reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

zanka, dzięki za ciekawy link.Trzeba uważać z tym MOM, to samo jest z wieloma produktami mięsnymi, nalezy czytać etykiety i unikać takiego mięsa, bo procentowo wysoka zawartość nie przekłada się na jakość tego mięsa.
No a na Gerbera już było wiele artykułów, że cukier zawierają, że słaba jakość itd. Ciekawe jak wygląda rynek tych odżywek dla maluchów, jeszcze się nie zagłebiałam w temat, czy są inne itd.

Co do mojego dnia, to właśnie wstałam po spanku poobiednim.Swędzenia nie odczuwam,ale muszę sie codziennie pomiziać chociaż oliwką bo skóra sucha.
Przypomniało mi się- byłam w szoku przy woskowaniu ostatnio- w ciąży odrasta mi mniej niż połowa włosów!! Mam nadzieje,że z głowy nie wypadną:D

Z atrakcji dnia dzisiejszego byłam w szpitalu w ktorym chce rodzić, zwiedzałam oddział , rozmawiałam z położną itd.Wrażenie mega pozytywne.

reklama
temat MOM był poruszany na tvn style, nie pamiętam niestety nazwy programu, przy okazji parówek. okazało sie, że te "dla dzieci", często drogie i pięknie zapakowane mają go najwięcej...

najgorsze jest to, że gerber- mozna by pomysleć firma pewna, że niejednokrotnie możnaby kupić taki sloiczek z zamkniętymi oczami... dla rodzica sformułowanie"że coś jest najlepsze dla naszego dziecka" jest oczywiste i dosłowne, a dla producenta liczy sie kasa i to, jak obniżyć koszty produkcji. Aż wlos mi się zjeżył

Ostatnia edycja:
Hej melduję powrót do domku po wizycie i zakupach. Jestem wyposażona w stanik w rozmiarze E :/ a wizytę opisałam na wizytach. W skrócie Antek ma się dobrze, ale mam się stawić za dwa tygodnie bo mam za krótka szyjkę.
Ale kazała mi się ograniczyć z węglowodanami bo w sumie to już ciut za mocno przytyłam i lepiej by było nie jeść słodyczy i chleba i makaronu..... I jak tu mam mieć zachcianki? Ja mam ochotę codziennie na cos innego i najczęściej jest to chleb z czymś tam i ja ten chleb to po prostu uwielbiam i jak tu teraz na odwyk iść? Ja wiem, że ona ma rację i że się obżerałam, ale w końcu w ciąży jestem do cholery :-)

Kamcia bardzo fajny ten pomysł z portretem i wybrałabym matowy, co do swędzenia to ja bym nie czekała 2 tygodnie na wuzytę u gina tylko zadzwoniła do niego albo poszła do internisty.

mandrzejczuk dobrze, że psiak odżył :-) mój czasem też jak coś pochłonie topotem wymiotuje w nocy, albo ma jednodniową biegunkę.

Ja tylko wpadam powiedzieć DOBRANOC...
Muli mnie w żołądku mam stan podgorączkowy i dreszcze a od niedawna ostrego wkur***, więc lepiej już do łóżka pójdę
PAPA

Ja się witam ale też będę uciekać bo zaraz zaczyna się Doktor House :tak:
Jolek- mnie strasznie w dzień rozbolał brzuch aż mnie cisnęło na wymioty ale obyło się bez , mięta mnie nie zawiodła i do tego 40 min sen , kochana dużo zdrówka i polepszenia humoru buziaki

Przepraszam ale nie odpiszę więcej do juterka papa :-)

Ja mam dopiero teraz chwilkę żeby napisać, bo dostałam od sąsiadki (znamy się zaledwie miesiąc), 6 ogromnych kartonów ciuszków dla mojego maleństwa i właśnie skończyłam je przeglądać, odrzuciłam ok. karton. Jak mój M wróci z pracy to będzie w szoku, ciuszki mam z głowy na jakieś dwa lata... Ubranka są w różnych rozmiarach... :szok::cool:
Tylko mam teraz problem bo nie mam w co to popakować... Chyba czas jechać do Ikei po szafę...:happy::confused2:

reklama
jolek , futrzaczku życzę żeby szybko przeszło:tak:

karolka to super...
wierzę Ci bo jak ja teraz wyciągnę ze strychu ciuszki po Vi z roku samego to też będzie z 6 kartonów i to takich duzych ,
ogólnie tom mamy ze 3 wielkie czarne worki jak na śmieci i 2 kartony:-D
porób zdjęcia i wstaw na zakupkowym :-)

a wogóle fajnie ze strony sąsiadki:tak:

Do góry