reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2011

Ja w przesądy też nie wierzę, tylko jak słyszę jak wszyscy na około gadają tego nie rób, na to nie patrz, tego nie kupuj, tego nie oglądaj to mi się słabo robi i chciałam dowiedzieć się co Wy sądzicie na ten temat, a łóżeczko i tak wezmę, zawsze to parę groszy w kieszeni zostanie na inne potrzebne rzeczy...:-D

reklama
Witam Was Kochane
Bede Was maltretować buźkami bo bardzo je lubie i w końcu sobie takie sprawiłam. Cały dzień jem gołąbki. Miałam dzisiaj egzamin ale coś czuje, że powtórka bedzie

Ja też nie wierze w przesądy i już z M. oglądaliśmy wózeczki jakie nam sie podobają a już nie długo pewnie w ruch pójdą pierwsze śpioszki

Dzisiaj brzucho ciśnie dosyć natarczywie, troche mdliło a poza tym nic mi sie nie chce i kregosłup boli...
Ide po kolejną porcje gołąbków, któraś chce może?????

A i co do brzuszka to wydety strasznie jak wciągam to i tak wystaje także nie wciągam niech rośnie!!!

Ostatnia edycja:
Karolina bardzo mi przykro. Ostatnio przeczytałam, że badanie ginekologiczne inwazyjne może wywołać poronienie, ale ile w tym prawdy... nie wiem. Koniecznie się zbadaj jak najszybciej, poronienie nawet naturalne może nieść poważne komplikacje. A dwa, że zarodek potrafi się utrzymać przy krwawieniu jeśli jest silny :-) Łatwiej też określić kiedy można starać się o maleństwo ponownie.

Odnośnie kupowania wyprawki dla dziecka przed narodzinami, ja też nie jestem przesądna, gdyby ktoś mi podarował łóżeczko pewnie chętnie bym wzięła. Ale nie będę kupować niczego zbędnego zanim nie wrócę z dzieckiem do domu. W dzisiejszych czasach nie ma problemu z zaopatrzeniem się we wszystko nawet w jednym sklepie, czy przez internet, nie trzeba jak za komunistów robić zapasów przez całą ciążę, w kilka dni można mieć wymarzoną wyprawkę bez wychodzenia z domu ;-)

Problem tkwi gdzieś indziej a stary przesąd nie jest taki głupi. Moi znajomi oczekiwali niedawno pierworodnego. Przygotowali śliczny pokoik, zrobili remont, kupili wszystko a nawet jeszcze więcej. Ale dziecko urodziło się martwe, mimo, że w terminie. Udusiło się pępowiną dwa dni prze porodem. Nie będę wam opisywać co się z nimi działo, gdy wrócili do domu, do super ślicznego pokoiku pełnego dziecięcych rzeczy. Pewnie będą mieli w przyszłości tyle dzieci ile chcą, ale na dziś dzień mają tylko te rzeczy, które dodatkowo pogłębiają depresję.

Witam Majoweczki,

Dziewczyny alez Wam zazdroszcze, ze juz powoli mozecie sie cieszyc fasolkami. Ja jestem dopiero na etapie 2 pozytywnych testow, a co gorsza - przed terminem @ .... Tak bardzo sie stresuje, a do tego nie powiedzialam jeszcze nikomu, nawet m.i juz powoli wariuje od mixu emocji.
W tamtym cyklu poronilam i nie myslalam, ze tak szybko sie uda.
Blagam o kciuki!
Jestem dopiero w 3 tyg I 2 d. Moj termin to 29.05
pozdrawiam goraco

Ja w przesądy staram się nie wierzyć choć przyznam że nie których rzeczy unikam tak dla spokoju ducha .
karolka85- pewnie że jak dają to bierz ;-):tak: ale przecież nie musisz rozstawiać aby mimo wszystko "nie kusić losu" tylko spokojnie złożyć i poczekać do kwietnia i wtedy urządzić :tak:
laurqa- trzymam mocno kciuki !
misia89 - a daj jednego ;-):tak: a za egzamin trzymam kciuki a jak coś to nic straconego nie teraz to później :tak:

Karolina plisss tylko nie za duzo tych buziek... bo w duzej ilosci sa naprawde drazniace...;-)

ps
zmienilam nick z Ka.M`cia nia ViKaMciaG zeby nie bylo ,... to ciagle ta sama ja :-D
ale mozecie nadal pisac do mnie Kamcia:tak: mi to bez roznicy;-)

Hejka ponownie :)

Dzis rano podczas euforycznych skokow na kanapie, moje 2 letnie dziecie z nienacka i calkiem niechcacy kopnelo mnie syrka wprost w TO miejsce i TE strone, ktora podejrzewam, ze tam jest Fasolinka... Bol byl nagly i krotki, strach jeszcze wiekszy, nic mi nie bylo poza tym i nie jest - na szczescie...
Ale daje mi to do myslenia i zastanawiam sie, na ile Wy Dziewczyny staracie sie uwazac w takich zabawach ze swoimi maluchami i czy nosicie swoje dzieci?

POzdrawiam i zmykam bo wlasnie poplakuje moj wciaz zabkujacy Krolewicz :)

hej dziewczyny, powiedzcie mi czy macie jakieś brudzenia(zabarwiony śluz) i w jakich ilościach...?? Ja jutro idę do gin, od niedzieli mam takie brudzenia brązowo-kremowe??!! Ale tak raz dziennie i mniejsze pół wkładki (nawet mniej niż te pół)... lekarz powiedział że do czw muszę wytrzymać bo jest bardzo wczesna ciąża.....

reklama
o kurczę współczuję kochana.

ja niewiem dziewczyny ale chyba z powodu tego że mam 6 miesięczniaka w domu zupełnie inaczej podchodzę do tej ciąży, tak zupełnie na luzie, nie przejmuje się tak jak w pierwszej ciąży , co ma być bedzie. sama jestem sobą zaskoczona.

A ja mam w domu 4 latka a teraz przezywam bardziej niż wcześniej,najbardziej boje się że wcześniej urodze-Antek urodził się w 35 tyg i miał dość duże problemy z oddychaniem .Ale teraz chłop jak dąb:)

W każdym razie chyba się zestarzałam że tak się boję.......

Do góry