2 letnie dziecie z nienacka i calkiem niechcacy kopnelo mnie syrka wprost w TO miejsce i TE strone, ktora podejrzewam, ze tam jest Fasolinka... Bol byl nagly i krotki, strach jeszcze wiekszy, nic mi nie bylo poza tym i nie jest - na szczescie...
Ale daje mi to do myslenia i zastanawiam sie, na ile Wy Dziewczyny staracie sie uwazac w takich zabawach ze swoimi maluchami i czy nosicie swoje dzieci?

POzdrawiam i zmykam bo wlasnie poplakuje moj wciaz zabkujacy Krolewicz :)

Witam :-) mamy dzieci w bardzo podobnym wieku mój w październiku skończy 2latka i On uwielbia się ze mną wygłupiać na łóżku robi ze mną różne cuda a ja uważam i jak na razie jeszcze mnie nie uderzył ;-) Staram się go nie nosić bo waży 12 kg:tak: ale czasami jak sytuacja tego wymaga to go biorę na ręce.
Myślę że nic się nie stało Twojej fasolce bo przecież jest tam bardzo dobrze chroniona więc nie zamartwiaj się a synkowi powolutku już tłumacz że w brzuszku rośnie dzidzia to w miarę możliwości może też będzie ostrożniejszy. :tak::tak:

hej dziewczyny, powiedzcie mi czy macie jakieś brudzenia(zabarwiony śluz) i w jakich ilościach...?? Ja jutro idę do gin, od niedzieli mam takie brudzenia brązowo-kremowe??!! Ale tak raz dziennie i mniejsze pół wkładki (nawet mniej niż te pół)... lekarz powiedział że do czw muszę wytrzymać bo jest bardzo wczesna ciąża.....

Ja nie mam ale nie które dziewczyny miały i to różnie bywa u jednych to nic poważnego a u innych niestety poronienie dlatego lekarz powinien Cię zobaczyć a czwartek na szczęście już jutro więc głowa do góry będzie dobrze trzymam kciuki!

Witam Was :happy:
Ja dzisiaj byłam zrobić tsh i ft4 jutro odbiór wyników i wizyta u endokrynologa. Mam nadzieję, że będzie już w porządku bo ostatnio bardzoooo wysokie było:-(

Trzymam kciuki za pozytywne wyniki !!! :tak:

Mnie muli od 3 dni ale tylko rana do tej pory kibelek raz zaliczony ;-)

Hejka laseczki!
U mnie dzisiaj deszczowo ale rano wyskoczyłam szybko póki mnie tak mocno nie muliło i poleciałam zrobić wyniki ( morf,mocz,Wr,glukoza z krwi) i dzisiaj po 15 odbiór a dobrze się składa bo na 15.50 USG - trzymajcie kciuki jak wrócę to wieści na lekarzowym.

Hejka :-)
Co by tu... za dużo piszecie.

Ach już wiem, całe szczęśce, że dziesięciolatki nie trzeba już brać na rączki :-D;-) Muszę za to uważać na psy, bo skaczą jak kangury i lubią się odbijać łapami o brzuch z radości.

Mdłości brak. Czasem gdzieś coś zaćmi, ale nie mocno. Zwykle tylko wieczorem lub w nocy.

Śluz podbarwiony czymkolwiek zawsze wymaga konsultacji z lekarzem, może być niegroźny ale może też zwiastować poważne problemy.

czesc lejdis:))
zwracam sie z prośbą o przyjęcie mnie na wątek:tak::-D:-D:-Ddzis test i II kreski-II upragnione,wyczekane,wytęsknione kreski...

to bedzie moja 4-ta ciąża,pierwsza zakonczyla sie w 9 tyg:-(potem 2 zakonczyly sie szczesliwie i bardzo wierze,ze teraz bedzie tak samo...

wizyte mam za 2 tyg.

reklama
Do góry